Mauritius Conservation

Pris Från. 17200 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Har du drömt om volontärarbete i Mauritius för att bevara den tropiska öns unika flora och fauna? Bli en ”conservation volunteer” i Mauritius där du blir en del av naturreservatet Kestrel Valley-teamet och får en unik och livsförändrande upplevelse!

Volontärarbete med bevarande av den biologiska mångfalden i Mauritius

Din roll som volontär

Utforska den spektakulära och unika faunan och floran i Mauritius och delta som volontär i aktiviteter som den vanliga turisten inte har möjlighet till. Du kommer att lära dig om bevarandehantering, miljöskydd och restaurering, djurövervakning, biologisk mångfald, hållbarhetsmetoder, marinvård, inklusive korallodling samt att identifiera havssköldpaddor.

Som volontär i Mauritius behöver du ingen tidigare utbildning eller särskilda färdigheter. Det enda du behöver är en stark vilja att vara involverad och göra skillnad! Du kommer att bo och leva i ett nytt samhälle, få nya vänner, men framför allt hjälpa miljön och de i behov av din hjälp.

Du kommer att hjälpa till med många viktiga uppgifter för att bevara den unika och värdefulla biologiska mångfalden i Mauritius! Kärnan i projektets verksamhet ligger i skogsplanteringsprojektet. Som volontär kommer du att bidra till detta mångfacetterade och ambitiösa projekt genom att hjälpa till att utrota främmande invasiv vegetation, föröka infödda trädarter för plantering i avskogade områden samt andra viktiga aspekter som jorderosionskontroll och förebyggande insatser.

Undersökningar av biologisk mångfald och övervakning av endemiska arter hjälper till att spåra och dokumentera framstegen i projektets återskogningsprojekt. Projektet arbetar tillsammans med Mauritian Wildlife Foundation som övervakar den hotade Mauritius Kestrel (den enda endemiska rovfågeln på ön). ”Project Fruit Bat” fokuserar på att ta itu med konflikter mellan människor och de infödda ”Fruit Batsen”.

Varannan vecka hjälper projektet till med bevarandearbete på Ile aux Aigrettes, en liten ö utanför sydkusten som är avsedd för bevarande. Volontärer hjälper till med skötsel av jättesköldpaddorna på Ile aux Aigrettes och hjälper till med endemisk fågelskydd och forskningsprojekt av arter som Pink Pigeon, Mauritius Fody och Olive White-eye. Marina livsmiljöer och arter utgör en del av projektets uppdrag för att bevara den biologiska mångfalden i Mauritius. Du hjälper till med korallodlingsprojektet och övervakning av sköldpaddor i Blue Bay Marine Park. Arbete för bevarandehantering, hållbarhetsprojekt och samhällsarbete utgör också en del av ditt arbete.

Projektets syfte

Kestrel Valley Conservation Program har inrättats för att bevara den unika biologiska mångfalden i Mauritius på ett sätt som är hållbart och gynnsamt för natur och människor. Kestrel Valley är den första ”jaktgården” i Mauritius som avbryter arbetet med kommersiell jakt för att istället användas 100% för bevarande. Vi strävar efter att uppnå våra mål genom olika projekt inklusive återskogning, marint bevarande och samhällsengagemang, allt genom hållbara modeller.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Boende och mat

Kestrel Valley är ett privat naturreservat på 200 hektar 300 meter över havet, beläget bara 12 km från öns främsta internationella flygplats, i sydöstra Mauritius.
Kestrel View är ett stort socialt utrymme där du som volontär kan njuta av måltider, häng vid poolen samt informativa bevarandepresentationer. Detta vackra område har också ett stort kök, föreläsningsområde, lounge, matplats och Island Vibe Bar där du kan njuta av kvällsdrycker medan du tittar på solnedgången över det Mauritiska landskapet.

Boendet delas med två volontärer per rum och man får tre måltider dagligen, med frukt tillgänglig hela dagen. Det finns möjlgihetetr till vegetariska och veganska alternativ. Grundläggande kontinental frukost serveras som buffé, inklusive frukt, yoghurt, rostat bröd och smör och ett bakverk, t.ex. muffins. En tillagad brunch serveras på fredagar vid återkomst från camping över natten, och innefattar exempelvis ägg, bacon, potatis, svamp, korv, tomater, etc. Lunch serveras antingen på Kestrel View, eller matpaket som kan tas med i fältet. Exempel på luncher är smörgåsar, wraps, burritos, spaghetti, , fish and chips, fyllda bakade potatisar, minipizzor, kokta ägg, pitas, quiche, hamburgare, korv och frukt. Middagarna serveras också som buffé på Kestrel View, och erbjuder traditionella kreolska curryer, pastarätter, pizza, grillkvällar, kött / protein med rostade grönsaker, hamburgarkvällar, fish and chips eller salta pannkakor. Det kommer alltid att finnas grönsaker, bröd och sallad till middagar. På campingkvällar kommer vi antingen att grilla eller förbereda grytor tillagade på elden. Volontärer har tillgång till bröd och smör och snacks, t.ex. kakor om du känner dig sugen på något mellan måltiderna.

Fritid

På helgerna är du ledig och har möjlighet att utforska ön och delta på någon av de många äventyrsaktiviteter som ön har att erbjuda! Du kan också stanna kvar på Kestrel Valley och bara ta det lugnt om du skulle föredra det. Vi rekommenderar att du tillbringar några dagar i Mauritius före eller efter din volontärresa för att utforska den otroliga ön Mauritius;

 • Stränder, laguner och korallrev
 • Black River Gorges National Park, med regnskogar, vattenfall och vandringsleder.
 • Äventyrsaktiviteter
 • Huvudstaden Port Louis har mycket kultur att erbjuda

Om landet där du volontärarbetar

Om kultur intresserar dig så är Mauritius platsen att vara på eftersom ön är exceptionellt blandad vad gäller kulturer, språk och religioner.
Lite snabbfakta:
 • Sommarmånader i Mauritius: november – april
 • Vintermånaderna: juni – september
 • Övergångsmånader: maj och oktober
 • Valuta: Mauritian rupee (MUR).
 • Plats: Mauritius ligger i den sydvästra delen av Indiska oceanen, norr om Stenbockens tropik. Ön Mauritius ligger 855 kilometer öster om Madagaskar, cirka 2400 kilometer söder om Afrikas fastland och cirka 3 900 kilometer sydväst om Indien. Dess närmaste granne är den franska ön Réunion.
 • Storlek: Ön täcker ett område på 1 865 kvadratkilometer eller 720 kvadrat miles, med 330 km kustlinje. Mauritius är 45 km i bredd och 65 km i längd.
 • Huvudstad: Port Louis

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till projektet i Mauritius som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Boka din biljett så att du landar på Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, samma dag som projektet startar. Meddela Volontärresor din ankomsttid så snart du har bokat.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kenya. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev