Hästridning och wildlife

Pris Från. 22500 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Noshörningar och elefanter är med på nyheterna nästan varje dag, och tyvärr är det vanligt med tjuvjakt av dessa fina djur. På detta projekt kommer du som volontär göra skillnad både för noshörningen och elefanten i kampen mot tjuvjakten. Det mesta arbetet för att skydda djuren görs antingen på häst eller med hjälp utav hästar. Projektet är perfekt för dig som älskar både hästar och djurlivet!

Volontärarbete mot tjuvjakt i Zimbabwe- till häst!

Din roll som volontär

Under 80-talet blev tjuvjakt ett sådant allvarligt problem att de kvarvarande noshörningar  i Zimbabwe flyttades till privata Intensive protection homes för att skydda dem. Som ett resultat av det här placerades sju noshörningsungar i reservatet där de började med uppfödning av fler och till slut lyckades föda upp fjorton nya noshörningar, elva av dessa släpptes sedan ut i nationalparker runtom i landet. 2007 drabbades reservatet av en tragedi där tre noshörningar och en ofödd unge dödas på grund av tjuvjakt.

I dagsläget har reservatet fyra stycken svarta noshörningar och två vita, de arbetar för att nå samma nivå som de hade före tragedin 2007. I reservatet finns det, utöver noshörningar, elefanter, lejon, bufflar, zebror, giraffer, flodhästar, krokodiler och antiloper. På grund av tjuvjakten är djuren alltid övervakade av vakter för att se till att de skyddas från tjuvjägare.

På det här projektet får volontären en unik upplevelse av djurlivet. Du kommer få lära känna djuren samtidigt som du är med i arbetet för deras överlevnad i det vilda. Som volontär kommer du också vara med att samla in material till olika forskningsprojekt som pågår.

Du kommer bli tilldelad en häst som blir ditt ansvar under din tid på projektet beroende på din ridvana. Fastän du har ansvar för en häst och kommer vara mycket med den kommer du självklart också hjälpa till med de andra vardagliga uppgifter som hänger ihop med naturreservatet.

Projektet är upplagt att hästarna arbetar två veckor i sträck, därefter vilar dem i två veckor. Har man valt att volontärarbeta längre än två veckor, innebär detta att man rider två veckor, när hästarna vilar arbetar man på deras andra projekt Tatenda Anti-Poching. Volontären behöver ha viss ridvana för att åka på det här projektet.

Uppgifter som volontär på wildlife conservation

 • Ta hand om din häst
 • Parkskötsel och räkna vilda djur
 • Patrullera på området för motverka tjuvjakt
 • Hjälpa till med att flytta djur från ett område till ett annat
 • Assistera vid våra andra lokala projekt, bland annat inom skolprogram
 • Observera och samla in fakta om den svarta flodhästens beteende
 • Mata noshörningarna i sällskap av vakter
 • Undervisning om hur man får elefanterna att samarbeta
 • Djur- och växtövervakning för att samla in data till forsking
 • Nattsafari med övernattning
 • Ta bort fällor och motverka tjuvjakt
 • Undersöka fisknät och ta bort dem om de är på skyddat område med kanot
 • Ge djuren näring
 • Plantera träd
 • Assistera vid undervisning på skolor
 • Arbeta i grönsaksträdgård

Projektets syfte

Projektets syfte är att skydda och bevara djurlivet med fokus på att återställa noshörningen till sin tidigare levnadsmiljö i Zimbabwe. Organisationen arbetar också med att undervisa lokalbefolkningen om vikten av att bevara Zimbabwes djurliv.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Boende och mat

Som volontär bor du i hjärtat av projektet. Du bor i ett stort hus med halmtak beläget på en strand som ligger invid en stor damm. Huset är fullt utrustat och har tre tvåbäddsrum och en stor sovsal som rymmer upp till fem personer. Inomhus finns det två badrum och i huset finns det endast kallt rinnande vatten. Utomhus finns det tre duschar som är varma om det har varit en solig dag, då dem drivs med hjälp av solpaneler. I huset finns det WiFi som du kan använda dig utav, antingen på din dator om du har med den eller med mobilen. Du betalar 5 USD för 100MGB. Elektricitet finns inne i huset med engelskt uttag.

Det ingår tre måltider om dagen med undantag på söndagar då du står för din egen matlagning. Är du allergisk mot något eller har speciella kostkrav är det viktigt att du meddelar detta i din ansökan.

Transport

Projektet ligger i ett avlägset naturreservat vilket gör det svårt att resa i området. Transporter inkluderas i alla volontäraktiviteter. Ytterligare resor i Zimbabwe kan göras med linjetrafikbussar och förbokad transfer. Personalen på projektet hjälper dig med detta.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro! 

Det vackra landet Zimbabwe har en storslagen skönhet som varierar drastiskt beroende på vilken del av året man reser. Under regnperioden, oktober till mars, grönskar all växtlighet eller så kan man ta del av landet under den heta torrperioden april till september. Här kan man även besöka de magnifika Victoriafallen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det ligger beläget i Zambesifloden, på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia.

Trots landets fantastiska natur så är turismen ganska låg. Det beror på den politiska situationen som präglas hårt av president Mugabe. Hans styre av landet har lett till en ekonomisk kris, som medfört en inflationstakt på flera hundra miljoner procent på årsbasis. Zimbabwe har ingen fungerande valuta utan använder sig av amerikanska dollar.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du flyger till Harare och du ska anlända samma måndag som projektet startar. En gemenseam transfer avgår kl 15.00 och om du anländer så att du inte hinner med den så får du bekosta en egen transfer (USD 100).  Observera att du bör vara noga med att informera om dina reseplaner innan du åker. För hemresan så går en transfer från projektet till flygplatsen kl 08.00 på måndagen då din projekttid är slut, så var noga med att boka ditt flyg så att du är i god tid på flygplatsen utifrån den transfern.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum vid inresan, priserna kan ändras men räkna med 30 USD för ett turistvisum.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att du som volontär ska ta rabiesvaccin före avresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev