Namibia Wildlife

Pris Från. 12900 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

På vårt fantastiska projekt i Namibia ges du möjlighet att volontärarbeta med conservation, det vi på svenska kallar miljövård, eller på en lokal skola. Ett unikt projekt där du kommer att stortrivas som volontär oavsett vilken arbetsinriktning du väljer. Med Namibias storslagna natur alldeles runt knuten är detta ett projekt som garanterat ger dig ett minne för livet!

Volontärarbete med vilda djur i Namibia

 Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt så tidig bokning är att rekommendera. 

Projektet är en fristad för föräldralösa och skadade vilda djur såsom lejon, leoparder, geparder, vildhundar, caracaler, babianer och strutsar samt många gårdsdjur som får, getter, höns och gäss . Som volontär är du en viktig resurs i vården av djuren samt bidra till att upprätthålla och utveckla den biologiska mångfalden i området.

Din roll som volontär

Under din tid som volontär kommer du att få mata djuren, ta dem på promenader, göra s.k game-counts, underhålla och städa inhägnader samt många andra uppgifter som är en del av vardagen på centret. Projektet kräver inte någon särskild kompetens eller kvalifikationer eftersom  det kommer att ge vägledning och utbildning genom hela din vistelse. Allt de begär är en entusiasm att lära sig och ett öppet sinne!

Exempel på arbetsuppgifter som du kan få göra:

 • Förbereda djurens mat
 • Mata djuren
 • Babianpromenad- ta med babianerna på promenad
 • Projektarbete – Allt från att gräva diken och röja vägar, till att bygga vattenhål och solskydd åt djuren
 • Stimulera djuren
 • Laga & bygga nya inhägnader
 • Game counts från hästryggen (både för nybörjare och erfarna hästryttare)
 • Assistera djurvårdarna med nedsövda djur ex. spårningshalsband

Samt mycket mer…

Det finns  också tre forskningsanläggningar, Novo, Mave och Kale (kostar 800 SEK extra per vecka) som är en möjlighet att boka till samtidigt som man volontärarbetar på Wildlife projektet, detta har vi sammanställt här.

Novo och Kale är 7 dagars placeringar som löper från lördag till lördag. Mave löper 8 dagar onsdag till torsdag. Man kan som volontär välja att tillbringa flera veckor på de olika forskningsplatserna. Förbokning rekommenderas för Novo, Mave och Kale! Det går även för volontärer att boka medan man är på plats mot extra kostnad. Men risken är att det är fullbokat när man anländer.

Mer information kring dessa tre forskningsstationer, Novo, Mave och Kale, hittar du HÄR.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att du som volontär ska få möjlighet att arbeta nära och aktivt delta i bevarandet av Afrikas vilda djur. Projektet vill på ett roligt och lärorikt sätt öka kunskapen om Afrikas flora och fauna och ger dig möjlighet att delta i ett spännande och utvecklande äventyr.

Samarbetspartner

Projektet är väletablerat och har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Genom vårt samarbete kan vi på ett tryggt och säkert sätt anordna en volontärvistelse som är trygg och givande för dig som resenär men också för projektet på plats.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du kommer på plats kommer projektpersonal att visa dig dina nya omgivningar och ge dig en introduktion till arbetet. Kanske är ni flera volontärer som ankommer samma dag och då sker introduktionen tillsammans med de andra.

Boende och mat

Det finns två alternativ av boende; delat rum i stuga, med upp till tre personer (samma kön) som delar varje rum, eller stora tält med ett vardagsrum och sovrum som delas av två volontärer (samma kön eller ett par). Rummen är enkla men sängarna är bekväma och sängkläder tillhandahålls (täcken och kuddar). Duschar och toaletter är gemensamma och varmvatten levereras av solenergi vilket kan medföra begränsad tillgänglig. Eluttag för dina prylar finns i alla de gemensamma utrymmena.

Tre måltider per dag ingår och som volontär lagar du all mat tillsammans med dina volontärkompisar. På helgerna har projektet ofta en braai (grill). Te och kaffe är fritt tillgängliga under dagarna och andra drycker och snacks kan köpas på gården.

Notera att internet inte finns tillgängligt för vardagsbruk. Se detta som en möjlighet att ”gå offline” och njuta av stunden!

Fritid

När du är ledig kan du passa på att bara ta igen dig och njuta av den vackra omgivningen. Varför inte ta ett svalkande dopp i poolen, läsa en god bok och umgås med dina volontärkompisar. Vill du göra någon utflykt eller åka in till Windhoek för att t.ex handla eller gå på internetcafé kan projektpersonal hjälpa dig att ordna detta.

Upplev mer!

Om du har tur kan tillfälle ge att få vara med vid frisläppandet av djur tillbaka i det vilda. Ibland gör projektet en veckolång utflykt till någon av de platser man släpper ut djuren på. Dessa platser finns runtom södra Namibia.

Projektpersonal kan även hjälpa dig att boka in olika aktiviteter och utflykter. Du kan till exempel besöka de fantastiska sanddynerna och ödsliga slätterna i Sossussvlei och Namiböknen ( 3 dagstur finns) , skelettkusten och kustorten Swakopmund samt de täta bushslätterna i Etosha National Park .

Om landet

Namibia är ett spännande land på södra Afrikas västkust. I väster mot Atlanten ligger den så kallade Skelettkusten och landet har inre landgräns med Angola, Botswana Sydafrika och Zambia. I östra Namibia finner man den välkända Kalahariöknen. Precis som i de andra afrikanska länderna är Hiv/Aids ett stort problem i Namibia. Men trots knappa förhållanden möter du människor som är fulla av energi och livsglädje!

Klimatet i Namibia är hett och torrt. Nederbörd förekommer, men då bara sporadiskt och i mindre mängder. Torkan kan ibland vara mycket långvarig. Detta gör att tillgången på vattenkällor begränsas, vilket elefantprojektet jobbar aktivt emot.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När vi gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Namibia som förberedelse inför din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Du behöver inte visum när du reser till detta projekt i Namibia.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du ska landa i Windhoek på en måndag (samma dag som projektet startar) och även åka hem på en måndag.

Har du valt att kombinera din volontärtid på något av forskningsstationerna Novo, Mave eller Kale, kommer du att påbörja din tid först på Namibia Wildlife.

Vaccinationer

När du reser in i Namibia behöver du bevisa att du är vaccinerad mot gula febern. För alla andra frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Namibia.  Centret rekommenderar att man vaccinerar sig mot rabies och stelkramp, dock är detta inget krav. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev