Animal conservation center

Pris Från. 13900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Ta chansen att arbeta på detta djurprojekt som ligger beläget i vacker miljö i södra Brasilien. Här tar man hand om djur som på något sätt skadats eller behandlats illa och din hjälp behövs för att rehabilitera och återinföras i deras naturliga levnadsmiljö.

Volontärarbeta med djur i Brasilien

Din roll som volontär

Projektet är beroende av volontärers hjälp så din insats för Brasiliens djurliv är verkligen värdefull. Här har du möjligheten att få arbeta med många av de djurarter som finns i landet genom att assistera naturvårdare som arbetar i området.

Dina uppgifter på djurprojektet

Dina uppgifter kan variera från dag till dag beroende på hur behoven ser ut. Följande är exempel på vad du kan komma att göra:

  • Separera och förbereda mat till djuren
  • Mata djuren
  • Hålla rent i djurens inhägnader
  • Hjälpa till med underhåll av inhägnader
  • Ta hand om de olika djurarterna

Du arbetar förmiddagar ca 8 till 12 och har en dag ledigt i veckan.

Du kan ta portugisisk kurs på eftermiddagen och volontärarbete på morgonen.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att rädda och rehabilitera djur som på något vis skadats eller hållits i fångenskap och sedan om möjligt återinföra djuren i det vilda. Är detta inte möjligt försöker projektet erbjuda djuren så naturlig levnadsmiljö som möjligt. Projektet syftar även till att utbilda olika organisationer och grupper i att skydda miljön, bland annat genom undervisning i naturbevarande och i djurens välbefinnande.

Samarbetspartner

Vår lokala partner driver en icke-vinstdrivande organisation som arbetar med natur- och djurskydd. Tack vare detta samarbeta kan Volontärresor erbjuda dig en trygg och meningsfull upplevelse.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Florianópolis där du blir mött av personal från vår samarbetspartner som tar dig till projektet. Programmet startar med en introduktion som förbereder dig för din volontärtid. Det är din värdfamilj som håller i introduktionen där de lär dig om ansvar och skyldigheter till dig som volontär och relationen mellan representanterna, eleverna och familjen.

Mat och Boende

Som volontär bor du hos en brasiliansk värdfamilj i Florianópolis där du lär dig om den brasilianska kulturen, seder och så kan du njuta av den vackra ön som är känd för dess underbara stränder och hektiska nattliv. Du bor antingen i ett eget rum eller delar med en annan volontär. I boendet så är ett rum, elektricitet frukost och middag inkluderad. Du förväntas att stå för lunchen själv på dagarna.

Boendet är inkluderad en natt innan projektet startar och en natt efter projektets slut.

Fritid

Du är ledig en dag i veckan. Florianópolis är känt för sina vackra stränder och surfmöjligheter som du kan passa på att njuta av under din lediga tid. Förutom att njuta av den vackra naturen finns det mycket att göra i staden.

Om landet

Brasilien är det största landet i Sydamerika, både till ytan och till befolkning sett. Här finns många och stora naturtillgångar och det har en av de bästa ekonomierna på kontinenten. Självständigheten från kolonisatören Portugal erkändes redan 1825 men portugisiska är fortfarande det officiella språket. Brasilianarna är livsbejakande, passionerade och otvungna men kontrasterna mellan fattiga och rika är stora och det finns många människor som lever under svåra förhållanden.
Genom att jobba som volontär får du tillfälle att lära känna detta multikulturella land på djupet och göra en insats för några av människorna där.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontär arbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Brasilien behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst till landet. Detta går sedan att förlänga i landet ifall du stannar längre.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du ska anlända till Florinópolis en söndag. Projektets sista dag är en lördag, så om du vill åka hem efter projektets slut ska du boka din hemresa på söndagen.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Brasilien. Projektets krav är att du ska vara vaccinerad mot Hepatit A och B, stelkramp och rabies och gula febern. Ett blodprov behöver också göras.

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev