Hur det går till – steg för steg

Det svåraste med en volontärresa är att bestämma dig för vilket, eller vilka, projekt som du vill åka på. Det du då ska ha i bakhuvudet är att alla våra projekt är jättebra, och oavsett vilket projekt du väljer så kommer det att bli din livs resa. Nedan så går vi igenom ungefär hur processen brukar se ut för att du ska få en bild av hur det går till.

1 - Välja projekt!
Det finns egentligen två huvudinriktningar på våra projekt, och det är djur och natur eller sociala projekt. Här är det oftast ganska naturligt vad du är intresserad av, och när du vet det så bör du fundera på vart i världen du skulle vilja åka. Börja med att känna efter vilken kontinent som du helst skulle vilja åka till och sedan börjar du kika på de olika länderna och läser om de olika projekten. När du bestämt dig för ett (eller flera) projekt så ska du fundera på när du vill åka och hur länge du vill vara borta. De flesta projekt startar två gånger i månaden året runt och du kan vara borta från 1 vecka upp till 6 månader.
2 - Ansökan
När du har bestämt dig enligt ovan så fyller du i en ansökan på vår hemsida (eller ringer oss) på valt projekt och startdatum. Du får då en bekräftelse på din mail med en anmälningsavgift som ska betalas i inom 1 vecka. Anmälningsavgiften är på 2000 kr och denna summa dras sedan bort från totalsumman. När du har betalt anmälningsavgiften kan vi bekräfta din plats till projektet.
3 - Fyll i anmälningsblankett
Fyll sedan i medföljande anmälningsblankett, ansök om eventuellt visum och förbered vaccinationer om det behövs. Har du bokat alternativ B där flygbiljett ingår så kommer du få ett förslag från oss på bästa möjliga biljett, annars får du ett flygförslag som passar in med tider till när du ska vara på projektet som du väljer om du vill ha, eller om du vill hitta flygbiljett på egen hand.
4 - Innan avresa
Ca 2-3 månader innan avresa kommer du få all förberedande information som behövs hemskickad till dig, tillsammans med din slutfaktura för hela resan. Vi finns alltid här för dig för eventuella frågor som du har under dina förberedelser!
5 - Packa och förberedelser
Sedan är det bara att börja packa och förbereda dig på ditt livs äventyr och på ankomstdagen blir du sedan mött av vår lokala koordinator på flygplatsen som kör dig till projektet och ditt boende.
6 - På Plats
Väl på plats träffar du de andra volontärerna, projektpersonalen och din kontaktperson som ger dig en introduktion till det nya landet, kulturen och projektet innan äventyret drar igång!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev