Nakavango Wildlife Victoria Falls

Pris Från. 13400 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Upplev Afrika och bo granne med majestätiska Victoriafallen. Här arbetar du som volontär med att underhålla ett Big 5 reservat som fokuserar på att skydda spetsnoshörningen. Som volontär får du engagera dig och lära dig mer om att bevara området på bästa sätt, forskningsprojekt, miljömedvetenhet, hållbarhetsprojekt och lokala utvecklingsprojekt. En gång i veckan kommer du att campa i vildmarken, göra middag över öppen eld och bo mitt bland de vilda djuren. En oförglömlig upplevelse som du inte kan missa!

Volontärarbete med vilda djur vid Victoriafallen, Zimbabwe

 

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

Din roll som volontär

Som volontär på projektet får du en unik möjlighet att få praktisk erfarenhet av att bevara området och hjälpa till med pågående forskning i reservatet och omgivningarna. Reservatet är hem för en mängd vilda djur, inklusive ”Big 5” djur-lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel; och fungerar som ett skyddsområde för den allvarligt utrotningshotade spetsnoshörningen. Volontärer på projekt har möjlighet att engagera sig i bevarande metoder, som alla är avgörande för ett framgångsrikt bevarande av viltreservatet, dess omgivningar och deras ekosystem.

Dina uppgifter som volontär:

• Campa i vildmarken

• Bush walks
• Ta bort ogräs
• Kontrollera jorden för odling

• Kontrollera och reparera stängsel
• Skapa vattenhål för djuren samt underhåll och övervakning av dessa
• Räkna, spåra och övervaka djuren
• Vägunderhåll
• Underhåll av flodövergångar
• Städa upp i reservatet
• Allmän sanering av reservatet och omgivande område

Projektets syfte

Detta bevarandeprojekt har fem stora fokusområden :

  • Utbildning – inte bara volontärerna men även samhälle där reservatet finns.
  • Bevarande skötsel- en viktig del av vilket reservat som helst.
  • Bevarande forskningsprojekt – att öka kunskapen och stärka förståelsen av specifika djur, bistå med beslut och handlingsplaner.
  • Samhällsutveckling – återvinning, undervisar barn och mer.
  • Hållbarhet – alla anläggningar strävar efter att vara ”grön” för att minimera påverkan på miljön runt dem.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Boende och mat

Volontärer bor i enkelrum på en privat del av reservatet och det är inte ovanligt att se afrikanska vilda djur alldeles bredvid boendet.  Rummen är bekväma och varje rum är utrustat med en enkelsäng, en takfläkt, skrivbord, en stol och lagerhyllor. Badrummen delas med upp till fyra andra volontärer av samma kön och erbjuder västerländska toaletter och varma duschar. Förutom sovutrymmena, så  erbjuder anläggningen också ett gemensamt utomhus område med en pool, grillar och picknickbord där volontärerna kan umgås och njuta av måltider.

Huset  har en 24-timmars säkerhetsvakt och ett säkerhetsskåp finns i personalkontoret för volontärer att lagra små värdesaker i. Eftersom reservatet är ett ”Big 5” område, är fastigheten skyddat av ett elstängsel och volontärer måste be om lov innan de lämnar anläggningen.

Personal som jobbar på plats städar boendet under veckan; Men volontärer är också skyldiga att hålla dessa områden i bra skick. Tvättjänster erbjuds en gång i veckan.

Tre måltider serveras om dagen, förutom helger när brunch och middag serveras. Frukt, bröd och flingor är tillgängligt hela dagen, snacks på helgerna, som förbereds av en kock på plats. Alla måltider är en blandning av västerländska och traditionella zimbabwiska maträtter. Var noga med att meddela oss om du behöver någon särskild kost. Observera att vissa måltider kan packas och tas ut på fältet för att ätas. Om du vill äta annan mat än den som serveras är du välkommen att köpa egna ingredienser från stormarknaden på egen bekostnad, under helger eller stadsturer. Alla måltider som äts på restauranger och andra platser kommer att vara på din egen bekostnad.

Nakavango är ansluten till Internet via fiber. Du har tillgång till Internet via wifi och kan också köpa lokala SIM-kort för mobiltelefoner i stan eller på flygplatsen.

Ankomst

Vid ankomsten med flyg kommer du att mötas på Victoria Falls International Airport av en anställd från Nakavango. Den anställde kommer att stå i ankomstområdet. När du har plockats upp, kommer du att transporteras till volontär bostaden på viltreservatet (15 minuters bilresa från flygplatsen). Här kommer du att visas runt och introduceras till resten av volontärerna på projektet.

Introduktionen hålls av en i teamet på projektet på volontärboendet. Introduktionen kommer att ge dig en chans att träffa andra volontärer och byta kontaktuppgifter till helgens resor och umgänge. Tillsammans kommer ni att tas genom en kort introduktion där det berättas mer om reservatet.

Transport

Det lättaste sättet att ta sig runt i Victoria Falls är med taxi eller projektets egna fordon. Volontärer reser till och från sitt arbete med hjälp av projektets fordon eller promenader, beroende på aktiviteter för dagen. Volontärer kommer att använda taxi transport på fritiden. Att resa till staden Victoria Falls under helgerna kostar omkring 30 US dollar.

Arbetet och Fritid

Volontärer förväntas arbeta 5 dagar i veckan mellan 7-9 timmar per dag. Volontärer arbetar antingen mellan 07:00 till 11:00 eller 08:00 till 12:00. Efter lunch har man paus och börjar arbetet igen från cirka 15:00 till 19:00.

Ett schema kan se ut så här:
06:30 – Frukost
07:00 – Volontärer åker till arbetsområdet
11:00 – Arbetet på projektet bryter vanligtvis för lunch
15:00 till 19:00 – Volontärer återupptar arbetet på reservatet och avslutar dagen med att köras/promenera tillbaka till centret.
19:30 Middag

Observera att detta schema kommer att variera beroende på det specifika uppgifterna volontären har under dagen.

På kvällarna är du ledig, så ett dopp i poolen kan vara en god idé.
Helgerna är lediga, då kan du välja att antingen stanna på Nakavango, eller utforska omgivningarna runt och i Victoria Fallen och njuta av några av de olika aktiviteter som erbjuds. Om du vill boka en aktivitet, kan personalen ge dig råd och hjälpa dig med bokningen.

Några av de aktiviteter som erbjuds vid Victoria fallen:
• Forsränning
• River-boarding
• Övre Zambezi kanotleder (dagsturer eller övernattningsturer)
• Båtkryssningar
• Livingstone Island turer
• Micro flyg (från Zambias sida)
• Bungy jump
• Helikopterflygning
• Zip-lining
• Hästridning
• By och stads
•  Cykeltur vid fallen
• Dagsturer till Chobe nationalpark i Botswana
• Fiskesafari
• Ångloks turer vid Victoria fallen

Om Zimbabwe

Zimbabwe betyder ”hus av sten” på ursprungsbefolknings språk Shona. Det finns många turistattraktioner i Zimbabwe från Victoria Falls och Lake Kariba till the Eastern Highlands. Zimbabweborna är kända för att arbeta hårt och vara vänliga trots de många hårda åren under Robert Mugabes styre.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum vid inresan, priserna kan ändras men räkna med 30 USD för ett turistvisum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Du ska boka din flygresa med ankomst på söndagen dagen innan projekstart och hemresa söndagen efter antal veckor du valt att volontärarbeta. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.

Vaccination

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att du som volontär ska ta rabiesvaccin före avresa. Se också till att din stelkrampspruta är aktuell.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev