Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Pris Från. 13300 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

På projektet i Gauteng provinsen, i Sydafrika, får du inte bara chansen att lära dig mer om savannens mäktigaste djur. Du får även arbeta som volontär tillsammans med mannen som talar med lejon i Sydafrika – Kevin Richardson! Här volontärarbetar du med personer som hängivet gett sina liv åt att bevara djuren i Afrika. Detta är ett perfekt projekt för dig som har ett genuint intresse för utrotningshotade djur men som också vill vara delaktig i att bevara Sydafrikas fantastiska natur och djurliv.

Volontärarbete med Kevin Richardson i Sydafrika

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

Din roll som volontär

Dinokeng Game Reserve är ett 18 000 hektar stort område med varierande bushterräng där djuren kan vistas i sin naturliga miljö. Det är ett viktigt projekt såväl för djuren i reservatet som för befolkningen och området det ligger i. Du ska vara beredd på att det ofta är tungt, varmt och fysiskt krävande arbete. Att umgås med djuren är bara en liten del utav ditt arbete på projektet, det finns dock mycket praktiskt som behöver göras på området. Du behöver inte ha några förkunskaper men du måste vara minst 18 år och ha ett brinnande intresse för djur, natur samt älska att vistas utomhus!

Uppgifter som volontär på the Kingdom

 • Underhållning av parkområde och djur, inklusive renhållning av området och mathållning för djuren
 • Anti-poaching (tjuvskytte)-promenader
 • Följa lejonen i deras vandring och revirmärkning
 • Hjälpa till med röjning av sly och främmande växtligheter i bushen samt annat praktiskt arbete
 • Patrullera i bushen för att leta efter snaror
 • Samla in data om hur djuren rör sig och deras sociala beteende
 • Förbereda mat åt lejonen, som att stycka och skinna kött, eller förbereda för lejonungarnas mjölk
 • Städa inhägnader och hjälpa till med utbyggnader av befintliga byggnader och stängsel.

Projektets syfte

På grund av att stora delar av området tidigare exploaterats, till exempel som åkermarker, har djuren i området minskat drastiskt. Projektet arbetar för att öka antalet djur i området och för att återetablera och återskapa naturen med inhemska plantor och träd. Reservatet är fortfarande under uppbyggnadsfasen efter en omfattande flytt av djur och byte av område. När bufflarna kommer senare i år blir reservatet det första i området med fritt strövandes Big 5 (Lejon, buffel, noshörning, elefant och leopard). Här finns även en gård för de djur som inte kan gå fria. Den lokala organisationen är mycket stolt över att kunna ge dessa djur de bästa förutsättningarna och vård samt att se till att de har ett rikt och fullvärdigt liv även i fångenskap.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation i Sydafrika. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen och de som arbetar vardagligen på projektet.

Arbetstider

Dina arbetstider är vardagar 7:30- 16:30, inte medräknat restiden till och från projektet. Tiderna kan dock kan variera något beroende på projektets behov. Någon ur personalen kör volontärerna till och från projektet. Under den första arbetsdagen får du ett schema över din tid på projektet. Du är ledig en dag i veckan och den lediga dagen schemaläggs och varierar lite från vecka till vecka beroende på behov och arbetsuppgifter i parken. Projektet startar en måndag och det är också då du anländer till Johannesburg och Gauteng.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du anländer blir du mött på flygplatsen av vår samarbetspartner. Om volontärer anländer till flygplatsen på olika tider under dagen bestäms en viss tid då ni tillsammans åker till projektet. Du får information om detta några dagar innan du reser. Det samma gäller för hemresan. Du blir lämnad på flygplatsen på måndagen efter dina 7, 14 eller 28 dagar på en viss tid tillsammans med andra volontärer som åker hem samma dag.

Boende och mat

Du bor på ett volontärboende en bit från reservatet. Boendet kallas för The Old Trading Post. Boendet är välutrustat och har sängar, separat dusch och toalett. Du delar alltså boende med andra volontärer. Det finns tillgång till kök med kylskåp och ni åker till staden varje vecka för att handla matvaror.

I boendet finns TV, DVD-spelare, bibliotek, swimming pool. Dessutom finns säkerhetsskåp för förvaring av värdesaker. Frukost lagar och äter ni i campen men lunchen förbereder du och tar med, för att sedan ätas på projektet under dagen. Tillbaka i campen på kvällen lagar ni middag som ni äter tillsammans. Det finns tillgång till internet, förutsatt att det finns tillräckligt med elektricitet.

Fritid

Under din fritid kan du utforska omgivningarna utanför reservatet eller bara stanna kvar och njuta av tillvaron. Väljer du att stanna kvar på campen finns det flera intressanta aktiviteter att sysselsätta dig med, tex fågelskådning.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro!

Om landet där du volontärarbetar

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du säkert känslan av att du förflyttar dig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag. Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin.

Klimat

Sydafrika har ett klimat med behaglig värme året runt.  Årstiderna är omvända mot i Sverige, dvs det är vinter mellan juli och september och sommar från slutet av november till mars.

Praktiskt

Förkunskaper

För att åka på detta projekt krävs att du är 18 år, är vid god fysisk hälsa och att du kan stanna i minst 2 veckor

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Sydafrika som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär.

Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. För dig som bokar alternativ B ingår detta i priset.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Sydafrika längre än 90 dagar behöver du visum. Det är viktigt att vara ute i god tid efter som det normalt tar cirka två månader att söka och få visum. Om du arbetar som volontär i mer än 90 dagar så ingår visum i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din slutdestination är OR Tambo International Airport, JNB. Gå till South Africa Tourism Information Desk där projektpersonal väntar på dig. Boka din biljett så att du landar i Johannesburg på måndagen då projektet startar, helst innan kl 12:00. Hemresa sker måndagen 14 eller 28 dagar senare (också måndag). Meddela Volontärresor dina ankomsttider så snart du bokat. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Du blir hämtad och lämnad av vår samarbetspartner på flygplatsen. Skulle du anlända eller lämna en annan dag än projekt start/slut tillkommer en extra transferkostnad.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Smittsamma sjukdomar

Både HIV/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Sydafrika. Under introduktionen får du utbildning i hur smitta förs vidare och hur du skyddar dig från smitta. Det är viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får. Malaria är inte utspritt i området. Ska du vidare till de norra delarna av Sydafrika kan du behöva fundera på malariaskydd.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. Du rekommenderas också ha fullgott skydd för kolera och polio.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev