K9 Anti-Poaching

Pris Från. 15200 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

K9 Anti-Poaching

 

Din roll som volontär

Tjuvjakt är ett stort problem i många områden i Afrika. Noshörningar och elefanter, vars horn och betar är attraktiva, har minskat markant i antal. Man beräknar att båda dessa arter snart kan vara utrotade om man inte stoppar denna tjuvjakt. Detta projekt ligger utanför Port Elisabeth och är ett hundcenter där hundar tränas för bland annat räddningsuppdrag, att hitta narkotika och explosiva ämnen eller för att säljas till organisationer eller parkvakter som jobbar för att motverka tjuvjakt runt om i Afrika.

Din roll som volontär på detta hundcenter är framförallt att hjälpa till med centrets hundar, både med skötsel och träning, och arbetsuppgifterna kan inkludera:

  • Leka med- och aktivera hundarna
  • Städa burar
  • Gå ut med hundarna
  • Tvätta och sköta om hundarna
  • Träna hundarna inför deras framtida uppdrag.
  • Jobb/träning ute i fält inom anti-tjuvjakt, patrullering och räddningsuppdrag kan komma att förekomma.

Som volontär är du en stor del i hundarnas utbildning och därmed kan du vara med och påverka noshörningens och elefantens framtid. Detta projekt är perfekt för dig som vill göra skillnad i kampen mot tjuvjakt och älskar hundar.

Det kan förekomma andra uppdrag på projektet, så som att ta hand om centrets övriga djur, höns, hästar och får, samt lättare trädgårdssysslor och skötsel av området och byggnationer.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation i Sydafrika som tagit emot volontärer under en längre tid. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen och de som arbetar på projektet.

Din vardag som volontär

Personal från centret kommer att välkomna dig på flygplatsen och skjutsa dig till projektet. När du anländer till projektplatsen kommer personal presentera centret, arbetet och din omgivning. De kommer svara på alla de frågor du kan tänkas ha och se till så att du får en bra start!

Dina arbetsdagar kommer börja runt 7.30 på morgonen och du jobbar hela dagen med en lång paus om två timmar för lunch och lite vila. Du har minst två lediga dagar i veckan, på dessa finns det gott om tid att utforska dina omgivningar eller åka på någon mindre resa.

Boende och mat

Boendet ligger i anslutning till centret, du kommer bo tillsammans i volontärboendets rum med andra volontärer. Dessa rum innehåller en fläkt för de varma sommardagarna och en värmare för de lite kyligare, samt sängkläder. Toalett och dusch finns att tillgå på boendet likväl tvättmaskin och torktumlare. Internet finns över hela centret, uppkopplingen är bra men standarden kan vara lite annorlunda än vad du är van vid här hemma.

Du kommer få tre lagade mål mat om dagen. Är du allergisk mot något eller har speciella kostkrav kan projektet ordna med detta, det är dock viktigt att du meddelar detta i din anmälan till oss.

Fritid

På din fritid finns det flertalet saker att göra i närområdet. Nästan varje dag är det någon som åker in till stan och det finns möjlighet att som volontär åka med, för att handla om du saknar något eller spendera lite tid i Port Elisabeth. Runt om i området finns det även ett stort utbud av stränder, lokala reservat samt affärer och museum. Det finns även möjlighet att delta på de utflykter projektet ordnar ungefär en gång i månaden, en mindre extra kostnad kan tillkomma på dessa.

Upplev mer!

Det finns alltid tid att utforska din omgivning och upptäcka landet du volontärarbetar i. Projektet ligger utanför Port Elizabeth och möjligheter att dyka, sandsurfa eller åka på safari finns. Personalen på projektet hjälper dig gärna att planera och boka utflykter och aktiviteter om du skulle önska det!

Om landet där du volontärarbetar

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du säkert känslan av att du förflyttar dig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag. Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin. När det gäller djur så hotar tjuvskyttet många arter, troféer och exklusiva produkter görs av ben och djurhud, vilket får förödande konsekvenser för den biologiska mångfalden.

Praktiskt för dig som volontär

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan, www.volontarresor.se. Klicka knappen ”Boka” längst upp till höger. Efter att du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi kommer att skicka en faktura på anmälningsavgiften om 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld till projektet. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Sydafrika som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands”, denna är giltig när du volontärarbetar, du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du skall stanna kortare än 90 dagar får du ditt visum vid inresa i landet. Om du ska stanna i Sydafrika längre än 90 dagar behöver du visum. Det är viktigt att vara ute i god tid efter som det normalt tar cirka två månader att söka och få visum.

Flyg

När du bokar din resa kan du ange om du vill ha ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget vi ger dig så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Vill du köpa din biljett själv skall biljetten bokas så att du anländer till Port Elisabeth Intl. air port en lördag eller söndag innan projektstart. Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand före eller efter projektet.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du vill ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev