Córdoba Barn

Pris Från. 12900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I Villa Allende,  bara 20 minuter från Córdoba City, finner du en lugn småstad omgiven av ett fantastiskt landskap. Runt Villa Allende sträcker sig Sierra Chicas som är ett populärt resmål för Argentinare och naturälskare världen över. Res till Argentina och upplev landet genom volontärarbete på detta projekt!

Volontärarbete med barn i Argentina

 

image027

Pris från 12600 kr

Din roll som Volontär

Detta daghem finns för barn i behov av positiva förebilder och här jobbar man för att varje barn ska få möjligheten att utvecklas utifrån sin individuella förmåga. Här strävar man efter att det ska finnas en familjär känsla vilket underlättar inlärning och främjar gemenskap.

Som volontär på detta projekt är det framförallt din tid och uppmärksamhet till barnen som är det viktigaste. Barnen på daghemmet är mellan 0-5 år gamla och behöver mycket kreativ stimulering för sin pågående utveckling. En volontär kan bidra genom att anordna aktiviteter såsom dansnummer, målarkurser, sånglektioner eller andra kreativa uppgifter som är viktigt för barnens lärande och utveckling. Fokus är att låta barnen känna sig sedda och älskade så att deras självförtroende och självkänsla har möjlighet att växa.

Uppgifter som volontär

  • Sport, lek och roliga aktiviteter
  • Undervisa i grundläggande engelska och stötta lärare med nya aktiviteter
  • Bidra med nya idéer och tankesätt som leder till utveckling för barnen
  • Underhållsarbete av center såsom att städa och reparera
  • Förbereda god och näringsrik lunch
  • Bidra till ökad livskvalitet för barn på plats
  • Arbeta för att bibehålla en fortsatt familjär atmosfär

Som volontär jobbar man på projektet ca 4-6 timmar per dag.

Projektets syfte

Projektets vision och viktigaste fokus är att stötta mindre priviligerade barn och ge dem en plats där de känner sig trygga och älskade. Genom utbildning får barnen egna verktyg för att skapa sig själva en bättre framtid. Lokal personal lägger mycket tid kring barnens välmående rent praktiskt, men ibland saknas tiden som behövs för att vara närvarande med varje individ. Du som volontär blir en högst bidragande person till barnen då du är en extra resurs med möjlighet att ge barnen kvalitetstid.

Volontärresan till Argentina ger dig chansen att lära känna landet på ett djupare plan än vid en vanlig rundresa. Du utför volontärarbete tillsammans med människor från andra delar av världen, vilket kan vara en utmaning när man är i en ny miljö. Men som alla utmaningar får den som antar dem också mycket tillbaka. Programmet ger dig insikter i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur och din volontärresa främjar ett kulturellt utbyte.

Samarbetspartners

I Argentina samarbetar Volontärresor med en lokal organisation som har flera års erfarenhet av att ta emot volontärer från många olika nationaliteter.  Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en trygg och meningsfull volontärupplevelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Lektioner i spanska som volontär

För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i Argentina är grundkunskaper i spanska ett krav. En veckas spanska studier ingår i ditt volontärprogram. Första veckan kommer enbart att fokuseras kring spanska och veckan därpå börjar volontärprojektet. Har du ingen tidigare erfarenhet rekommenderar vi dig att börja din tid i Argentina med att gå en kurs i spanska under 2 extra veckor före projektstart. Har du kunskaper sedan tidigare behöver du inte delta i spanskakurs.

Din vardag – Volontärarbete

Introduktion

Du flyger till Cordóbas flygplats på söndagen där du möts av personal från vår lokala samarbetsorganisation och blir transporterad till ditt boende. Vid bokning av projekt i Argentina ingår en veckas spanskastudier, som påbörjas direkt på måndagen efter ankomst i staden Cordóba. Klasserna varar mellan måndag till fredag, ca 20 timmar på en vecka. Måndagen efter avslutad spanskakurs börjar du ditt volontärarbete på projektet i staden Villa Allende som kommer att vara din nya vistelseort. Resan från Cordóba till Villa Allende tar ca 20 minuter. En introduktion ges om argentinska seder och allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet, sedan åker du till projektet för att se anläggningen och möta barnen.

Eftersom både boende, lokala transporter och två mål mat per dag ingår i din vistelse som volontär behöver du endast extrapengar till luncher och eventuella egna utflykter under, eller efter projekttiden.

Boende och mat under ditt volontärarbete

Under din tid i Argentina bor du i en noga utvald värdfamilj. I värdfamiljen har du eget rum och äter frukost samt middag tillsammans med familjen. Vid inledande spanskakurs kommer du att placeras i en värdfamilj i nära anslutning till språkskolan. Därefter kommer du antingen att bo kvar hos samma familj alternativt flytta till en familj som bor närmre projektplatsen.

Fritid som volontär

På projektet är man generellt mycket flexibel med volontärers önskemål kring schema och volontärarbete, och det kommer att finnas möjligheter för dig som volontär att göra utflykter för att uppleva Argentina. Unquillo som stad är en lugn ort med en avslappnad stämning och i denna regionen är människor väldigt gästvänliga.

Önskar man lite mer fart och kulturellt liv finns den större staden Cordóba på nära avstånd. Ta även chansen att upptäcka andra närliggande städer eller den fantastiska natur som Argentina har att erbjuda. Mäktiga Pampas och vackra Sierras Chicas finns inom räckhåll.

Om landet

Detta fantastiska land erbjuder häpnadsväckande natur bestående av allt från höga berg till djupa djungler och vidsträckta slätter. Argentina kännetecknas också med de rytmiska tonerna från tango, den oövervinnerliga passionen till fotboll och det kulinariska inhemska köket. Maten och framförallt jordbruket var en av de största anledningarna till att Argentina i början av 1900-talet var en av världens rikaste länder vilket idag märks av i de större städerna med ståtliga byggnader. Men sedan föll ekonomin i botten och idag är det många Argentinare som drabbats hårt, och som är utsatta i ett samhälle utan sociala skyddsnät. Som volontär hjälper man människor som behöver extra stöd för att kunna leva i en bättre vardag.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig för volontärarbete. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Argentina behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst till landet. Detta går sedan att förlänga i landet ifall du stannar längre.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer till Cordobá dagen före projektet startar, det vill säga en söndag. Din hemresa ska bokas från Cordobá på lördag alt. söndagen efter avslutat projekt. Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Argentina och i det området där du ska vistas. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev