Namibia Medical Care

Pris Från. 11600 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

På kliniken i Namibia hjälper du som volontär till att tillhandahålla primärvård för lokalbefolkningen i
samhället och omgivande områden genom att hjälpa våra 2 läkare och sjuksköterska.
Kliniken behandlar cirka 3500 patienter varje år. 80% av patienterna tillhör San som är ursprungsbefolkningen i landet.

Med Namibias storslagna natur alldeles runt knuten är detta ett projekt som garanterat ger dig ett minne för livet!

Volontärarbete inom sjukvård i Namibia

 Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt så tidig bokning är att rekommendera. 

Din roll som volontär

Under projektet kommer du att spendera din tid på en klinik i östra Namibia. Kliniken ligger i en lantlig by i Omaheke-regionen. Härifrån kommer du att bidra till att ge primärvård till det lokala samhället och omgivande områden. Du kommer även bistå läkare och sjuksköterskor i deras arbete.

Du kommer att ha möjlighet att ge praktisk support på kliniken, göra kontrollmätningar såsom blodtryck, hemoglobinnivåer och liknande.

Din ankomst och avgångs bas kommer att utgå från vårt Namibia Wildlife projekt, nära Windhoek flygplats, så om du vill kan du också arbeta med djuren här i några dagar. Projektet kommer att hjälpa dig med alla transporter.

Projektets syfte

Målet med projektet är att erbjuda volontärer den underbara möjligheten att uppleva den afrikanska vildmarken samtidigt som du bidrar till att förbättra livet för människorna i Namibia.

Samarbetspartner

Projektet är väletablerat och har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Genom vårt samarbete kan vi på ett tryggt och säkert sätt anordna en volontärvistelse som är trygg och givande för dig som resenär men också för projektet på plats.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du kommer på plats kommer projektpersonal att visa dig dina nya omgivningar och ge dig en introduktion till arbetet. Kanske är ni flera volontärer som ankommer samma dag och då sker introduktionen tillsammans med de andra.

Boende och mat

Boendet är i ett enplans hus som man delar med läkare och sköterskor. Beroende på antal volontärer kan du ha rummet för dig själv eller dela med andra volontärer av samma kön. Rummen är enkla men sängarna är bekväma och sängkläder tillhandahålls (täcken och kuddar). Duschar och toaletter är gemensamma och det finns kök samt vardagsrum med tv. Eluttag för dina prylar finns i alla de gemensamma utrymmena. Det finns WiFi på plats men det är inte så snabbt. Det räcker för att kolla sin mejl och surfa lite, men inte för att till exempel kolla på filmer.

Tre måltider per dag ingår och som volontär lagar du all mat tillsammans med dina volontärkompisar och med personalen.

Fritid

När du är ledig kan du passa på att bara ta igen dig och njuta av den vackra omgivningen. Varför inte ta ett svalkande dopp i poolen, läsa en god bok och umgås med dina volontärkompisar. Vill du göra någon utflykt eller åka in till Windhoek för att t.ex handla eller gå på internetcafé kan projektpersonal hjälpa dig att ordna detta.

Upplev mer!

Om du har tur kan tillfälle ge att få vara med vid frisläppandet av djur tillbaka i det vilda. Ibland gör projektet en veckolång utflykt till någon av de platser man släpper ut djuren. Dessa platser finns runtom södra Namibia.

Projektpersonal kan även hjälpa dig att boka in olika aktiviteter och utflykter. Du kan till exempel besöka de fantastiska sanddynerna och ödsliga slätterna i Sossusvlei och Namiböknen ( 3 dagstur finns) , skelettkusten och kustorten Swakopmund samt de täta bushslätterna i Etosha National Park .

Om landet

Namibia är ett spännande land på södra Afrikas västkust. I väster mot Atlanten ligger den så kallade Skelettkusten och landet har inre landgräns med Angola, Botswana Sydafrika och Zambia. I östra Namibia finner man den välkända Kalahariöknen. Precis som i de andra afrikanska länderna är Hiv/Aids ett stort problem i Namibia. Men trots knappa förhållanden möter du människor som är fulla av energi och livsglädje!

Klimatet i Namibia är hett och torrt. Nederbörd förekommer, men då bara sporadiskt och i mindre mängder. Torkan kan ibland vara mycket långvarig. Detta gör att tillgången på vattenkällor begränsas, vilket elefantprojektet jobbar aktivt emot.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När vi gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Namibia som förberedelse inför din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Utdrag ur brottsregistret

Du behöver bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Namibia om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat, mer information hur du söker detta kommer efter din anmälan.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Namibia som volontär behöver du ansöka om visum, detta behöver man ansöka om innan avresa. Visum ingår i resan pris och vid bokningstillfället kommer vi att skicka dig all nödvändig information du behöver för att ansöka om rätt typ av visum.

Det är viktigt att du ansöker om visum i god tid gärna som senast 6 veckor före avresa. Vi kan även organisera sista minuten visum.

Passet måste också vara giltigt minst 6 månader efter hemresa, med minst 2 lediga sidor. Resenären kan behöva visa upp returbiljett/biljett till annat land vid ankomst.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du ska landa i Windhoek på en lördag (dagen innan projektet börjar) och även åka hem på en lördag.

Smittsamma sjukdomar

Både Hiv/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Namibia och de förekommer på alla våra vård och omsorgsinriktade projekt. Under introduktionen får utbildning i hur smitta förs vidare och hur du skyddar dig från smitta. Det är mycket viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev