Baby Rhino

Pris Från. 17500 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Noshörningen är ett utrotningshotat djur på grund utav tjuvjakt och sinande habitat. På detta projekt i Sydafrika har du chansen att volontärarbeta skadade och övergivna djur, och även lära dig hur hela processen går till. Från ensam bebisnoshörning till ett vuxet fritt djur. Centret är beläget i vackra Mpumalangaprovinsen med dess frodiga berg, grönskande dalar, forsande vattenfall och sjungande skogar. Den mest underbara platsför volontärarbete med bebisnoshörningar!

 

Volontärarbete med föräldralösa noshörningar i Sydafrika

Din roll som volontär

På Baby Rhino kommer du arbeta tillsammans med högt utbildade djurexperter och bland annat hjälpa dem att mata ensamma bebisnoshörningar för hand.
Men det är inte bara noshörningar som passerar genom projektets grindar, utan även lejon, giraffer och flodhästar. Alla djur är välkomna. Därför kan du också vara med och mata andra skadade djur, övervaka djurens beteenden och utföra generella sysslor på centret.

Genom detta projekt har du möjlighet att få volontärarbeta med djur få människor någonsin kommit nära, med fokus på noshörningar.

Du som volontär utgör en viktig del i Baby Rhino projektet och det är med din hjälp som centret fortsätter utvecklas.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Mata bebisnoshörningar för hand
 • Ta hand om och se efter skadade/övergivna djur
 • Rehabilitering (vandra tillsammans med djuren i det vilda)
 • Övervaka noshörningarnas beteende och sociala mönster
 • Lindra om sår
 • Väga djuren
 • Uppdatera djurdata
 • Förbereda djurens mat
 • Se till så att det finns mat på lager
 • Arbeta med de lokala skolor som besöker centret
 • Rengöra burar och stall
 • Generella arbetsuppgifter, så som reparation och bygg

Projektets syfte

Människorna som arbetar på centret är en grupp av engagerade djurskötare hängivna bevarandet av Sydafrikas djurliv. Deras ambition är att hjälpa så många djur som möjligt genom att motverka tjuvjakt, ta hand om skadade och övergivna djur och undervisa barnen som besöker centret.

Samarbetspartner

Vår lokala partner har tagit emot volontärer i flera år och enda sedan de startade har de strävat efter att rädda, ta hand om och rehabilitera vilda djur i behov av hjälp.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du anländer till projektplatsen kommer personal presentera centret, arbetet och din omgivning. De kommer svara på alla de frågor du kan tänkas ha och se till så att du får en bra start!

Arbetstider

Arbetstider och fritid varierar beroende på djurens behov. De flesta dagar börjar arbetet runt sju på morgonen och pågår till sen eftermiddag/kväll. Om det är nyfödda noshörningar kan du till och med behöva övervaka dessa under nätterna.

Boende och mat

Du kommer att bo i en stuga tillsammans med andra volontärer. Varje stuga har antingen två enkelsängar eller två våningssängar och ett badrum med toalett och dusch, som normalt sett ska tillhandahålla varmvatten.
Sängarna är utrustade med sängkläder och lakan men kom ihåg att ta med egen handduk!
Det finns tvättmöjligheter för dig som volontär men du behöver ha med dig eget tvättmedel.
Elektricitet finns och är gratis att använda, men är inte helt tillförlitligt. Kom ihåg att ta med dig en Sydafrikansk adapter.
Det finns internet på centret men antagligen inte så välfungerande och snabbt som du är van vid. Däremot ska det finnas bättre internet om/när du åker in till staden.

Du kommer få tre lagade mål mat om dagen. Är du allergisk mot något eller har speciella kostkrav är det viktigt att du meddelar detta i din ansökan.

Fritid

Arbetstider och fritid varierar beroende på djurens behov.
Fritid kommer alltså bara att vara möjligt ifall det finns nog med hjälpande händer kring de omhändertagna djuren.

Upplev mer!

Om det är många andra volontärer där samtidigt som du, eller om det inte är så många behövande djur, har du kanske trots allt tid att utforska omgivningen.
Du kommer att bo i ett underbart landskap och att bara läsa en trevlig bok eller gå på en promenad kommer vara magiskt nog.
Men det finns också massor av äventyrsaktiviteter erbjudna i Mpumalanga, så som ridning, fallskärmshoppning, bungee jumping, luftballongsturer, fyrhjulingsturer och fiske.
Bara en timmes körtid ifrån centret finns några av Sydafrikas vackraste platser: Blyde River Canyon, God´s Widow, Nelspruit botaniska trädgård, Sudwala och Echo Caves och den välkända Kruger National Park.
Projektets personal kommer hjälpa dig med dina frågor och praktisk information om sevärdheter och utflykter.

Om landet där du volontärarbetar

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du säkert känslan av att du förflyttar dig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag. Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin. När det gäller djur så hotar tjuvskyttet många arter, troféer och exklusiva produkter görs av ben och djurhud, vilket får förödande konsekvenser för den biologiska mångfalden. Som volontär kan du jobba inom djurprojekt i Sydafrika där man värnar om djuren samtidigt som man jobbar för att minska människans negativa påverkan på miljön.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Sydafrika som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Sydafrika längre än 90 dagar behöver du visum. Det är viktigt att vara ute i god tid efter som det normalt tar cirka två månader att söka och få visum. Om du arbetar som volontär i mer än 90 dagar så ingår visum i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer till O.R Thambo International Airport in Johannesburg tisdagar innan klockan 9 på morgonen.
Din hemresa ska bokas från O.R Thambo International Airport in Johannesburg en tisdag eftermiddag/kväll. Detta beror på att det är en lång körtid mellan centret och flygplatsen (4,5h).
Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. 

Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Smittsamma sjukdomar

Både hiv/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Sydafrika och de förekommer på alla våra vård och omsorgsinriktade projekt. Under introduktionen får utbildning i hur smitta förs vidare och hur du skyddar dig från smitta. Det är mycket viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev