Raha Kids Gatubarn

Pris Från. 11900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Raha kids är ett hem för gatupojkar från Nairobi och dess omnejd. Projektet drivs via den koptiska kyrkan vilken härstammar från Egypten. Här bor det ca 70 pojkar, 4-16 år med rörande livsöden bakom sig. En del av pojkarna har föräldrar som inte kan eller vill ta hand om sönerna pga sociala problem. En del av pojkarna är helt utan familj och bor numera på heltid på hemmet, så här kan du verkligen göra skillnad som volontär!

Volontärarbete med gatupojkar på Raha Kids

22041903_1660783373966852_35714511502510609_o

Dagtid spenderar pojkarna sin tid på Raha kids med skola och fritidsaktiviteter som fotboll, dans, akrobatik, bild mm. De har även många vardagssysslor som städ, tvätt, odling av mat mm. Efter middagen går de tillsammans till deras gemensamma sovhem för att avsluta dagen, sova och vakna upp tillsammans.

Din roll som volontär

Som volontär arbetar du tillsammans med pojkarna på Raha Kids. Under din volontärtid kommer du att få delta/hålla i föreläsningar, arbetsschemat varierar dagligen och det är spännande dagar man har framför sig när man väljer att resa iväg som volontär. Nedan listas exempel på arbetsuppgifter, beroende på dina erfarenheter kommer ni på plats göra upp ditt schema inför till volontärtid. Du kan arbeta med uppgifter som:

  • Undervisning i grundskola
  • Hygien
  • Odla grönsaker, tvätta, sy mm
  • Sång, dans
  • Bild och slöjd
  • Sportaktiviteter som fotboll, volleyboll, akrobatik mm

All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som sätter stopp för hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Projektets syfte

Projektet ska arbeta för att stärka pojkarnas rätt i samhället, ge dem grundskola och utbildning. Gatupojkar och barn från fattiga familjer har inte samma möjlighet att gå i skola och hamnar lätt i en beroendesituation. Genom att möjliggöra för dessa pojkar att lära sig läsa, skriva, räkna och prata engelska kan dessa barn stärka sig själva och förbättra sin situation.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner på plats är en organisation via den koptiska kyrkan. Vi har även samarbetspartner på plast i Sverige som arbetar tillsammans med organisationen. Genom detta samarbete skapas förutsättningar för en meningsfull och givande volontärvistelse.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du landar i Nairobi blir du mött på flygplatsen av vår kenyanska kontaktperson. Under introduktionen får du lära dig mer om landets seder och traditioner samt diskutera vad du har att vänta dig av din tid som volontär.

Arbetstider

På projektet arbetar du måndag till fredag (07.45 – 17.00) Om du vill arbeta på lördagen kan du utan problem diskutera detta med projektledaren i förhand.

Boende och mat

Du bor på ett Bed & Breakfast utanför Nairobi, ca 20 minuters promenad från projektet. Boendet serverar frukost och middag varje dag i gemensam matsal. Det finns gemensamma toaletter och gemensamma duschar, samt tvättningsmöjligheter i handtvättfat. Boendet har lokal standard med elektricitet och wifi. Under dagen serveras du lunch och äter lokal mat tillsammans med barnen.

Området där du bor samt där projektet ligger är ett tryggt och säkert område ca 30 minuter utanför Nairobi. I området finns det butiker, restauranger och caféer samt bra kommunikation i närheten.

Fritid

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. I Nairobi med omnejd finns det mycket att utforska.

Upplev mer!

Om du vill passa på att åka på en safari när du är på plats i fantastiska Kenya erbjuder vi hjälp med bra guider och resor hit.

Om landet där du volontärarbetar

Få platser i världen framkallar så starka associationer som Kenya, för visst ser du bilder av ståtliga Masaier och vilda lejon? Kenya är östra Afrikas främsta destination för dem som vill uppleva det afrikanska djur- och naturlivet. Men Kenya har så mycket mer att erbjuda än safariturer, nämligen kulturen och människorna. Det är när allt detta smälter samman som du får uppleva det samtida Kenya och Afrika. Nairobi kallas ”den gröna staden i solen”, kanske för att staden, trots att det är en storstad i all mening, även har inslag av grönska och till och med en nationalpark inte mer än 10 km från centrum. Mombasa är Östafrikas viktigaste hamnstad med mycket liv och rörelse. Det är en mångkulturell stad där det muslimska och indiska inslaget är påfallande. Swahili och engelska är de officiella språken men därutöver finns ett stort antal lokala språk. De flesta kenyaner talar dock swahili.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till projektet i Kenya som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum vid  www.ecitizen.go.ke (tar ca 7 dagar) priserna kan ändras men räkna med ca 50 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst och kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. OBS! Boka din biljett så att du landar i Nairobi på söndagen, dagen innan projektet startar. Meddela Volontärresor dina ankomsttider så snart du bokat. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till tisdagen efter efter det antal veckor du valt att stanna. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kenya. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev