Curitiba Barnhem

Pris Från. 11100 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I den mångkulturella staden Curitiba i södra Brasilien, utkanten av centrum, finns det barn som behöver dig och din passion. Barnen är uppdelade i två separata barnhem, beroende på ålder och du hjälper till på båda husen. Sjung natt visa för de yngsta, åk med barnen på simskola, spela boll med de äldre barnen osv. Låt din passion för barn komma till nytta på detta fantastiska projekt.

Volontärarbeta på barnhem i Brasilien

 P4280119

Pris från 10800 kr

Din roll som volontär

Dina viktigaste arbetsuppgifter är att se till så att barnen får uppmärksamhet, ömhet och att de har det bra. Till de roligare och kanske mest givande uppgifterna hör att stimulera barnen i form av lekar, musik och andra kreativa aktiviteter. Här är det bara din fantasi som sätter gränsen på vad ni kan hitta på tillsammans.

Barnens åldrar varierar från spädbarn till 10-åringar, och det betyder att de har lite olika behov. De yngsta barnen behöver mycket omsorg och närhet. Du kommer att få mata dem, byta på dem och se till så de mår bra. Ett leende och en kram betyder oerhört mycket för dessa barn.

De äldre barnen går i skolan och det betyder att de kommer att behöva hjälp med läxläsning på eftermiddagarna. Det är också bra om du vill försöka lära barnen lite engelska. Även de lite äldre barnen vill såklart känna sig sedda och få uppmärksamhet i form av kramar och lekar.

Du har två alternativ att välja på. Väljer du alternativ A börjar du ditt arbete direkt efter introduktionen. Om du vill kan du börja din volontärtid med en två veckor lång språkkurs i portugisiska, alternativ B. Under denna tid bor du hemma hos en brasiliansk värdfamilj vilket gör det ännu lättare att anamma språket och kulturen. Efter avslutad språkkurs tar du dig till din projektplats och börjar ditt volontärarbetebarnhem i Curitiba i södra Brasilien.

Dina uppgifter på barnhem i Curitiba

  • Leka med barnen
  • Hjälpa till med pedagogiska aktiviteter, till exempel måla, dansa eller spela teater
  • Hjälpa till med läxläsning
  • Undervisa i engelska
  • Hjälpa till med allmänna göromål på barnhemmet.

Arbetstiderna är antingen på morgonen eller på eftermiddagen, minst 15 timmar/veckan. Max antal volontärer är 5st/gång.

Uppgifterna i volontärprojektet är inte strikta, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod brukar det inte vara några problem. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som avgör hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att ge barnen en stabil grund för att kunna skapa sin egen framtid. Förhoppningen på lång sikt är att barnen ska återförenas med sina familjer eller bli adopterade.

Samarbetspartner

I Brasilien samarbetar Volontärresor med en organisation vars medarbetare har flera års erfarenhet av att ta emot volontärer från många olika länder. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor ge dig en välorganiserad, säker och meningsfull upplevelse för såväl dig som för lokalbefolkningen.

Vår samarbetspartner möter dig på flygplatsen när du anländer och skjutsar dig till din värdfamilj. Din vistelse inleds med en introduktion om landet. Du får bland annat information om hälsa, säkerhet och du lär dig mer om seder och bruk och får även tips på aktiviteter du kan göra på dina lediga dagar.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Mat och Boende

Under din tid i Curitiba bor du hos en värdfamilj. Alla värdfamiljer är noga utvalda av vår samarbetspartner och familjen tar väl hand om dig. Du bor i ett eget rum eller så delar du rum med en annan volontär. Frukost och middag får du hos dem, lunch ingår inte. I priset inkluderas en natts övernattning innan projektstart och en natts övernattning efter projektstart. Om du kommer att stanna längre eller kommer tidigare än dessa datum tillkommer en kostnad, så säg gärna till i tid om du har andra önskemål!

Fritid

Det blir ofta kyligt i Curitiba, så ta med en långärmad tröja på dina upptäcktsfärder. Det finns mycket att göra i staden som är utformad och utmejslad genom de människor som immigrerade hit under 1800 talet. Nästan alla nationaliteter har satt sina spår i staden och idag stoltserar man med att vara en av världens mest miljötänkande städer.
Tågresan mellan Curitiba och Paranguá är spektakulär och ger resenären makalös utsikt över det hisnande djungellandskapet.
Vill du promenera på stranden når du en av Brasiliens vackraste öar, Ihla de Mel, från hamnen i Paranaguá. Notera att det kan vara mycket turister under helgerna!

Om landet

Brasilien är det största landet i Sydamerika, både till ytan och till befolkning sett.
Här finns många och stora naturtillgångar och det har en av de bästa ekonomierna på kontinenten. Självständigheten från kolonisatören Portugal erkändes redan 1825 men portugisiska är fortfarande det officiella språket. Brasilianarna är livsbejakande, passionerade och otvungna men kontrasterna mellan fattiga och rika är stora och det finns många människor som lever under svåra förhållanden.
Genom att jobba som volontär får du tillfälle att lära känna detta multikulturella land på djupet och göra en insats för några av människorna där.
Vi erbjuder ett varierat volontärprogram i Rio de Janeiro, Curitiba och i nordöstra Brasilien. På samtliga projekt har vi nära samarbete med erfarna lokala arrangörer.

Praktiskt

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Brasilien som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Brasilien om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Brasilien behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst till landet. Detta går sedan att förlänga i landet ifall du stannar längre.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din biljett ska bokas så att du anländer till Curitiba på en söndag. Din sista arbetsdag är på fredagen efter de antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Brasilien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Enligt uppdatering 2017 kan vaccin mot gula febern vara aktuellt.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev