Pris Från. 14400 SEK

SYDAFRIKA, AFRIKA

Kevin Richardsons vilddjursreservat för lejon

På vilddjursreservatet Dinokeng i den sydafrikanska provinsen Gauteng får du som volontär lära dig mer om savannens konung. Du får också volontärarbeta sida vid sida med ”mannen som talar med lejon” – Kevin Richardson. Här möter du personer som hängivit sina liv åt att bevara vilda djur. Detta är ett perfekt projekt för dig som har ett genuint intresse för utrotningshotade djur, och vill vara delaktig i att bevara Sydafrikas fantastiska natur och djurliv.

För att delta i projekt krävs att du är 18 år, har god fysisk hälsa, och kan stannar i minst två veckor.

Projektets syfte

På grund av tidigare exploatering, som jordbruk, av stora delar av området har djurbeståndet minskat drastiskt. Projektet arbetar för att öka antalet djur i området och för att återinföra och återskapa bushen med inhemska plantor och träd. Reservatet är fortfarande under uppbyggnadsfasen, efter en omfattande flytt av djur och byte av område.

Reservatet är det första i området med fritt strövande Big 5 – lejon, afrikansk buffel, noshörning, elefant och leopard. Här finns även en gård för de djur som inte kan gå fria – organisationen är mycket stolta över att kunna ge dessa djur de bästa förutsättningarna och vård och se till att de har ett rikt och fullvärdigt liv, även i fångenskap.

Volontärarbete

Dinokeng reservatet är ett 18 000 hektar stort område med varierande bushterräng där djuren kan vistas i sin naturliga miljö. Det är ett viktigt projekt såväl för djuren på reservatet, som för lokalbefolkningen och området. Du ska vara beredd på att det ofta är tungt, varmt och fysiskt krävande arbete. Att umgås med djuren är bara en liten del av arbete på projektet, och det finns mycket praktiskt arbete som behöver göras i området. Du behöver inte ha några förkunskaper, men du ska ha ett brinnande intresse för djur och natur… samt älska att vistas utomhus.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Underhåll av parkområde och djur, som renhållning av området och mathållning av djuren
 • Anti-tjuvjakts promenader
 • Följa lejonen i deras vandring och revirmärkning
 • Hjälpa till med röjning av sly och främmande växter i bushen samt annat praktiskt arbete
 • Patrullera i bushen för att leta efter snaror
 • Samla in data om hur djuren rör sig och deras sociala beteende
 • Förbereda mat åt lejonen; stycka och flå kött, eller förbereda mjölk till lejonungarna
 • Städa inhägnader och hjälpa till med utbyggnad av befintliga byggnader och stängsel

Arbetstiderna är 07:30–16:30, tiderna kan variera något beroende på projektets behov. Under den första arbetsdagen får du ett schema över din tid på projektet. Du är ledig en dag i veckan, och den lediga dagen schemaläggs lite varierande från vecka till vecka beroende på behov och arbetsuppgifter på reservatet.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen O.R Thambo International Airport i Johannesburg med bokad ankomst måndag helst innan 12:00, då dina volontärveckor startar. Och hemresa måndag då din volontärperiod är avslutad.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Transfer från och till flygplatsen ingår i resans pris. Vid ankomst gå till South Africa Tourism Information Desk, där personal från projektet möter upp dig. Om flera volontärer anländer till flygplatsen på olika tider under dagen, bestäms en viss tid då ni tillsammans åker till projektet. Du får information om detta några dagar innan din avresa. Det samma gäller för hemresan.

Du blir lämnad på flygplatsen på måndagen efter dina 14 eller 28 dagars volontärperiod är avslutad, tillsammans med andra volontärer som åker hem samma dag.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor på ett volontärboende en bit från reservatet. Du bor tillsammans med andra volontärer och boendet är utrustat med sängar, separat dusch och toalett. Det finns tillgång till kök med kylskåp, och ni åker till staden varje vecka för att handla matvaror.

Det finns TV, DVD-spelare, bibliotek, swimming pool, och säkerhetsskåp för förvaring av värdesaker.

MÅLTIDER
3 mål mat ingår i resens pris. Frukost lagar och äter ni tillsammans i campen, men lunch förbereder du själv och tar med för att äta under dagen på reservatet. På kvällen lagar ni middag och äter tillsammans i campen. 

WI-FI / INTERNET
Det finns tillgång till internet, förutsatt att det finns tillräckligt med elektricitet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
Under din fritid kan du utforska omgivningarna utanför reservatet, eller bara stanna kvar och njuta av tillvaron. Väljer du att stanna kvar på campen finns det flera intressanta aktiviteter att sysselsätta sig med, som fågelskådning.

Upplev mer i Sydafrika

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Sydafrika som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svenskmedborgare krävs inget visum för att resa till Sydafrika, vid vistelser under 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Sydafrika, och det ska finnas minst två tomma sidor till stämplar.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Sydafrika. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Projektet anser också att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

 

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev