Moçambique Horse Rescue Centre och Safari

Pris Från. 17800 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Söder om staden Vilankulo ligger detta räddningscenter för hästar. På detta projekt hjälper du som volontär till att ta hand om centrets hästar och kunder (centret anordnar hästsafaris) samtidigt som du lär dig om Moçambiques fascinerande kultur. Njut av vad allt detta paradislika område, med klarblått vatten och vita stränder, har att erbjuda samtidigt som du hjälper till i det dagliga livet på gården, ett måste för alla häst- och reseälskare!

 

Moçambique Horse Rescue Centre

Din roll som volontär på Moçambique horse rescue centre

Som volontär på detta projekt kommer du inte arbeta med några tunga fysiska uppgifter då centret har ett team heltidsanställda stallskötare, utan du arbetar med centrets hästar och  gäster. Dina sysslor varierar från dag till dag, men du kan förvänta dig att bland annat få:
– Vara med och hjälpa till på uteritter med safarigästerna, (vissa av dessa uteritter sker på grannön Benguerra).
– Hjälpa gästerna innan och efter deras ridlektioner.
– Hjälpa till att träna hästarna och hålla dem i form.
– Duka och hjälpa till med att förbereda frukost, lunch eller middagar.
– Följa med personal från centret och hjälpa till att handla.
– Göra tvålar.
– Följa med till det lokala universitetet och prata engelska med studenterna på
lärarprogrammet.

På det här projektet kommer du som volontär få rida mycket och centret har satt en viktgräns på 85 kg för volontärerna för hästarnas välmående.

Projektets syfte

Syftet med projektet ta hand om centrets hästar, samt att lära ut häst- och ridkunskaper. Majoritet av centrets hästar räddades från gårdar runt om i Zimbabwe när de politiska konflikterna i början av 2000-talet rasade i landet och varje häst har sin unika historia.

Samarbetspartner

Vår partner i Moçambique har tagit emot volontärer under en lång tid och de ser alla volontärer som en del av sin familj. Tack vare detta kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via www.volontarresor.se. Klicka på knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Du kommer att bli mött på flygplatsen av vår partner som tar dig till projektet och ser till att du kommer till rätta och känner dig välkommen.

Boende och mat

Boendet ligger på bekvämt gångavstånd från stallarna och endast en kort bilfärd från staden Vilankulo. Du bor i delat rum med andra volontärer, privat rum kan läggas till mot en extra kostnad och vid tillgänglighet. Vid boendet finns det toalett, dusch med varmvatten och en minut bort finns ett resortområde med pool, restaurang & bar, samt det fantastiska havet. Som volontär ingår 3 måltider om dagen, dessa måltider är traditionellt engelska och tillagas av områdets kock. Det finns även tvättservice som du som volontär får utnyttja utan att extra avgift.

Wifi finns runt boendets bar och vid stallarna, internetuppkopplingen är mycket bra men kan vara lite långsammare än den standarden du är van vid hemma.

Fritid

När du inte arbetar är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand. En kort bilfärd från boendet ligger staden Vilankulo, där finns internetcaféer, bankomater, mataffärer, restauranger, barer och mycket mer. Annars kan du bara slappna av, njuta vid poolen eller promenera i de vackra omgivningarna runt havet.

Om du vill vara lite mer aktiv finns det möjligheter att paddla kanot, dyka, ”dhowglida” och vindsurfa.

Upplev mer!

Moçambique är ett otroligt vackert land och det finns mängder av saker att göra. När du är klar som volontär kan du besöka grannöarna, dyka eller varför inte stanna några extra nätter som gäst på hästsafarit?

Om landet du volontärarbetar i

I Moçambique möts det gamla och nya Afrika, I städerna skymtar gamla kolonialvillor bakom vita murar medan nybyggda höghus vittnar om en snabbt växande ekonomi. Efter många år av inbördeskrig har landet nu stabiliserats och affärslivet blomstrar återigen. På de många lokala marknaderna kan du hitta tyger, konstverk och vackra träskulpturer från hela södra Afrika. Moçambique erbjuder en fantastisk natur med många nationalparker och långa vita orörda stränder.

Väder

Moçambiques väder är varierande och består av torr och regnperioder. Mellan december och mars är regnperioden, då är luftfuktigheten hög, skyfallen och luftfuktigheten varierar något beroende på vart i landet man befinner sig. I april och maj är det mindre regn och mer sol och mellan juni och oktober är det torr perioden, då är vädret tropiskt med näst intill inget regn. November är den mest oförutsägbara månaden då den ligga emellan torr och regnperioden.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Du behöver visum för att komma in i Mocambique. Du ska söka turistvisum. Vid bokning får du ett invitation letter av oss, som du ska skicka till ambassaden. För information om hur du söker visum gå in på ambassadens hemsida.

Flyg

När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din slutdestination är Vilankulo flygplats. Du ska boka din biljett så att du anländer samma dag som projektet startar, det vill säga en Måndag. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till Måndagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Om du kommer andra tider får du själv stå för hämtning och eventuella extra hotellnätter.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Mocambique. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor och du bör även ta malariaprofylax.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev