Kvinnors rättigheter

Pris Från. 8700 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Ett par timmar ifrån Kenyas fantastiska kust ligger byn Lunga Lunga där du har möjlgt att göra ditt volontärarbete. Här kan du som volontär göra en enorm insats för kvinnors rättigheter. Som volontär kan du vara med och t.ex undervisa, göra hembesök och mycket mer. Det blir fantastiska möten med människor som kan bli dina vänner för livet. Ta chansen att arbeta på ett unikt projekt, samtidigt som du får uppleva ett av Afrikas mest spännande länder! 

Volontärarbete med kvinnors rättigheter i Kenya

DSC_6253-2

Din roll som volontär

Detta är ett projekt för dig med erfarenhet från antingen jobb eller studier. Det är ett psykiskt tufft projekt för dig som verkligen vill göra skillnad för kvinnor i Kenya. Som volontär arbetar du tillsammans med kvinnor i Lunga Lunga och byarna Perani och Godoni. Under din volontärtid kommer du att få delta/hålla i föreläsningar, arbetsschemat varierar dagligen och det är spännande dagar man har framför sig när man väljer att resa iväg som volontär till Lunga Lunga. Nedan listas exempel på arbetsuppgifter, beroende på dina erfarenheter kommer ni på plats göra upp ditt schema inför till volontärtid. Du kan arbeta med uppgifter som:

 • Undervisa i engelska, matematik, historia
 • Ekonomi
 • Hygien
 • Barnavård
 • Familjeplanering och familjerelaterade ämnen
 • Jordbruk
 • Syslöjd
 • Träna fotboll

Många kvinnor har egna affärsrörelser och tar gärna emot tankar om hur de kan utvecklas på bästa sätt. Du kommer att få assistera och själv hålla i undervisningen tillsammans med en handledare. Det är viktigt att man känner sig bekväm med att prata inför folk, då man kommer få hålla föreläsningar inför olika grupper allt från 8 personer upp till 50 personer. Exakt vad dina uppgifter blir bestäms av dina erfarenheter och vad du vill uppnå.

De kvinnor och flickor du kommer möta är mellan 4-60 år, därmed kan en dag se ut att du undervisar alfabetet till dem yngre till att lära budgetuppföljning till egen företagare. Uppgifterna i volontärprojektet är inte strikta, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod brukar det inte vara några problem. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som sätter stopp för hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Arbetstider

På projektet arbetar du måndag till lördag (måndag-fredag ca 8 timmar, lördagar ca 4 timmar). Om du vill göra någon längre utflykt någon dag kan du ta extra dagar ledigt om du diskuterar detta med projektledaren i förhand.

Projektets syfte

Projektet ska arbeta för att stärka kvinnors rättigheter och ställning i samhället genom utbildning. Kvinnor på den kenyanska landsbygden har oftast inte samma möjlighet att gå i skola och hamnar lätt i en beroendesituation. Genom att möjliggöra för dessa kvinnor att lära sig läsa, skriva, räkna och kanske prata engelska kan dessa kvinnor stärka sig själva och förbättra sin situation.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner på plats är en lokal organisation som arbetar för att stärka kvinnornas ställning i Kenya. Genom detta samarbeta skapas förutsättningar för en meningsfull och givande volontärvistelse.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du landar i Mombasa blir du mött på flygplatsen av vår kenyanska kontaktperson. Om du landar sent på kvällen övernattar ni på ett enkelt hotell i Mombasa innan ni tillsammans tar bussen som tar ca 3 timmar till Lunga Lunga.  Under introduktionen får du lära dig mer om landets seder och traditioner samt diskutera vad du har att vänta dig av din tid som volontär.

Boende och mat

Du bor i Lunga Lunga på projektområdet. Där finns gemensamma undervisningslokaler, kök och matrum. Du bor i ett eget litet runt i ett stenhus, en så kallad banda. I varje banda finns en säng, separat golvtoalett och tvättmöjligheter. I bandan finns även myggnät, fläkt och elektricitet. Boendet har lokal standard, elektricitet finns men vatten hämtas från brunnen. Du äter tillsammans med de andra volontärer och ibland personalen i centrets köksdel.

Fritid

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. I Lunga Lunga finns en liten marknad med ett par butiker. Ett par mil från Lunga Lunga ligger den populära stranden Diani beach. Där kan du bada och åka på snorkelturer eller dyka efter delfiner. Du kan också besöka Mombasa, en livlig hamnstad med vackra gamla kvarter och spännande basarer. Dit tar du dig lätt med taxi eller lokalbuss.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro!

Om landet där du volontärarbetar

Få platser i världen framkallar så starka associationer som Kenya, för visst ser du bilder av ståtliga Masaier och vilda lejon? Kenya är östra Afrikas främsta destination för dem som vill uppleva det afrikanska djur- och naturlivet. Men Kenya har så mycket mer att erbjuda än safariturer, nämligen kulturen och människorna. Det är när allt detta smälter samman som du får uppleva det samtida Kenya och Afrika. Nairobi kallas ”den gröna staden i solen”, kanske för att staden, trots att det är en storstad i all mening, även har inslag av grönska och till och med en nationalpark inte mer än 10 km från centrum. Mombasa är Östafrikas viktigaste hamnstad med mycket liv och rörelse. Det är en mångkulturell stad där det muslimska och indiska inslaget är påfallande. Swahili och engelska är de officiella språken men därutöver finns ett stort antal lokala språk. De flesta kenyaner talar dock swahili.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum vid  www.ecitizen.go.ke (tar ca 7 dagar) priserna kan ändras men räkna med ca 50 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst och kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. OBS! Boka din biljett så att du landar i Mombasa på tisdagen helst runt 11:00-14:00 den vecka projektet startar. Meddela Volontärresor dina ankomsttider så snart du bokat. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till tisdagen efter efter det antal veckor du valt att stanna. Boka inte biljett så att du anländer eller åker hem under helgen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. 

Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kenya. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. Vi rekommenderar att du även tar ett malariaprofylax.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev