Välkommen till Mor och dotterresa till Tatenda (Anti-poaching)

Morochdotter

Mor och dotterresa till Tatenda (Anti-poaching)

Topp

Introduktion

Nu lanserar vi vår första mor och dotterresa! Vårt mål är att en grupp med mammor och döttrar reser ner till Zimbabwe och upplever savannen på riktigt samtidigt som ni bidrar till bevarandet av djuren och naturen här hittar ni några av savannens mäktigaste djur, elefanter, zebror, antiloper och noshörningar! Noshörningen är idag en hotad art och det är därför viktigt att bevara de få individer som finns kvar. Ni kommer att hjälpa personalen på plats med arbetet att upprätthålla antalet vilda noshörningar i sin naturliga fauna. Detta sker genom ett avelsprogram men inte minst genom att  motverka tjuvjakt.

Riktigt bra och lärorikt projekt, det enda jag ångrade var att jag inte stannade längre. - Christian, 27

Volontärarbete mot tjuvjakt i Zimbabwe

BEAUTIFUL-GIANT

Pris från 8900 kr

 

Er roll som volontärer

Rhino breeding programmet startades redan 1972 med sju noshörningar. Dessa fick fjorton kalvar varav elva placerades i en lokal nationalpark. År 2007 skedde ett bakslag i projektet då fyra noshörningar, inklusive en ofödd kalv dödades av tjuvskyttar.

Idag har avelsprogrammet fyra svarta och två vita noshörningar. Det finns även en liten hjord av elefanter, bufflar, zebror, giraffer, gnuer, krokodiler, och olika antiloper på området. Den pågående tjuvjakten runt om i Afrika har lett till att dessa djur ständigt behöver övervakas av vakter.

Projektet erbjuder er en unik upplevelse att leva med vilda djur och lära känna dem som individer. Ni får lära er hur ett bevarande- och avelprojekt går till samt hjälpa till att samla in viktig data som används i forskningsprojekt. Era uppgifter som volontärer varierar från dag till dag!

Exempel på vad ni kan göra är:
  • Observera noshörningarnas beteende.
  • Mata och vandra med noshörningar och de andra djuren.
  • Nattsafari och camping i naturen.
  • Avlägsna djursnaror och motverka tjuvjakt.
  • Rensa bort fiskenät från skyddade områden där det är olagligt att fiska.
  • Trädgårdsarbete, trädplantering och rensning i bushen för att avlägsna främmande växtarter.
  • Underhåll av vägar, bås och utrustning.
  • Hjälpa till i den lokala skolan

På projektet får ni även möjligheten till att assistera lärarna i undervisningen på den lokala skolan. För er som studerar biologi, zoologi och ekologi är detta projekt ett utmärkt sätt att utöka dina kunskaper och erfarenheter inom området samt tillämpa dem i verkligheten.

Projektets syfte

Projektets syfte är att skydda och bevara djurlivet med fokus på att återställa noshörningen till sin tidigare levnadsmiljö i Zimbabwe. Organisationen arbetar också med att undervisa lokalbefolkningen om vikten av att bevara Zimbabwes djurliv.

Transport

Projektet ligger i ett avlägset naturreservat vilket gör det svårt att resa i området. Transporter inkluderas i alla volontäraktiviteter. Ytterligare resor i Zimbabwe kan göras med linjetrafikbussar och förbokad transfer. Personalen på projektet hjälper dig med detta.

Din vardag

Boende och mat

Som volontär bor ni i hjärtat av projektet. Ni bor i ett stort hus med halmtak beläget som ligger invid en stor damm. Huset är fullt utrustat och har tre tvåbäddsrum och en stor sovsal som rymmer upp till fem personer. Inomhus finns det två badrum och i huset finns det endast kallt rinnande vatten. Utomhus finns det tre duschar som är varma om det har varit en solig dag, då dem drivs med hjälp av solpaneler.  Elektricitet finns inne i huset med engelskt uttag.

Det finns Wifi på centret. De har ett biljett system för WIFI:t som kostar 5 USD per person och då får man 100 mb, använder man slut på detta köper man en ny biljett. Rekommendationen är att endast skriva mail till nära och kära. Ladda inte upp bilder eller videos samt håll koll när man loggar in på nätet att man inte har onödiga appar som börjar uppdatera sig så fort man går online, då detta tömmer mgb fort. Ta chansen att vara offline och njuta av stunden!

Det ingår tre måltider om dagen med undantag på söndagar då ni står för er gen matlagning. Är ni allergiska mot något eller har speciella kostkrav är det viktigt att ni meddelar detta i din ansökan.

Fritid

Under er vistelse på projektet har ni en ledig dag i veckan där ni kan koppla av eller delta i en av de många aktiviteterna som finns på projektet. Aktiviteterna kan vara att fiska, paddla kanot, gå en gevärsutbildning, campa, rida häst eller vandra upp för Wedzaberget. Området har även en pool där du kan svalka dig efter dagens arbete.

Det går att arrangera resor till Harare där ni kan shoppa souvenirer och presenter. Ni kan även göra en utflykt till de berömda Victoria fallen. Personalen på projektet hjälper gärna till att planera och boka er resa till fallen före eller efter din vistelse på projektet.

Praktiskt

Flyg

Flygbiljetten ingår i resans pris. När du bokar din resa får du ett reseförslag på en biljett via e-post.  Du flyger till Harare och blir upplockad på flygplatsen.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum vid inresan, priserna kan ändras men räkna med 30 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst.

Försäkring

I resans pris ingår en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när ni volontärarbetar. Det ingår också en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då ni som privatpersoner krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Hur bokar ni resan?

Ni bokar er resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Ansök” högst upp till höger.  När ni har anmält er till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor per person i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera er innan ni åker till detta projekt. Hör efter med er vaccinationscentral vad ni behöver. Vi rekommenderar att ni har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att ni som volontärer ska ta rabiesvaccin före avresa.

 

Filmklipp

Bildgalleri

Tillbaka till startsidan Tillbaka till Afrika Tillbaka till Zimbabwe

Besök oss i centrala Göteborg