Jaguar Breeding Ground

Pris Från. 16400 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I detta magnifika naturreservat omringad av lummiga skogar och berg, får du möjligheten att hjälpa utrotningshotade sydamerikanska djurarter. Framförallt får du möjligheten att arbeta nära inpå med den fantastiska jaguaren. Uppskattningsvis finns det endast ca 15 000 jaguarer kvar i det vilda och det är mycket viktigt att det finns skyddade reservat för att bevara denna art från utrotning.

Du kommer även få möta flera andra djurarter som kommit till detta center samt återplantera utrotningshotade växter och träd.  Styr ditt nya äventyr mot Brasilien där djuren och naturen väntar på eldsjälar som dig!

Volontärarbete med jaguarer i Brasilien

Din roll som volontär

Det här är en chans att som volontär få möjlighet att jobba med biologer och naturvårdare samt att genom dem lära dig mer om djuren på reservatet. Dina arbetsuppgifter består av allt från att förbereda djurens mat, rengöra deras inhägnader till att hjälpa vårdarna. Det finns även ett stort skogsområde för återplantering av hotade trädarter, där du hjälper till med återplantering och fröinsamlingar. Projektet ligger 30 km från staden Curitiba i södra Brasilien. Du bor och äter tillsammans med andra volontärer i ett volontärhem på projektplatsen, mitt bland alla djur! Här får du verkligen uppleva den brasilianska floran och faunan på ett sätt som är få förunnat.

Dina uppgifter på djurprojektet i Curitiba

  • Förbereda djurens mat, t ex hacka frukter, blanda mediciner till sjuka djur
  • Hålla rent i djurens inhägnader
  • Hjälpa biologerna och djurvårdarna med rehabilitering av djur
  • Följa rutiner för djurens välmående på centret tillsammans med professionell personal
  • Odla växter och frukter i växthus som sedan används som utfordring till djuren

Ovan nämnda aktiviteter behöver inte vara dagliga aktiviteter. Arbetsuppgifter och arbetsschema kan komma att ändras utifrån vart behovet av arbetsinsats är störst. Uppgifterna i volontärprojektet är inte heller strikta, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod brukar det uppskattas. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som avgör hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Projektets syfte

Projektet finns till för att bevara den fantastiska biologiska mångfald som finns i Brasilien, att arbeta för ett hållbart nyttjande av naturens resurser och bevarande av utrotningshotade arter.

Alla djur som kommer till Jaguar Breeding ground har kommit genom IBAMA (Brazilian Institute of Environment and Renewable Natural Resources) vilken är en statlig institution som värnar om Brasiliens naturområden. På centret tar man emot djur som råkat ut för illegal handel, varit misskötta som husdjur eller som på andra sätt skadats.

Samarbetspartner

I Brasilien samarbetar Volontärresor med en organisation vars medarbetare har flera års erfarenhet av att ta emot volontärer från många olika länder. Tack vare samarbetet kan Volontärresor ge dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär, det är en meningsfull upplevelse för såväl dig som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Vår samarbetspartner möter dig på flygplatsen när du anländer och skjutsar dig till projektet. Din vistelse inleds med en introduktion om landet. Du får bland annat information om hälsa, säkerhet och du lär dig mer om seder och bruk och får även tips på aktiviteter du kan göra på dina lediga dagar.

Mat och Boende

Du bor mycket bekvämt i ett volontärhus och delar rum med andra volontärer från hela världen, max 3 st per rum. På djurprojektet ingår all mat och ni lagar maten tillsammans i det gemensamma köket. I anslutning till de två sovrummen finns det badrum med hög standard samt en balkong med utsikt över djur och skog. Vid entrén finns en altan och under lediga dagar kan man lata sig i hängmattan eller strosa runt bland djuren som finns precis bredvid huset.

Fritid

På själva centret finns natur, djur och såklart trevliga människor, men förvänta dig inga partyställen eller barer. Här finns tid för avkoppling under lugna kvällar och du somnar till ljudet av fåglar och apor. Det finns en by tre km bort, där hittar du några affärer, en marknad, apotek, bank och sjukhus. Man bör vara beredd på att vara ensam volontär under perioder, men oroa dig inte. Du blir väl omhändertagen av djurvårdarna samt ägarna som under helgerna också bor på projektområdet. Huset är utrustat med TV, DVD-spelare och mängder med filmer.

Upplev mer

Det blir ofta kyligt i Curitiba, så ta med en tjock tröja på dina upptäcktsfärder. Det finns mycket att göra i staden som är utformad och utmejslad genom de människor som immigrerade hit under 1800-talet. Nästan alla nationaliteter har satt sina spår i staden och idag stoltserar man med att vara en av världens mest miljötänkande städer!
Tågresan mellan Curitiba och Paranguá är spektakulär och ger resenären makalös utsikt över det hisnande djungellandskapet.
Vill du promenera på stranden når du en av Brasiliens vackraste öar, Ihla de Mel, från hamnen i Paranaguá.
Notera att det kan vara mycket turister under helgerna!

Om landet

Brasilien är det största landet i Sydamerika, både till ytan och till befolkning sett. Här finns många och stora naturtillgångar och det har en av de bästa ekonomierna på kontinenten. Självständigheten från kolonisatören Portugal erkändes redan 1825 men portugisiska är fortfarande det officiella språket. Brasilianarna är livsbejakande, passionerade och otvungna men kontrasterna mellan fattiga och rika är stora och det finns många människor som lever under svåra förhållanden.
Genom att jobba som volontär får du tillfälle att lära känna detta multikulturella land på djupet och göra en insats för några av människorna där.
Vi erbjuder ett varierat volontärprogram i Rio de Janeiro, Curitiba och i nordöstra Brasilien. På samtliga projekt har vi nära samarbete med erfarna lokala arrangörer.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontär arbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Brasilien behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst till landet. Detta går sedan att förlänga i landet ifall du stannar längre.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Eftersom projektet ligger ute på landsbygden måste biljetten bokas så att du anländer till Curitiba under dygnets ljusa timmar. Till djurprojektet ska du boka din biljett så du anländer till Curitiba före 15:30 på en måndag. Din sista arbetsdag är på en torsdag så om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan på fredagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Brasilien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Enligt uppdatering 2017 kan vaccin mot gula febern vara aktuellt.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev