Pris Från. 15500 SEK

SYDAFRIKA, AFRIKA

Hundcenter i kampen mot tjuvjakt
utanför Port Elizabeth

Tjuvjakt är ett stort problem i många områden i Afrika. Noshörningar och elefanter, vars horn och betar är attraktiva varor den svarta marknaden, har minskat markant i antal. Man beräknar att båda dessa arter snart kan vara utrotade om inte tjuvjakt stoppas. Detta projekt ligger utanför Port Elisabeth och är ett hundcenter där hundar tränas för bland annat räddningsuppdrag, hitta narkotika och explosiva ämnen. Eller för att säljas till organisationer eller parkvakter som jobbar med att motverka tjuvjakt runt om i Afrika.

Som volontär är du en stor del av hundarnas utbildning. Därigenom är du också en stor del av att påverka noshörningars och elefanters framtid. Detta projekt är perfekt för dig som älskar hundar och vill göra skillnad i kampen mot tjuvjakt.

Projektets syfte

Hundcentrets syfte är att träna hundar för att assistera i räddningsuppdrag, hitta narkotika och explosiva ämnen eller vara del av arbetet med att motverka tjuvjakt runt om i Afrika.

Volontärarbete

Din roll som volontär på hundcentret är framförallt att hjälpa till med hundarna, både skötsel och träning. Dina arbetsdagar börjar runt 07.30, och du jobbar hela dagen med en lång paus på två timmar för lunch och lite vila. Du har minst två lediga dagar i veckan.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Leka med och aktivera hundarna
 • Städa burar
 • Rasta hundarna
 • Tvätta och sköta om hundarna
 • Träna hundarna inför deras framtida uppdrag.
 • Jobb/träning ute i fält inom anti-tjuvjakt, patrullering och räddningsuppdrag kan förekomma

Det kan förekomma andra uppgifter på projektet, som att ta hand om centrets övriga djur – höns, hästar och får, samt lättare trädgårdssysslor och skötsel av området och byggnationer.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Port Elizabeth International Airport med bokad ankomst lördag eller söndag innan dina volontärveckor startar. Och bokad hemresa på lördag eller söndag när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från och till flygplatsen ingår i resens pris. Personal från centret välkomnar dig på flygplatsen och skjutsa dig till projektet.

När du anländer till projektplatsen får du en introduktion – personalen presentera centret, arbetet och omgivningarna. De kommer också att svara på alla frågor du kan tänkas ha, och se till så att du får en bra start.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Boendet ligger i anslutning till hundcentret. Du kommer att bo tillsammans och dela rum med andra volontärer. I rummen ingår sängkläder, en fläkt för varma sommardagar och en värmare för de lite kyligare dagar. Det finns toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

MÅLTIDER
Du kommer få tre lagade mål mat om dagen. Om du är allergisk mot något eller har speciella kostkrav kan projektet ordna med detta. OBS! Det är viktigt att du meddelar oss allergier eller kostkrav i din anmälan.

WI-FI / INTERNET
Internet finns över hela centret, uppkopplingen är bra men standarden är inte samma som vi är vana vid här hemma i Sverige. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid finns det fler aktiviteter att göra i närområdet. Nästan varje dag åker personal från projektet in till stan och det finns möjlighet för dig som volontär åka med för att handla eller spendera lite tid i Port Elisabeth. I området finns det även ett stort utbud av stränder, lokala naturreservat, affärer och museum. Det finns även möjlighet att delta i utflykter som projektet ordnar ungefär en gång i månaden, en mindre extra kostnad kan tillkomma.

I Port Elizabeth finns det möjlighet att dyka, sandsurfa eller åka på safari. Personalen på projektet hjälper dig gärna att planera och boka utflykter och aktiviteter om du skulle önska det!

Upplev mer i Sydafrika

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Sydafrika som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svenskmedborgare krävs inget visum för att resa till Sydafrika, vid vistelser under 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Sydafrika, och det ska finnas minst två tomma sidor till stämplar.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Sydafrika. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Projektet anser också att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev