Floridablanca skola

Pris Från. 9900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Välkommen till Santander Colombia! Ett landskap fyllt med äventyr, adrenalin och starka upplevelser där du kommer att bli hänförd av dess slätter, berg, floder, en av världens största kanjoner och många grottor att utforska. Du kommer vara omgiven av Colombias kultur, musik, dans och glädje. Du kommer också öppna en dörr till en bättre framtid för barn i regionen genom att dela med dig av din kultur och undervisa dem engelska.

Volontärarbete med barn och ungdomar på Colegio Integrado San Jose  i Colombia!

 

Din roll som volontär

I Floridablanca, Santander undervisar du barn och ungdomar mellan 6 och 16 år i engelska och om du kan och vill har du även möjlighet att undervisa i franska. Undervisningen skulle i så fall ske i Colegio Integrado San Jose, en icke-vinstdrivande skola med över 25 års erfarenhet. Skolan har årskurserna 1-5 i låg-mellanstadiet och 6-11 i högstadiet.

Genom att åka hit får barnen tillgång till en annan kultur och språk som kommer öppna upp till fler möjligheter i deras framtid. Plus att du som volontär själv får en upplevelse från den varma colombianska kulturen. Du kommer att bo i en trivsam och säker stad belägen i inlandet bland vackra berg och dalar.

Uppgifter

Dina uppgifter som lärare

  • Assistera skolans lärare i undervisning i engelska
  • Hjälpa till med läxläsning och förberedelser för skrivningar
  • Möjlighet till egna initiativ såsom gymnastik eller estetiska ämnen (fotboll, musik etc).

Projektets syfte

Förbättra studenternas kunskaper i engelska som medverkar till att dessa barn kan få en större möjlighet till framtida studier/jobb. Trots att landets ekonomiska framgångar är det colombianska samhället fortfarande allt annat än jämställt. I dagsläget är det endast barn till välbärgade familjer som får gedigna lektioner i engelska på oerhört dyra privata skolor. I vissa av dessa hålls alla lektioner på engelska sen barnens första dag i skolan. Familjer som ej tillhör colombians överklass får däremot placera barn på offentliga skolor där lektionerna i engelska bara är generiska. Regeringen destinerar dessutom för lite resurser till statliga skolor och det är ofta för många barn per klass, vilket gör det ännu svårare för dessa barn att få den undervisning de förtjänar.

Vår partner vill vara ett alternativ mitt emellan det, då engelskan är oerhört viktig för barnens framtid. Vare sig dem vill vidareutbilda sig eller lyckas i arbetslivet så kommer din insats att vara ovärderlig.

Samarbetspartner

Colombia projektet drivs i samarbete med en icke-statlig organisation. Vi har en kontakt i Sverige som heter Fernando vars familj som driver detta projekt. Detta gör det kanske tryggare för dig att kunna ställa frågor om projektet och landet via oss till honom. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och meningsfull upplevelse.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

När du anländer till Bucaramangas flygplats (Aeropuerto Palonegro) möts du av personal från vår lokala samarbetspartner. Flygplatsen ligger ca 30 min från ditt boende. Programmet startar med en introduktion om allmänna tips som förbereder dig till din tid på projektet. När volontärtiden är slut ingår transport tillbaka till flygplatsen.

Eftersom att mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till egna utflykter före och efter projekttiden.

Arbetstider

Du jobbar måndag-fredag. Skolan börjar 07:00 och stänger 16:00. Du som volontär börjar ungefär samtidigt som eleverna, ibland lite tidigare och ibland lite senare. Du kommer att jobba minst 25 timmar per vecka eller mer, beroende på hur du trivs med barnen, lärarna och hur mycket du vill vara med dem. Uppskattningsvis jobbar man mellan 5 & 7 timmar per dag. De kommer ta hänsyn om du planerar att resa på fredag eftermiddag, och då kan man komma överens om att börja 7 så att du kan åka väg tidigare var du nu ska hän.

Boende och mat

Du kommer att vara väl omhändertagen hos dem med boende nära skolan som gäst hos en lokal familj och ha en kontaktperson som du kan vända dig till när du behöver det.

Det ingår 3 måltider/dag. Det colombianska köket har mycket gemensamt med övriga länder i Latinamerika och det karibiska köket. Man har inspirerats mycket av de brasilianska och peruanska köken. Colombianerna äter mycket kyckling, fläsk, potatis, ris, bönor och soppa.

Du har även möjligheten att välja boende i studenthem där du lär känna personer från olika kulturer.

Fritid

På din fritid kan du utforska närmiljön och upptäcka San Gils flera vattenfall och prova på forsränning med kajak. Det finns ett stort antal nationella parker såsom Parque Nacional Del Chicamocha med sina fascinerade berg eller Parque Natural el Gallineral där man kan ta ett dopp i badvänliga floder. Du kan också testa skärmflygning vid La Mesa de los Santos eller också bada i vattenparken.

Om du är intresserad av historia kan du besöka Simon Bolivars gamla hem i Bucaramanga. Bolivar kämpade för Sydamerika och befriade sitt folkfrån den spanska kolonialmakten. Ett stort antal katedraler, museer från urbefolkningen samt koloniala byar med gammal spännande historia finns också att upptäcka.

Upplev mer!

Om du föredrar kusten kan du istället ta ett flyg på ca. 2 timmar till exempelvis: Santa Marta, Cartagena och Barranquilla. Nära Santa Marta ligger en känd nationalpark vid namnet Tayrona. Då det är en nationalpark innebär det att du kan prova på att leva under mer exotiska förhållande där du kan njuta av tropiska stränder och ett rikt djurliv. Cartagena är mer för den som gillar rikt nattliv, med rikt kultur utbud och mycket vacker arkitektur. Medan för den som föredrar fest och karnival så är Barranquilla det självklara valet! Det tåls att tillägga att alla regioner i Colombia har karnevaler vid olika tillfällen under åren, men Barranquilla är den största.

Om landet

Colombia har ett rikt kulturarv från framförallt ursprungsbefolkningen Conquistadores (européer) och afrikaner. Likt sin kultur har landet växlingsrika miljöer och stor biologisk mångfald med vackra stränder vid Atlanten och Stilla havet samt mängder av regnskogar, floder och exotiska djur i bland annat Amazonas regionen som delas med Brasilien, Venezuela, Peru, Ecuador och Bolivia. Colombianer kännetecknas för att vara öppna, glada och varma människor vilket har bidragit till att landet lockas till fler turister än någonsin förr. Det brittiska magasinet The Economist tilldelade Colombia priset som ”land of the year 2016” efter att landet äntligen slöt fred med gerilla gruppen FARC. Att rebellernaoch staten fick slut på konflikten har lett till att landet blivit mer turist vänligt och ekonomiskt attraktivt samtidigt som colombianernas hopp för en blomstrande framtid har blivit större.

Väder

Colombia är ett tropiskt land vid ekvatorn. Det innebär att landet inta har några årstider. Landet har dock olika klimatzoner beroende på var man befinner sig. Landet är ett bergigt land så det kan exempelvis vara kyligt i Bogota eller Manizales som ligger uppe i bergen men varmt och skönt året runt i Cali, Bucaramanga, Medellin och vid kusten förstås.

Praktiskt

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Colombia som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter din utresa från Colombia. Enligt svenska ambassaden så behövs det inte visum för svenska medborgare att resa in i Colombia vid kortare turistbesök.  Vid resa, speciellt korsande av lands gränsen (som likväl bör undvikas), bör resenären se till att få in- och utresestämpel i passet, för att undvika böter. Man kan stanna högst 6 månader per kalender år.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.  Din slutdestination är Bucaramanga. Din biljett ska bokas så att du anländer till Bucaramanga på söndagen innan projektet startar. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan från Bucaramanga på lördagen eller söndagen efter avslutat projekt.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Colombia. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev