IMG_2151

Maria startar barnhem i Ghana

Maria är just nu i norra och den fattigaste delen av Ghana. Hon håller på att bygga upp ett barnhem för 28 barn. Hjälp henne hjälpa barnen på plats med ett litet bidrag.
“VÄNNER!!❤
Läs gärna inlägget nedan. Det finns verkligen inte mycket som skulle göra mig gladare än om det gick att ro det här projektet i land ❤
Jag befinner mig just nu i Ghana där jag jobbar som volontär på ett barnhem i Suluya, en extremt fattig och isolerad liten by mitt ute i ingenstans. Saker som vi här hemma ofta tar för givet såsom elektricitet, obegränsad tillgång till vatten, mat och sjukvård, råder det stor brist på där. Då det inte finns några riktiga vägar till byn försvåras transport av allting avsevärt. Detta medför bl.a. att mängden mat de får i sig är väldigt begränsad. Barnen äter knappt mer än lunch, och den består oftast av en liten skål med ris eller majs.
Det är just nu 28 föräldralösa barn i byn. Till följd av kraftigt regn under regnsäsongen har taket blåst av på tre av barnens rum. Detta har nu lett till att de 28 föräldralösa barnen tvingas dela på ett och ett halvt rum.
Jag och min lillasyster Emma har därför bestämt oss för att samla in pengar för att bygga ett nytt barnhem i den närmsta staden Wologo, där de får bo bredvid kvinnan som ideellt ansvarar för dem. Där kommer de alla att få gå i skolan, äta mer mat, träffa andra barn och vuxna samt få bättre förutsättningar för en ljusare framtid.
Projektet kommer totalt att kosta 53.000 SEK och det inkluderar byggmaterial såsom cement, takplattor, spikar, verktyg, färg, husgrund samt betalning av arbetskraft. Slutresultatet blir ett färdigt hus med riktiga väggar och tak som kommer att klara de regnperioder som kommer.
ALLA insamlade pengar går oavkortat till bygget av barnhemmet och sker inte via någon organisation. Jag själv kommer att vara på plats och se till att våra pengar används på rätt sätt. Självklart kommer bilder att publiceras för att visa hur bygget av barnhemmet går samt hur slutresultatet blev.
Ingen donation är för liten, varje krona gör skillnad. Det skulle betyda så otroligt mycket för mig och Emma men framförallt för de föräldralösa barnen om de fick hjälp till en framtid som många av oss tar för givet.
Om du själv inte har möjlighet att bidra skulle det betyda mycket för mig om du kunde hjälpa till att sprida ordet vidare.
TACK ❤
Swish – 0700904624 (Emma)
Danskebank – Kontonummer: 13740230312
Vänligen markera betalningen med “Barnhem Ghana”
23365258_10214472544310121_1517607197_n
Postad den
Uppdaterad den

Besök oss i centrala Göteborg