Conservation of Wildlife – Tatenda

Pris Från. 9900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

På detta fantastiska projekt får du möjlighet att arbeta nära några av savannens mäktigaste djur. Elefanter, zebror, antiloper och noshörningar! Noshörningen är idag en hotad art och det är därför viktigt att bevara de få individer som finns kvar. På Rhino breeding programme hjälper du personalen med arbetet att upprätthålla antalet vilda noshörningar i sin naturliga fauna. Detta sker genom ett avelsprogram men inte minst genom att  motverka tjuvjakt.

Volontärarbete med  Wildlife Conservation i Zimbabwe

Din roll som volontär

Rhino breeding programmet startades redan 1972 med sju noshörningar. Dessa fick fjorton kalvar varav elva placerades i en lokal nationalpark. År 2007 skedde ett bakslag i projektet då fyra noshörningar, inklusive en ofödd kalv dödades av tjuvskyttar.

Idag har avelsprogrammet sju svarta och tre vita noshörningar. Det finns även en liten hjord av elefanter, bufflar, zebror, giraffer, gnuer, krokodiler, och olika antiloper på området. Den pågående tjuvjakten runt om i Afrika har lett till att dessa djur ständigt behöver övervakas av vakter.

Projektet erbjuder dig en unik upplevelse att leva med vilda djur och lära känna dem som individer. Du får lära dig hur ett bevarande- och avelprojekt går till samt hjälpa till att samla in viktig data som används i forskningsprojekt.
Dina uppgifter som volontär varierar från dag till dag beroende bland annat på reslängd.

Exempel på vad du kan göra är:
  • Observera noshörningarnas beteende.
  • Mata och vandra med noshörningar och de andra djuren.
  • Nattsafari och camping i naturen.
  • Avlägsna djursnaror och motverka tjuvjakt.
  • Trädgårdsarbete, trädplantering och rensning i bushen för att avlägsna främmande växtarter.
  • Underhåll av vägar, bås och utrustning.
  • Hjälpa till i den lokala skolan

På projektet får du även möjligheten till att assistera lärarna i undervisningen på den lokala skolan. Om du är intresserad av att åka som volontär under en längre period kan du välja att fokusera på en specifik verksamhet. För dig som studerar biologi, zoologi och ekologi är detta projekt ett utmärkt sätt att utöka dina kunskaper och erfarenheter inom området samt tillämpa dem i verkligheten.

Projektets syfte

Projektets syfte är att skydda och bevara djurlivet med fokus på att återställa noshörningen till sin tidigare levnadsmiljö i Zimbabwe. Organisationen arbetar också med att undervisa lokalbefolkningen om vikten av att bevara Zimbabwes djurliv.

Transport

Projektet ligger i ett avlägset naturreservat vilket gör det svårt att resa i området. Transporter inkluderas i alla volontäraktiviteter. Ytterligare resor i Zimbabwe kan göras med linjetrafikbussar och förbokad transfer. Personalen på projektet hjälper dig med detta.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Boende och mat

Du bor bekvämt på projektet under din tid som volontär! Gruppen består av max 12 volontärer och du delar rum där det finns bekväma enkelsängar med lakan och kudde. Även dusch och toalett delar du med de andra volontärerna och varvatten finns. Eluttag (engelsk kontakt) finns i delade utrymmen.

Det ingår tre hemlagade måltider om dagen med undantag på söndagar då du står för sin egen matlagning. Är du allergisk mot något eller har speciella kostkrav är det viktigt att du meddelar detta i din ansökan. Dricksvatten pumpas ur ett borrhål och är rent och säkert att dricka 🙂

Wi-fi är inte tillgängligt på projektet, men det finns möjlighet att köpa ett lokalt simkort för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

Ditt rum och huset städas varhe dag och det finns också möjlighet att tvätta kläder när det behövs. Det finns också möjlighet till att låsa in dina värdesaker.

Fritid

Under din vistelse på projektet har du en och en halv ledig dag i veckan där du kan koppla av eller delta i en av de många aktiviteterna som finns på projektet. Aktiviteterna kan vara att fiska, paddla kanot, gå en gevärsutbildning, campa, rida häst eller vandra upp för Wedzaberget. Området har även en pool där du kan svalka dig efter dagens arbete.

Det går att arrangera resor till Harare där du kan shoppa souvenirer och presenter. Du kan även göra en utflykt till de berömda Victoria fallen. Personalen på projektet hjälper gärna till att planera och boka din resa till fallen före eller efter din vistelse på projektet.

Upplev mer!

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro! 

Det vackra landet Zimbabwe har en storslagen skönhet som varierar drastiskt beroende på vilken del av året man reser. Under regnperioden, oktober till mars, grönskar all växtlighet eller så kan man ta del av landet under den heta torrperioden april till september. Här kan man även besöka de magnifika Victoriafallen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det ligger beläget i Zambesifloden, på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia.

Trots landets fantastiska natur så är turismen ganska låg. Det beror på den politiska situationen som präglas hårt av president Mugabe. Hans styre av landet har lett till en ekonomisk kris, som medfört en inflationstakt på flera hundra miljoner procent på årsbasis. Zimbabwe har ingen fungerande valuta utan använder sig av amerikanska dollar.

Praktiskt för dig som volontär

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du flyger till Harare och du ska anlända samma måndag som projektet startar. En gemenseam transfer avgår kl 15.00 och om du anländer så att du inte hinner med den så får du bekosta en egen transfer (USD 100).  Observera att du bör vara noga med att informera om dina reseplaner innan du åker. För hemresan så går en transfer från projektet till flygplatsen kl 08.00 på måndagen då din projekttid är slut, så var noga med att boka ditt flyg så att du är i god tid på flygplatsen utifrån den transfern.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum vid inresan, priserna kan ändras men räkna med 30 USD för ett turistvisum. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att du som volontär ska ta rabiesvaccin före avresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev