Pris Från. 17200 SEK

MAURITIUS, AFRIKA

Bevarandeprojekt med havssköldpaddor, korallodling och flyghundar

På sydöstra Mauritius får du som volontär uppleva den tropiska öns spektakulära natur och djurliv. Detta djur-, natur- och havsbevarande projektet är beläget på ett 200 hektar naturreservat, 300 meter över havet. Här deltar du i och lär dig om bevarandet av biologisk mångfald, trädplantering, hållbarhetsmetoder, korallodling och övervakning av havssköldpaddor. Du får en unik upplevelse av Mauritius djur, natur och hav… långt ifrån alla vanliga turistaktiviteter.

Projektets syfte

Projektet startades för att bevara den unika biologiska mångfalden på Mauritius, på ett för djur, natur och människor hållbart och gynnsamt sätt. Projektet är det första jaktområdet på Mauritius som lagt ned sin verksamhet med kommersiell jakt för att istället använda området för bevarandeprojekt. Nu arbetar man med aktiviteter som återplantering av skog, havsbevarande och samhällsengagemang och allt med hållbara metoder.

Volontärarbete

Som volontär på Mauritius behöver du ingen tidigare utbildning eller erfarenhet. Det enda du behöver är en stark vilja att engagera dig och göra skillnad för att bevara den unika och värdefulla biologiska mångfalden på Mauritius.

Exempel på aktiviteter som volontär:

 • Korallodling och övervakning av havssköldpaddor i Blue Bay Marine Park
 • Skogsåterplantering
 • Övervakning av biologisk mångfald och inhemska djurarter
 • Arbeta med lösningar för konflikten mellan lokalbefolkningen och de inhemska flyghundarna
 • Delta i arbetet med att bevara jättesköldpaddorna på ön Ile aux Aigrettes
 • Övervaka den hotade Mauritius Kestrel rovfågeln
 • Arbete med hållbarhets- och samhällsprojekt

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka din flygresa på egen hand är destinationen Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport med bokad ankomst samma dag som dina volontärveckor startar. Och hemresa till helgen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker. 

Transfer 

Du blir upphämtad på flygplatsen av personal från projektet. Transfer från och till flygplatsen ingår i resans pris.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Volontärboendet på naturreservatet består av fem sovrum och tre badrum. Varje sovrum delas av tre volontärer. Boendet bjuder till socialt umgänge med pool, stort kök, föreläsningsområde, lounge, matplats och Island Vibe Bar där du kan slappna av medan du njuter av solnedgången över det Mauritiska landskapet.

MÅLTIDER
Tre måltider per dag ingår i resans pris. Det finns tillgängliga vegetariska och veganska måltidsalternativ. Kontinental frukost serveras som buffé. Brunch serveras på fredagar vid återkomst från camping över natten. Lunch serveras, eller tas som matpaket. Middagar serveras som buffé med bland annat traditionella kreolska grytor, pastarätter och pizza, Volontärer har alltid tillgång till bröd och smör, snacks och frukt mellan

WI-FI / INTERNET
Wi-fi finns i matsalen och loungen. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På dina lediga helger har möjlighet att utforska Mauritius och delta i de många äventyrsaktiviteterna som finns på ön. Vill du ta det lugnt kan du stanna kvar på området och bara njuta. Vi rekommenderar varmt att du tar tillfället i akt och tillbringar några dagar på Mauritius före eller efter dina volontärveckor. Ön erbjuder allt från att stränder, laguner och korallrev till Black River Gorges National Park med regnskogar, vattenfall och vandringsleder och den kulturrika huvudstaden Port Louis.

Upplev mer på Mauritius

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Mauritius som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svenskmedborgare behöver du inget visum för att inresa till Mauritius, vid vistelser under 90 dagar. OBS! Ditt pass ska vara giltigt under hela din vistelse på Mauritius.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Mauritius. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev