Elsa Jansson

Ellinor samlar in pengar till barnens skolgång i Sydafrika

Stöd Ellinors insamling 

201711181856548432_sbig

Som de flesta av er redan vet befinner jag mig i East London, Sydafrika och volontärarbetar på ett barnhem. På barnhemmet bor det ungefär tjugo barn i åldrarna 0-20 år. Anledningen till att barnen bor där är olika. Vissa av dem har helt enkelt inga föräldrar medan vissa har familj men att de inte kan ta hand om dem. Det kan handla om brist på pengar, missbruk av alkohol och vissa av dem har även blivit sexuellt utnyttjade eller ordentligt slagna. Många av barnen är därför väldigt rädda för sina egna föräldrar. Jag kände redan innan jag åkte att jag skulle vilja göra något extra för dem (mer än att ge dem min tid) och tänkte därför starta en insamling. Nu när jag varit här i snart en vecka och fått sett och uppleva allting på plats har jag bestämt mig för att försöka samla in pengar till barnhemsbarnens skolavgifter.

Värdfamiljen och mamma Agnes som driver barnhemmet tillsammans jobbar hårt för att dessa barn ska få möjligheten att gå i skolan. Det är mycket som ska betalas, förutom själva skolavgiften som i sig är väldigt dyr, är det kostnader för mat, transport och skoluniformer. När vi satt och pratade om detta sa Ange att det ofta är svårt för dem att få ihop allt och ibland går det inte helt enkelt. Det är anledningen till att vissa av barnhemsbarnen måste vara hemma på dagarna, just för att pengarna inte räcker hela vägen. Det är sorligt att se då man märker att många av dem verkligen har en stor vilja till att gå i skolan och lära sig.

En stor del av de pengar vi volontärer betalar för resan går till just dessa kostnader men trots det kvarstår behovet. Det är därför jag skulle vilja be om er hjälp så att vi tillsammans kan ge dessa underbara barnen möjligheten till utbildning och en väg ut från fattigdomen. Varje liten krona är värdefull och jag och barnen skulle vara evigt tacksamma för er hjälp❤️

Man kan skicka valfritt bidrag via:

Swish: 070-175 99 97
Kontonummer: 5707 18 192 46

Märk gärna bidraget med “Sydafrika”

Kom ihåg, ingen kan göra allt men alla kan göra något! ❤️

Boka projektet här

 

Postad den
Uppdaterad den

Besök oss i centrala Göteborg