Big Cats Sanctuary

Pris Från. 8100 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Efter mycket hårt arbete känns det väldigt roligt att kunna erbjuda ett långsiktigt och hållbart ”Big Cats” projekt. Detta projekt är drivande i kampen mot s.k ”Canned Hunting” och endast en handfull resebyråer får, efter att ha uppfyllt en rad kriterier, lov att samarbeta med dem. Så, om din dröm är att arbeta som volontär med savannens stora kattdjur har vi detta relativt nya och etiska projekt för dig!

Volontärarbete med Sydafrikas stora kattdjur

 

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

På detta enastående projekt får du chansen att komma nära de stora kattdjuren i Afrika, vakna upp till lejonens vrål, se på när leoparderna busar och när tigrarna spårar efter sitt byte. Här får du som volontär en möjlighet att inte bara lära känna några av Afrikas mest kända kattdjur, men även lära känna nya vänner från hela världen samtidigt som ni tillsammans bidrar med er hjälp.

Din roll som volontär

Projektet erbjuder volontärer en unik möjlighet att vara med och hjälpa till med lite av varje.

Nedan följer några arbetsuppgifter:

 • Vårda dem fantastiska stora katterna
 • Göra leksaker och stimulera djuren
 • Förbereda mat
 • Rengöra och underhålla
 • Jordbruksarbete
 • Assistera med att utbilda besökarna

Projektets syfte

Ett av projektets främsta syften är att vara en pedagogisk plattform där de skapar medvetande om förhållanden som stora katter möter i sin hemmiljö, och hur viktigt det är att man skyddar djuren. Projektet tror på sambandet mellan miljövård och djurliv, och har ett mål att bli den första ”gröna” fristaden. De är redan på god väg, då det planerar att ha solenergi som deras enda energikälla.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation i Sydafrika. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen och de som arbetar vardagligen på projektet.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du anländer blir du mött på flygplatsen av vår samarbetspartner. Ifall det är fler volontärer som anländer samtidigt, åker ni tillsammans till projektet, där vistelsen börjar med en introduktion, där de går igenom bl a scheman.

Arbetstider

Nedan följer ett exempel på hur dagarna kommer att se ut. Det kan skilja sig en del beroende på behov, väder och säsong, men generellt så ser dagen ut på följande sätt:

 • 7:00 Frukost
 • 7:30 Morgonmöte
 • 8:00 Morgonprojekt
 • 12:00 – 15:00 Lunch
 • 15:00 Eftermiddagsprojekt
 • 18:00 Middag och sedan fritid

Det kommer att finnas småpauser under dagen.

Boende och mat

Under din tid som volontär så kommer du att bo i ett hus tillsammans med de andra volontärerna och projektpersonalen. Huset ligger mitt i projektarean, och du kommer att få njuta av den fantastiska utsikten över bergen och den vackra naturen runtom. Huset består utav 6 sovrum och 4 badrum. Generellt så delar man badrum med en annan volontär, men om volontärer reser som en grupp delar man badrum med 3 andra. Det finns också ett rymligt och fullt utrustat kök, ett stort vardagsrum med matsalsområde och en pool där man kan svalka sig.

Du kommer att få dela rum tillsammans med 3 andra volontärer, alternativt med din partner i ett av ”parrummen”. Om man vill, så kan man tillbringa en natt utomhus och somna under klar himmel fylld med stjärnor. Wifi finns i hela huset och kostar 50 Zar per vecka. Projektet kommer att stå för frukost och lunch, middagarna står du för själv tillsammans med de andra volontärerna. Ni kommer tillsammans att laga maten, men en gång i vecka erbjuder projektet att köra dig för att äta på någon av restaurangerna som finns i närheten. Du kommer att tas på en ”shoppingrunda” en gång i veckan (tisdagar), där du kan köpa mat och andra saker som du behöver. Affärerna är av god kvalité och variationen av mat är bra.

Fritid

Du är ledig på söndagar och tisdagar och då kan volontärerna tillsammans välja att åka på olika utflykter.

Under din fritid har du möjlighet att utforska den vackra omgivningen och några av Sydafrikas främsta turistattraktioner, bl.a. Kapstaden och dess ”Table Mountain”, Robben Island, Hermanus med dess möjlighet att skåda valar samt smakrika vinprovningar, eller varför inte dyka med vithajar i Gansbaai? För de som bara vill slappa och kanske jobba på solbrännan, finns ett flertal stränder att välja bland.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro!

Om landet där du volontärarbetar

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du säkert känslan av att du förflyttar dig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag.

Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin. När det gäller djur så hotar tjuvskyttet många arter, troféer och exklusiva produkter görs av ben och djurhud, vilket får förödande konsekvenser för den biologiska mångfalden. Som volontär kan du jobba inom djurprojekt i Sydafrika där man värnar om djuren samtidigt som man jobbar för att minska människans negativa påverkan på miljön.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Sydafrika som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Sydafrika längre än 90 dagar behöver du visum. Det är viktigt att vara ute i god tid efter som det normalt tar cirka två månader att söka och få visum. Om du arbetar som volontär i mer än 90 dagar så ingår visum i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris –När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.

Din slutdestination är Kapstaden, boka din biljett så att du landar mellan 10:00-14:00 i Kapstaden på lördagen som startdatumet . Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal hela veckor du valt att jobba som volontär, därmed ska din hemresa bokas till lördagen, med flyg som avgår på efter 12:00

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Smittsamma sjukdomar

Både hiv/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Sydafrika och de förekommer på alla våra vård och omsorgsinriktade projekt. Under introduktionen får utbildning i hur smitta förs vidare och hur du skyddar dig från smitta. Det är mycket viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. Under den torra perioden (juni-sep) är det få mygg i området, dock ligger projektet i högriskområde för malaria och de flesta väljer att ta malariaprofylax under sin projekttid.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev