Kenya Wildlife

Pris Från. 16900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Detta är det största reservatet för spetsnoshörningar i östra Afrika och är även hem åt det tre sista Nordliga trubbnoshörningarna som finns kvar i världen. Det är även endast här som du har en chans att se schimpanser när du är i Kenya. Detta är då på ett reservat för djur som är räddade från den svarta marknaden. Projektet jobbar även med människorna som bor nära reservatet för att utbilda nästa generations djurskyddare! Ta denna chans att arbeta som volontär och lära dig om hur livet går till på ett 36 000 hektar stort reservat och hur man tar hand om räddade djur, hur man spårar vilda djur samt hur man tar hand om den hundpatrull som jobbar mot tjuvjakt!

Volontärarbete med vilda djur i Kenya

Din roll som volontär

DAG 1

Ankomst  till Kenya och projektet. Efter incheckning på boendet följer en rundvandring och säkerhetsgenomgång på området.

DAG 2

Morgonen startar med en game drive och sedan ett besök på Hippo Hide och Rhino memorial.

14:30-16:00

• Besök Morani Information Centre och möt den blinda noshörningen Baraka.

• Besök och hjälp till att ta hand om de tre sista nordliga trubbnoshörningarna  som finns kvar i världen.

DAG 3

6:30-12:30 – Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary.

• Hjälp till med protokoll och dagligt arbete för reservatet.

• Protokoll för schimpansernas välmående och berikning av miljön.

•Rundvandring och besök hos schimpanserna.

15:00-16:00
Möt Stephen Ngulu som är veterinär och ansvarig för schimpanserna.

DAG 4

Heldag – Wildlife Department

• Spåra och övervaka spetsnoshörningar.

• Samla in och analysera information om noshörningarna.

DAG 5

Heldag – Tourism Department

• Hjälp personalen på plats med kreativa sätt att engagera de lokala barnen i miljö och hållbarhet.

• Översätt och rapportera in feedback från turister.

DAG 6

9:00-12:30 – Ecological Monitoring Unit
Besök  The wildlife corridor för spåridentifiering och  IR kamera service.

14:30-16:00
En eftermiddag med game drive.

DAG 7

6:30-8:30 Lejonspårning.

14:00-15:00 Radiospårning.

DAG 8

Ledig dag.

DAG 9

9:00-12:30

• Mata noshörningarna Sudan och Baraka

• Hjälp till med att mata, träna och ta hand om hundarna på plats.

14:00-16:30pm
Om man önskar kan man denna eftermiddag besöka Nanyukis barnhem och spendera tid med barnen där.

DAG 10

Heldag – Ecological Monitoring Unit
Arbeta med personalen på plats med att organisera bilder, samla in data om vart de vilda djuren har setts till.

DAG 11

Heldag – Sociala projekt

Arbeta och lär dig mer om hur det fungerar på reservatet och besök ett av våra sociala projekt för att nå ut till den lokala befolkningen.

DAG 12

Heldag hos schimpanserna.
Hjälp till att ge dem mat, städa i deras inhängnader och arbeta med personalen som tar hand om schimpanserna.

DAG 13

Heldag  – säkerhet och hund avdelningen

DAG 14

Heldags besök på Mount Kenya Wildlife Orphanage.

DAG 15

Avresa

Projektets syfte

Syftet med detta projekt är att bevara djurarter och öka lokalbefolkningens förståelse för djurens betydelse. De vill ge en fristad åt de djur som behöver och ta hand om de djur som hamnat i fel händer. Genom utbildning av lokalbefolkning och turister vill de skapa en hållbar framtid för djuren och människorna i Kenya.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal partner som är ansvarig för samtliga aktiviteter. De har i flera år tagit emot volontärer och har länge arbetat med reservatet och bevarande av djurarter.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Den första dagen på plats består av säkerhetsgenomgång och en introduktion av hur dina två veckor på plats kommer att se ut.

Arbetstider

Schema ser du ovan.

Boende och mat

På projektet bor man i något som kallas för The Stables som från början var ett stall men är nu ombyggt till ett enklare boende. Här bor man i eget rum med en enkelsäng och enklare möbler alternativt i ett dubbelrum med sin resekompis. En tvättkorg och tvättmedel finns även i rummet och det är möjligt att få sina kläder tvättade av personalen på plats. Detta kostar 500 ksh per korg och är möjligt på lördagar och onsdagar. Samtliga som bor här delar badrum. Ström finns endast genom en generator som är igång måndag-fredag 07:00-13:00 och 14:00-00:30 samt lördag och söndag 07:00-15:00 samt 18:00-00:30. Wi-Fi finns på plats under tiden som generatorn är igång.

Det serveras mat tre gånger per dag. Vatten delas också ut från en lokal källa som kokas för att det ska bli drickbart, men det går även att köpa vattenflaskor från den lilla affären i The Stables.

Fritid

När det inte är arbetstid finns det möjlighet att utforska omgivningarna. All transport på området och till Nanyuki Town är gratis så passa på att upptäcka denna spännande stad.

Upplev mer!

Om du vill passa på att åka på en safari när du är på plats i fantastiska Kenya erbjuder vi hjälp med bra guider och resor hit.

Om landet där du volontärarbetar

Få platser i världen framkallar så starka associationer som Kenya, för visst ser du bilder av ståtliga Masaier och vilda lejon? Kenya är östra Afrikas främsta destination för dem som vill uppleva det afrikanska djur- och naturlivet. Men Kenya har så mycket mer att erbjuda än safariturer, nämligen kulturen och människorna. Det är när allt detta smälter samman som du får uppleva det samtida Kenya och Afrika. Nairobi kallas ”den gröna staden i solen”, kanske för att staden, trots att det är en storstad i all mening, även har inslag av grönska och till och med en nationalpark inte mer än 10 km från centrum. Mombasa är Östafrikas viktigaste hamnstad med mycket liv och rörelse. Det är en mångkulturell stad där det muslimska och indiska inslaget är påfallande. Swahili och engelska är de officiella språken men därutöver finns ett stort antal lokala språk. De flesta kenyaner talar dock swahili.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till projektet i Kenya som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum vid  www.ecitizen.go.ke (tar ca 7 dagar) priserna kan ändras men räkna med ca 50 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst och kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Boka din biljett så att du landar i Nairobi samma dag som projektet startar. Meddela Volontärresor din ankomsttid så snart du har bokat.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kenya. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev