Välkommen till Kenya - Womens outreach project Diani Beach

Volker (22)

Womens outreach project Diani Beach

Topp

Introduktion

Vill du förbättra livskvalitén för tusentals kvinnor och unga tjejer i Kenya? 30 km söder om Mombasa finner du Diani Beach där vårt projekt ligger. Denna lokaliseringen gör att din resa kan kombineras med volontärarbete för att berika livet för lokalbefolkningen samtidigt som du kan njuta av de snövita stränderna och turkosa vattnet. På detta projekt arbetar du halvtid som volontär och har resten av tiden för att upptäcka Kenya och njuta av Diani Beach.

Volontärarbeta med kvinnor i Kenya

Volker-24

pris från 9800 kr

Din roll som volontär

Arbetsuppgifterna och ansvarsområdena för dig som volontär kommer att variera dagligen, men huvudfokus ligger på menskoppen som är ett litet medel som kommer att förändra kvinnors dagliga liv.

I utvecklingsländer är det beräknat att tjejer som går i skolan förlorar ca. 20% av sin utbildning pga. att dem är hemma under sin mens. Tamponger och bindor är för dyrt och de flesta har inte råd. I Kenya är det årligen över 300 miljoner arbetsdagar som kvinnor förlorar. Detta vill vi förändra!

Vi förstår att menskoppen är för många okänd, så här kan du läsa mer om den:

https://www.google.com/amp/s/www.buzzfeed.com/amphtml/becagrimm/x-reasons-you-should-switch-to-menstrual-cups-your-en98?client=safari

Projektets syfte

Vi fokuserar på att presentera menskoppen för tjejer i skolan i de lokala samhällena. Detta innefattar även att utbilda dem om hälsa och kroppen. På plats har vi experter som utbildar tjejer och kvinnor om  fortbildning, vad det innebär att vara oskuld och hur sexuellt överförbara sjukdomar smittar och självklart hur man använder, steriliserar och förvarar en menskopp.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du kommer att plockas upp på flygplatsen i Mombasa och köras till Diani (35km söder om Mombasa) På plats kommer du få lära känna dina omgivningar, hälsa på projektpersonalen och få en genomgång av ditt arbetsschema.

Boende och mat

Du kommer att bo med andra volontärer från olika delar av världen, även om de allra flesta är från Skandinavien. Boendet ligger nära stranden och här sover man i en mixad (tjejer och killar tillsammans) sovsal med åtta sängar och delat badrum. Det finns en härlig pool vid boendet som du kan njuta av om du inte orkar gå de 150 meterna till stranden.  Frukost ingår varje dag. Lunch och middag äter du till bra pris på någon av de närliggande restaurangerna.

21743760_527039687632029_8613170029280133552_o

Fritid

Halva veckorna är du ledig och det finns massor att göra. Du spenderar din lediga tid så som du själv vill. Många föredrar att bara slappa och kanske läsa en bok. Är du mer äventyrligt lagd finns en mängd aktiviteter på plats! Projektpersonalen på plats har många kontakter runt om i Diani och hjälper dig med att boka aktiviteter. Bara för att nämna en bråkdel av det som finns att göra:

  • Kite surfning
  • Jet Ski
  • Fallskärmshoppning
  • Shimba hills nationalpark (fantastiskt ställe för dig som vill åka på safari)

Upplev mer!

Besök en massaj by där du kommer ta få uppleva och ta del av det dagliga livet i byn.

Åk på en hel eller halv dags Safari till Shimba Hills. National Park ligger nära Diani Beach, naturen skiljer sig mycket från den i andra parker. I Shimba Hills lever även den vackra sabelantilopen, som i Kenya bara finns i den här parken. Parken är vacker, med skog, gläntor och utsikt.

Åk på en heldags utflykt till Wasini Island och Kisite Marine nationalPark. Denna marinpark är den näst mest kända marina parken i världen efter den australiensiska Marine Parken och erbjuder en av Kenyas bästa dykmöjligheter. Vill man inte dyka så går det bra att snorkla eller bara avnjuta det vackra kustlandskapet när du seglar i de karaktäristiska båtarna kallat dhows. På Wasini Island går man på upptäcktsfärd och får uppleva swahilikulturen. På ön äter man en härlig fisk och skaldjurslunch lunch ackompanjerad till swahilimusik.

Åk på en heldags utflykt och besök de världsberömda Colobus aporna. - Colobus Trust är ett naturskyddsorganisation som syftar till att främja bevarandet och skydd av de sällsynta  aporna.

Tänk på att det kan tillkomma extra avgifter för olika fritidsaktivteter.

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro, för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania.

Om landet

Kenyaner beskrivs ofta som " de mest vänliga och hjälpsamma människorna i världen " och alla kommer hälsa dig med ett vänligt "Jambo". Alla talar även flytande Engelska vilket gör det lätt att kommunicera.

Kenya är östra Afrikas främsta destination för de som vill uppleva det Afrikanska djur- och naturlivet. Men Kenya har så mycket mer att erbjuda än safariturer, nämligen kulturen och människorna. Det är när allt detta smälter samman som du får uppleva det samtida Kenya och Afrika.

Swahili och engelska är de officiella språken men därutöver finns ett stort antal lokala språk.

Väder

Kenya ligger direkt på ekvatorn och har ett tropiskt klimat med 300 soldagar. Under året varierar temperaturen i Diani mellan ca 26-37C , den varmare perioden är mellan oktober till april, medan regnperioden är mellan maj och juni.

Praktiskt

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Kenya som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Kenya om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat, mer information hur du söker detta kommer efter din anmälan.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum vid  www.ecitizen.go.ke (tar ca 7 dagar) priserna kan ändras men räkna med ca 50 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst och kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

Flyg

Alternativ A - Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din slutdestination är Mombasa och du skall landa på en måndag, alltså samma dag som projektet startar.

Alternativ B - Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Var dock uppmärksam på vilken malariamedicin du köper då Lariam inte bör kombineras med dykning

Bildgalleri

Relaterade projekt

Tillbaka till startsidan Tillbaka till Afrika Tillbaka till Kenya

Besök oss i centrala Göteborg