15994737_1226268690793125_4914806015675380099_o-1

Simbas Summer Camp i Tanzania 11 – 24 juni

Denna gruppresa är för den som vill dela upplevelsen av ett värdefullt sommarlov med och för barnen i stadsdelen Majengo i Moshi, Tanzania. Under 2 veckor erbjuder Medborgarhuset alla barn i området ett gratis sommarläger med aktiviteter som bild & skapelse, musik, drama, sportsturneringar och mycket, mycket mer. Den 16 juni kommer vi även hosta ett event med anledning av African Child Day. Skolåret i Tanzania skiljer sig mot det svenska på många sätt, bland annat terminerna med start i januari och slut i december. Barnen har lov hela juni månad för att sedan påbörja termin 2 i juli. Undervisningen innehåller väldigt lite lek och sport och tyvärr finns inte mycket utrymme för bild, musik och dans i de väldigt långa skoldagarna som startar 7.30 och slutar runt 16.00.

I Tanzania finns heller inget fritids eller daghem där barnen kan vistas på dagarna då deras föräldrar arbetar och vanligast är att de tar hand om sig själva och inte har så mycket att göra. Alla barn förtjänar ett sommarlov med värde, och sommarlägret SIMBAS SUMMER CAMP kommer därför att vara öppet för alla under lovet. En viktig milstolpe i sommarlägret är också att erbjuda alla barnen ett innehållsrikt mellanmål varje dag, vilket för några kan vara deras första mål för dagen.

Som volontär/deltagare på gruppresan blir din roll att medverka som ledare på sommarlägret, det kan vara allt från att ansvara för fotbollsträningen, sätta upp ett bildprojekt, medverka i teateruppsättningen eller vara domare för säckhoppsstävlingarna vid slutet av dagen. På din lediga tid får du besöka några av regionens fantastiska vattenfall, värmekällor eller åka på safari till någon av landets välkända nationalparker, allt tillsammans med de andra i gruppen.

Boka in dig här!

Besök oss i centrala Göteborg