Pris Från. 9400 SEK

GHANA, AFRIKA

Kampanjarbete mot sexuella trakasserier

Brinner du för sociala och rättvise frågor? Då är detta projekt något för dig. Tillsammans med andra volontärer och representanter från projektet sätter ni ihop kampanjprogram med workshoppar som underlag när ni sedan reser runt till byskolor och kyrkor för att föreläsa om sexuella trakasserier. En workshop kan omfatta allt från förtydligande av definition av trakasserier, till att uppmuntra elever och skolor att skapa en trygg miljö för eleverna. I detta projekt har du som volontär möjlighet att göra skillnad genom att hjälpa unga människor och påverka genom informationsspridning och ditt engagemang.

Projektets syfte

Sexuella trakasserier är ett omfattande problem i Ghana och mörkertalet är stort. Projektet syftar till att synliggöra sexuella trakasserier men tanken är även att workshoparna ska öka barnen självkänslan och medvetenheten.

Organisation bakom kampanjprojekt är den första i Ghana som har utarbetat ett undervisningsprojekt som handlar om sexuella trakasserier, och programmet har blivit varmt mottaget av den ghananska regeringen. Tack vare Volontärresors samarbete med denna organisation kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär.

Volontärarbete

Lärarna i Ghana har ingen utbildning om sexuella trakasserier, så ditt arbete gör stor nytta. För workshopparna lär du dig att använda olika verktyg som sånger och rollspel för att nå barnen på ett lagom allvarligt och lekfullt sätt.

En workshop som du deltar i handlar bland annat om:

 • Definition av sexuella trakasserier mot barn och ungdomar.
 • Introduktion om hur barn och ungdomar skyddar sig mot situationer som kan leda till sexuella trakasserier.
 • Samtal kring Ja/Nej-känslor, samt övningar i rollspel om hur man uttrycker dessa känslor.
 • Öppna upp för diskussioner kring frågor som är relaterade till sexuella trakasserier.
 • Samtal kring att skilja på fakta och missförstånd när det gäller sexuella trakasserier.
 • Uppmuntra elever och skola att tillsammans skapa en trygg miljö för eleverna, där alla känner att de kan söka stöd ifall de upplever sig utsatta för trakasserier.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A –När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Accra med bokad ankomst söndag dagen innan din volontärtid startar och hemresa på lördag, dagen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Du blir upp hämtad på flygplatsen i Accra, av personal från projektet. Du bor din första natt i Accra. Redan nästa dag åker du vidare till Kumasi med buss där du blir introducerad till ditt boende och din värdfamilj. Transport från flygplatsen, övernattning i Accra och bussresa till Kumasi ingår i resans pris.

Introduktion

Din vistelse startar med en introduktion då du får lära dig mer om Ghanas kultur, seder och bruk. Ni pratar även om förväntningar, hur det är att bo i en värdfamilj och hur det är att jobba med workshopen om sexuella trakasserier. Och du får även en grundlig utbildning i hur du ska arbete med workshopen ute på skolorna. Engelska är det officiella språk i Ghana men majoriteten av befolkningen talar något av gur- eller kwaspråken. Under introduktionen får du lära dig några meningar på Twi, ett kwaspråk som talas av de flesta i Accra.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor hemma hos Mike som är projektansvarig eller hos en värdfamilj. Standarden kan variera men de flesta familjer har el och rinnande vatten. Du kan välja att bo tillsammans med en annan volontär, då det kan hända att ni får dela rum, men du delar aldrig rum med en familjemedlem.

MÅLTIDER
Frukost, lunch och middag hos din värdfamilj ingår i priset för resan. Dricksvatten står du själv för, det är lätt få tag på flaskvatten.

WI-FI / INTERNET
Wi-fi är inte tillgängligt på projektet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Information om hur du tar dig runt med lokaltrafik får du under introduktionen i början av din vistelse.

FRITID
På din fritid kan du umgås med din värdfamilj, se dig omkring där du bor, träffa andra volontärer eller bara ta det lugnt.

Under dina lediga helger kan du passa på att se dig omkring i landet. Du kan välja att åka till olika Nationalparker, eller till större städer för lite shopping. I norra Ghana kan du bl.a. åka på Safari, och i södra Ghana kan du åka till havet för lite sol och bad.

Upplev mer i Ghana

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ghana som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Ghana för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

För att resa till Ghana som svensk medborgare måste du ansöka om visum hos Ghanas ambassad i Danmark, innan du reser. Information om hur du söker visum får du från oss när du bokat din resa. OBS! Det kan ta upp till 6 veckor att ordna med visum.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ghana. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. OBS! Det är obligatoriskt att kunna uppvisa intyg (ditt gula vaccinationskort) på vaccination mot Gula febern för inresa i Ghana.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev