Córdoba Sport

Pris Från. 12900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I Unquillos mindre priviligerade kvarter skyddar du som volontär barn och ungdomar från att hamna i fel kretsar genom den gemenskap som fotboll skapar. Upptäck latinopulsen i Argentinas näst största stad med den välkända nationalparken Sierras de Córdoba alldeles runt hörnet.

Volontärarbete med sport i Argentina

 580721_412400575503020_229716466_n

Pris från 12600 kr

Din roll som volontär

Som volontär på detta projekt får du möjlighet att ge unga barn och ungdomar ork att kämpa för en bättre framtid. Genom sportprojektet finns möjligheten att genom detta volontärarbete stärka kunskapen om hur man tar hand om sig själv och sin hälsa.

Kombinationen näringsrik mat och motion har varit en succé redan från början, och idag kan du vänta dig att över 50 barn och ungdomar kommer springandes för att ta del av fotboll och gemenskap.

Den stora framgången som projektet gett har resulterat i att ett liknande projekt startats i ett närliggande område med sporterna rugby och hockey som fokus. Mellan en till två gånger i veckan kommer du som volontär att besöka detta systerprojekt där du även kommer att hjälpa till i ett soppkök som finns till för att erbjuda ett näringsrikt mål mat till barnen.

En annan viktig del av projektet är engelskaundervisning där du som internationell volontär är en mycket viktig resurs.

Uppgifter som volontär

  • Vara delaktig i aktiviteter som förbättrar livskvaliteten för de barn som lever i fattigdom
  • Anordna aktiviteter inom gruppsport
  • Undervisa i engelska och stötta lärare med nya aktiviteter
  • Bidra med nya idéer och tankesätt som leder till utveckling för barnen
  • Underhållsarbete på sportcenter

Som volontär jobbar man på projektet ca 4-6 timmar per dag.

Projektets syfte

Projektets syfte är att uppmuntra till hälsosamma aktiviteter för barn och ungdomar som kommer från mindre priviligerade hem. Genom att träna fotboll samtidigt som det erbjuds ett näringsrikt mål med mat bibehåller barnen sin hälsa och kondition. Projektet ger en gemenskap som innebär trygghet och minskar risken för att dessa barn hamnar i kretsar med dåligt inflytande. Istället lär de sig tillsammans att kämpa för en bättre framtid.

Volontärresan till Argentina ger dig chansen att lära känna landet på ett djupare plan än vid en vanlig rundresa. Du får arbeta med människor från andra delar av världen, vilket kan vara en utmaning när man är i en ny miljö. Men som alla utmaningar får den som antar dem också mycket tillbaka. Programmet ger dig insikter i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur och din volontärresa främjar ett kulturellt utbyte.

Samarbetspartners

I Argentina samarbetar Volontärresor med en lokal organisation som har flera års erfarenhet av att ta emot volontärer från många olika nationaliteter.  Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en trygg och meningsfull volontärupplevelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Lektioner i spanska

För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i Argentina är grundkunskaper i spanska ett krav. En veckas spanskastudier ingår i ditt volontärprogram. Första veckan kommer enbart att fokuseras kring spanska och veckan därpå börjar volontärprojektet. Har du ingen tidigare erfarenhet rekommenderar vi dig att börja din tid i Argentina med att gå en kurs i spanska under 2 extra veckor före projektstart. Har du kunskaper sedan tidigare behöver du inte gå en kurs i spanska.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Cordóbas flygplats på söndagen där du möts av personal från vår lokala samarbetsorganisation och blir skjutsad till ditt boende.  Vid bokning av projekt i Argentina ingår en veckas spanskastudier, som påbörjas direkt på måndagen efter ankomst i staden Cordóba. Klasserna varar mellan måndag till fredag, ca 20 timmar på en vecka. Måndagen efter avslutad spanskakurs börjar ditt projekt i staden Unquillo som kommer att vara din vistelseort under projekttiden. Resan från Cordóba till Unquillo tar ca 30 minuter. En introduktion ges om argentinska seder och allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet. Sedan åker du till projektet för att se anläggningen och möta ungdomarna.

Eftersom både boende, lokala transporter och två mål mat per dag ingår i din vistelse behöver du endast extrapengar till luncher och eventuella egna utflykter under, eller efter projekttiden.

Boende och mat

Under din tid i Argentina bor du i en noga utvald värdfamilj. I värdfamiljen har du eget rum och äter frukost samt middag tillsammans med familjen. Vid inledande spanskakurs kommer du att placeras i en värdfamilj i nära anslutning till språkskolan. Därefter kommer du antingen att bo kvar hos samma familj alternativt flytta till en familj som bor närmre projektplatsen.

Fritid

På projektet är man generellt mycket flexibel med volontärers önskemål kring arbetsschema och det kommer att finnas möjligheter för dig som volontär att göra utflykter för att uppleva Argentina. Unquillo som stad är en lugn stad med en avslappnad stämning och i denna regionen är människor väldigt vänliga och tillmötesgående.

Önskar man lite mer fart och kulturellt liv finns den större staden Cordóba på nära avstånd.  Ta även chansen att upptäcka andra närliggande städer eller den fantastiska natur som Argentina har att erbjuda. Mäktiga Pampas och vackra Sierras Chicas finns inom räckhåll.

Om landet

Detta fantastiska land erbjuder häpnadsväckande natur bestående av allt från höga berg till djupa djungler och vidsträckta slätter. Argentina kännetecknas också med de rytmiska tonerna från tango, den oövervinnerliga passionen till fotboll och det kulinariska argentinska köket. Maten och framförallt jordbruket var en av de största anledningarna till att Argentina i början av 1900-talet var en av världens rikaste länder vilket idag märks av i de större städerna med ståtliga byggnader. Men sedan föll ekonomin i botten och idag är det många Argentinare som drabbats hårt, och som är utsatta i ett samhälle utan sociala skyddsnät. Som volontär hjälper man människor som behöver extra stöd för att kunna leva i en bättre vardag.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Argentina behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst till landet. Detta går sedan att förlänga i landet ifall du stannar längre.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer till Cordobá dagen före projektet startar, det vill säga en söndag. Din hemresa ska bokas från Cordobá på lördag alt. söndagen efter avslutat projekt. Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Argentina och i det området där du ska vistas. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev