Chipangali Animal Rescue

Pris Från. 12900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I utkanten av Zimbabwes näst största stad Bulawayo ligger vårt fantastiska Animal Rescue Center. Här är du som volontär en ovärderlig resurs i det dagliga arbetet med djuren. På centret finns en mängd olika djur som på olika sätt farit illa. Vissa är skadade, föräldralösa eller kanske använts som husdjur och de får här hjälp att rehabiliteras tillbaka till det vilda. Ta chansen att uppleva vackra Zimbabwe och detta underbara projekt där du verkligen gör en insats för Afrikas djurliv.

Volontärarbete med skadade djur i Zimbabwe

Din roll som volontär

Djurcentret grundades 1973 och är ett av Afrikas största. Det är välkänt för sitt framgångsrika arbete med att rehabilitera och återinföra djur i det vilda. Med kännedom att en del arter minskar i population, arbetar djurcentret även med ett avelsprogram. Detta sker med djur som av någon anledning inte kan släppas ut i det vilda igen. Andra viktiga aspekter som djurcentret fokuserar på är forskning, utbildning om anläggningen och hur man bevarar naturen samt samarbete mellan lokalbefolkningen och myndigheter. Projektet har under en längre tid fått stöd genom Prinsessan Dianas Minnesfond för att kunna fortsätta sitt engagemang och arbete.

När du arbetar som volontär på djurcentret får du en unik möjlighet att delta i den dagliga vården av djuren. Volontärer värderas högt av personalen då de är en viktig del i djurens rehabiliteringsprocess.

Exempel på vad du kan få göra:

  • Förbereda djurens mat
  • Mata djuren
  • Stimulera djuren och uppfostra föräldralösa djurungar
  • Assistera under utbildningsturer
  • Rengöra inhägnader och bygga nya

För att arbeta med djur på centret bör du som volontär vara entusiastisk och engagerad i arbetet du utför. Under de första två veckorna lär du dig att arbeta med olika djur som rovdjur, primater, rovfåglar, reptiler och husdjur.

Projektets syfte

Projektets syfte är att rädda djur som skadats, övergetts eller olyckligtvis blivit uppfostrade som husdjur för att sedan rehabilitera djuren och släppa ut dem i naturen igen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Boende och mat

Under tiden du arbetar som volontär på projektet, bor du i en stuga för en eller två personer beroende på om du reser på egen hand eller tillsammans med någon annan. Stugorna är möblerade och utrustade med elektricitet som har engelskt och sydafrikanskt uttag.
Det finns rinnande vatten till dusch och toalett, tillgång till kök och grill samt en swimmingpool. I huvudbyggnaden finns en satellit-TV, DVD-spelare, ett bibliotek och en lounge med bekväma soffor. Du får tillgång till allt linne du behöver inklusive handdukar. Internet är tillgängligt och sker via en satellitanslutning vilket innebär att volontärer ombeds att bidra till kostnaderna när det väl används. Detta kostar 20 USD och är en engångsavgift som du betalar på plats. Vill du ha mer surf får du köpa till detta löpande.

Du blir serverad tre mål om dagen men om du vill kan du även anordna egna grillkvällar. Är du vegetarian bör du informera om detta före avresa så att personalen på projektet kan förbereda anpassad mat. Är du vegan måste du tyvärr ta med dig egen mat.

Fritid

Som volontär på djurcentret arbetar du sex dagar i veckan från tisdag till söndag med ledigt på måndagar. Dock måste arbetet på djurcentret utföras oavsett vilken veckodag det är, men på måndagar sker arbetet i mycket långsammare takt och det är frivilligt att delta. Arbetstiderna är sju timmar per dag, men under perioder då brandrisken är stor mellan april till september och när det krävs fler skift på grund av nyfödda djur kan dagarna bli längre. När du är ledig kan du utnyttja poolen och TV-rummet.

Under din vistelse kommer personalen på projektet att ta med dig på en utflykt av något slag. Utflykten kan bestå av ett besök på ett lokalt reservat eller att hjälpa till att släppa ut djur i det fria. Du kan också ordna egna utflykter till Hwange National Park eller Victoria Falls för ett par dagar. Personalen på djurcentret kan hjälpa dig med att arrangera och boka din resa.

Resor till Bulawayo arrangeras för frivilliga en gång i veckan. Extra transporter på längre resor, till exempel Victoria Falls eller Hwange National Park kommer inte att inkluderas i priset för turen.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro!

Om landet där du volontärarbetar

Det vackra landet Zimbabwe har en storslagen skönhet som varierar drastiskt beroende på vilken del av året man reser. Under regnperioden, oktober till mars, grönskar all växtlighet eller så kan man ta del av landet under den heta torrperioden april till september. Här kan man även besöka de magnifika Victoriafallen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det ligger beläget i Zambesifloden, på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum vid inresan, priserna kan ändras men räkna med 30 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst. Kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.

Din slutdestination är Bulawayo dit du antingen åker med flyg eller tar en buss från Johannesburg. Dessutom kan flygningar via Abu Dabi och Nairobi via Harare minska kostnaderna för att komma till projektet. Vänligen kontakta oss för mer information om detta. Du ska ankomma en måndag, samma dag som projektet startar.  I Bulawayo möts du av en anställd på projektet som tar dig till djurcentret som ligger cirka 45 minuter bort med bil.

Hemresa bokas också till en måndag (måndag efter dina antal veckor som volontär).

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att du som volontär ska ta rabiesvaccin före avresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev