Kampanjarbete mot sexuella trakasserier

Pris Från. 8900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Brinner du för sociala och rättvise frågor? Då kan detta projekt vara något för dig. Tillsammans med andra volontärer och representanter sätter ni ihop program och därefter åker ni runt i byskolor och kyrkor där ni sedan håller föreläsningar. Föreläsningarna kan handla om allt från definition av trakasserier till att uppmuntra elever och skolor att skapa en trygg miljö för eleverna. Ta möjligheten och hjälp dessa unga samtidigt som du själv får erfarenhet som du bär med dig resten av livet.

Volontärarbete mot sexuella trakasserier i Ghana

Sexual-abuse-program-1-1

Pris från 8700 kr

Din roll som volontär

Lärarna har ingen utbildning om sexuella trakasserier så ditt arbete gör stor nytta. Du lär dig att använda olika verktyg som sånger, rollspel och nyheter så att du når barnen på ett lagom allvarligt och lekfullt sätt. Eleverna deltar i workshopen genom rollspelen. Workshopen handlar bland annat om:

  • Definition av sexuella trakasserier mot barn och ungdomar
  • Introduktion om hur du skyddar dig mot situationer som kan leda till sexuella trakasserier
  • Introduktion av Ja/Nej-känslor samt övningar genom rollspel om hur man uttrycker dessa känslor
  • Underlätta för diskussioner om frågor som är relaterade till sexuella trakasserier
  • Skilja på fakta och missförstånd gällande sexuella trakasserier
  • Uppmuntra eleverna och skolorna att tillsammans skapa en trygg miljö för eleverna där de känner att de kan söka stöd ifall de skulle känna sig utsatta för trakasserier.

Skolorna har stängt två veckor under påsk och från första juli t.o.m första veckan i september och två veckor över jul och nyår. Då finns det möjlighet att volontärarbeta på deras daghem som också tar emot volontärer eller varför inte kombinera din resa med båda projekten.

Projektets syfte

Sexuella trakasserier är ett omfattande problem i Ghana och mörkertalet är stort. Projektet syftar till att synliggöra fenomenet men tanken är även att workshopen ska öka självkänslan och medvetenheten hos barnen.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation i Ghana. Som första organisation i Ghana har nu vår samarbetspartner satt igång ett undervisningsprojekt som handlar om sexuella trakasserier. Programmet har blivit varmt mottaget av den ghananska regeringen och vår partner har utarbetat en workshop som de åker runt med i olika skolor och kyrkor. Tack vare samarbetet med dem kan Volontärresor ge dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär, det är en meningsfull upplevelse för såväl dig som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du hämtas på flygplatsen i Accra, där du stannar första natten. Redan nästa dag åker du vidare till Kumasi med buss där du blir introducerad till ditt boende och din familj. Under introduktionen får du även lära dig mer om Ghanas kultur, seder och bruk. Ni pratar även om förväntningar, hur det är att bo i en värdfamilj och hur det är att jobba med workshopen. Du får en grundlig utbildning om hur du ska använda dig av workshopen ute på skolorna.

Boende och mat

Du bor hemma hos partnern Mike som är projektansvarig eller hos värdfamilj. Standarden kan dock variera, de flesta familjer har el och rinnande vatten. Du väljer om du vill bo tillsammans med en annan volontär och det kan hända att du delar rum med en annan volontär. Dricksvatten står du för själv och du kan lätt få tag på buteljerat vatten.

Fritid

På din fritid kan du umgås med de andra volontärerna, se dig omkring där du bor, eller bara ta det lugnt.

Upplev mer

Under dina helger i  Ghana kan du passa på att se dig omkring i landet. Resan går till exempel att kombinera med sol och bad. Kontakta oss på Volontärresor för att få mer information!

Om landet där du volontärarbetar

Ett vackert och välkomnande land, en perfekt blandning mellan modernt och traditionellt leverne – de positiva ordalagen är många när Ghana beskrivs. Naturen skiftar från djupa dalar och täta regnskogar till låga kustslätter. Men mötet med Ghana är förstås också helt beroende av din egen insats, ju mer du öppnar dig inför ditt värdland desto närmare kommer du det ghananska folket.

Engelska är ett officiellt språk men majoriteten talar något av gur- eller kwaspråken. På introduktionen får du lära dig några meningar på Twi, ett kwaspråk som talas av de flesta i Accra.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Ghana som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Ghana om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat, mer information hur du söker detta kommer efter din anmälan.

Försäkring

Goudas reseförsäkring, Leva Utomlands, ingår i priset om du väljer alternativ B. Du är försäkrad under hela din volontärvistelse. Det ingår även en ansvarsförsäkring i resans pris, både på alternativ A och B. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Ghana behöver du visum. Efter bokning kommer du få all information om hur du söker visum på Ghanas ambassad. Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna och all information finns också tillgänglig på respektive ambassads hemsida. Det går bara att söka om visum för max en månad från Sverige. Förlängning görs på plats i Ghana för en kostnad av 25 USD/månad).

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris.

När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. OBS! Boka din biljett så att du anländer till Accra dagen innan projektet startar, dvs en söndag. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal hela veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. 

Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Ghana. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. För att komma in i Ghana ska du dock kunna visa att du är vaccinerad mot gula febern. Andra rekommenderade vaccinationer är Hepatit A och B samt att ta malariaprofylax.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev