East London Daghem och barnhem

Pris Från. 10500 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Vårt projekt i East London är perfekt för dig som verkligen vill göra en insats som volontär för barn i Sydafrika. Varje vecka arbetar du tre dagar på daghem och två dagar på barnhem där du skapar trygghet och värme som dessa barn är i behov av. Du bor och arbetar tillsammans med svenska volontärer i kuststaden East London. Här finns några av Sydafrikas vackraste stränder alldeles i närheten.

Volontärarbete på barnhem i Sydafrika

 

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

Din roll som volontär

Arbetsuppgifterna som volontär kommer att vara varierande och en vanlig vecka brukar man arbeta fem dagar i veckan och två dagar ledigt. Vanligtvis arbetar du måndag, torsdag och fredag på daghemmet och på lördag och söndag hjälper du till på barnhemmet.  I regel är man ledig tisdag och onsdag. Arbetet kan  variera från förskoleverksamhet, läxhjälp, hjälpa till vid dagliga sysslor och engelska undervisning. De flesta barnen har xhosa som modersmål och har begränsade kunskaper i engelska. Även personalen som arbetar på projektet talar begränsad engelska. Som volontär behövs du också för att sprida värme och kärlek till dessa barn. Det finns många möjligheter för intresserade volontärer att hjälpa till med praktiska göromål med bland annat målning, dekorering och om kunskap finns, lättare snickeriarbeten.

Projektets syfte

Du är en extra resurs. Som volontär har du tid att  ge barnen den närhet som de annars skulle fått från sina föräldrar och som personalen på daghemmen inte hinner ge dem. Projektet syftar till att ge barnen en plattform för att bygga sina egna liv, skapa hopp och drömmar.

Samarbetspartner

Sydafrikaprojektet drivs i samarbete med en liten lokal organisation som ansvarar för kontakterna på plats. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Programmet börjar på en måndag och du får då en kort introduktion till området och ditt arbete. Du kommer sedan att få kontinuerlig handledning under din volontärtid.

Boende och mat

Du bor på en vackert belägen gård, belägen cirka 30 minuter från daghemmet. Gården ägs av den familj som hjälper till att driva projektet du kommer arbeta på.

Familjen består av Matthew och hans fru Angelique (tillsammans med deras dotter Elisa). Volontärer bor tillsammans i huset bredvid familjen som driver projektet. Rummen där volontärer bor, delar man tillsammans med antingen två eller tre volontärer.  Måltiderna är ”västerländska”. (Har du specialdiet och behöver annat än vad som erbjuds får du själv stå för detta) Volontärerna hjälper till med matlagning, disk och tvätt och delar på hushållssysslorna.  Du reser varje dag med bil tillsammans med någon i familjen till ditt volontärarbete. I huset bor också familjens katt och tre hundar vilket kan vara bra att veta om du är allergiker.

Det finns wifi i hela huset som volontärerna får använda och det är därför en bra idé att ta med en egen laptop.

Fritid

Volontärer arbetar i regel fem dagar i veckan och ledig två. När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Gården ligger en kort bilresa från stranden.  Det går att åka in till East London där det finns möjligheter till shopping, med bil dit tar det cirka 30 minuter.

East London är berömt för sin sandstrand och vissa hävdar den är vackrare än den mer berömda i Kapstaden. Staden har ett lugnt kvällsliv med relativt lite våld och kriminalitet men det är som alltid viktigt att ta reda på lokala förhållanden. Möjligheter finns att göra utflykter till bland annat världens högsta Bungy-jump, till kajaking, mountainbiking i naturreservat med mera. Cirka 10 mil bort finns Addo Elephant National Park och Double Drift Game Reserv. Vår samarbetspartner kan hjälpa dig att boka turer.

Familjen ger volontärer en mobiltelefon under den perioden de befinner sig i Sydafrika för att kunna kommunicera med familjen gällande transporter men också framförallt för att volontären ska känna sig säker under sin vistelse i East London. Familjen är mån om din säkerhet och det är därmed viktigt att du följer deras råd och och tips för din egen säkerhet.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro! Kontakta oss gärna för mer information.

Om landet där du volontärarbetar

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du säkert känslan av att du förflyttar dig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag.

Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Sydafrika som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Sydafrika om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat, mer information hur du söker detta kommer efter din anmälan.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” (ingår i alternativ B) och som är giltig när du volontärarbetar. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Sydafrika längre än 90 dagar behöver du visum. Det är viktigt att vara ute i god tid efter som det normalt tar cirka två månader att söka och få visum. Om du arbetar som volontär i mer än 90 dagar så ingår visum i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din slutdestination är East London. Du ska boka din biljett så att du anländer samma måndag som projektet startar. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal hela veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan antingen fredagen eller kommande måndag. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Alternativ B – Flyg och reseförsäkring ingår i resans pris. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Smittsamma sjukdomar

Både Hiv/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Sydafrika och de förekommer på alla våra vård och omsorgsinriktade projekt. Under introduktionen får utbildning i hur smitta förs vidare och hur du skyddar dig från smitta. Det är mycket viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev