Om volontärarbete med Volontärresor AB

Volontärresor AB är Sveriges äldsta och största volontärresebyrå med över 12 års erfarenhet av volontärarbete utomlands. Bolaget ingår idag i Dynamic Gruppen och drivs utan vinstintresse med syftet är att ge så många människor som möjligt chansen att åka på roliga, kvalitativa, säkra, dynamiska och prisvärda volontärprojekt. Vi stöder och erbjuder genom vår verksamhet cirka 100 säkerställda projekt i 30 länder, med fokus på sociala samt djur och naturprojekt. Våra resor innehåller alltid, förutom volontärarbete, även nöjen, utbildning, kultur och mycket annat. Dessutom går det alltid att addera extra aktiviteter såsom bergsbestigning, dykning, safari, surfing, språkkurser, fotografering och mycket annat spännande.

dsc_0154-1-2-876x585

Ambitionen är att du genom att resa på en volontärresa inte bara stöttar projekten på plats ekonomiskt och med ditt arbete, utan att du också tar med dig erfarenhet, kunskap och upplevelsen hem och därmed skapar förändring i vårt eget samhälle.

Vision 

I en perfekt värld ska inga länder vara i behov av volontärer, men tills vi är där så vill vi hjälpa så många motiverade volontärer som möjligt att komma iväg på just det volontärarbete som passar dem bäst. På plats ska våra volontärer stötta med sitt arbete, sin kunskap och naturligtvis ekonomiskt genom den avgift de betalar för att åka som volontär.

Den resa våra volontärer gör sker inte bara fysiskt, utan också emotionellt. Vår slogan lyder: ”En resa som förändrar”. Denna förändring som vi menar sker på olika sätt. Dels gör volontärerna stor skillnad för de individer de kommer i kontakt med under sin tid som volontär, och dels så sker en stor positiv förändring i volontärens liv när de är åter i sin vardag där hemma. Denna förändring genomsyrar volontärens fortsatta liv och syn på saker och ting, och dessutom sprider de ett budskap om hur situationen ser ut på många platser till sina vänner, familj och andra som de kommer i kontakt med.

På detta sätt motiverar volontärerna människor i sin närhet att kanske stötta ett specifikt projekt, eller ta steget att åka som volontärer själva. Hur det än artar sig så får det en ”ringar-på-vattnet”-effekt som verkligen skapar positiv förändring.

Vi är övertygade om att ju fler nöjda volontärer vi skickar, ju bättre värld och framtid skapar vi tillsammans.

Mål                    

Vårt mål är att alla som kan ska åka på en volontärresa. Oavsett förkunskaper så kan alla hjälpa till någonstans! Vår övertygelse är att om alla i Sverige gavs möjlighet att åka som volontär, gärna så tidigt som möjligt i livet, så skulle vi som land göra en stor skillnad där vår hjälp behövs, men vi skulle också göra en stor skillnad för vårt eget land. Att resa som volontär för med sig så mycket bra, och vi vet att alla som har varit volontär har vuxit som människa, fått sundare värderingar och dessutom kommit hem med erfarenheter som hjälpt dem i skolan eller på arbetet. Detta är något som behövs i vårt land idag!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev