Pris Från. 11500 SEK

COSTA RICA, CENTRALAMERIKA

Volontärarbete
Undervisning i engelska på grundskola i San José

Upplev Costa Rica livliga huvudstad San José som volontär, med doften av nyrostat kaffe och vyn av gamla viktorianska herrgårdar. Ta chansen att lär dig ett nytt språk, samtidigt som du själv lär ut ett annat till skolelever på en av fyra stora kommunala grundskolor i centrala San José.

Projektets syfte

I delar av San José är arbetslösheten hög och familjernas möjligheter till extra inkomster är små. Även skolorna har i dessa områden har knappa resurser. Projektet syfte är att hjälpa skolor och elever med extra resurser, och du som volontär kan göra en stor insats.

Volontärarbete

Eleverna på de fyra kommunala grundskolorna är i åldrarna 7–12 år, och i varje klass går omkring 35–40 elever. Du kan göra stor nytta, men räkna med att ta egna initiativ.

Exempel på volontäraktiviteter:

  • Assistera lärarna i undervisning i engelska
  • Hjälpa med läxläsning och förberedelser inför prov
  • Hjälpa till med undervisning i artistiska ämnen
  • I vissa skolor delta i gymnastikundervisning

Om du vill kan du kombinera ditt volontärarbete på skola med arbete på den öppna fritidsverksamheten Comdero, som har ett soppkök för barn. Upp till 80–100 barn besöker varje dag soppköket. Att vara en del av arbetet i soppköket är ett väldigt givande. Här möts du av ett stort antal barn som utan soppköket inte hade fått tillräckligt med mat varje dag för att orka med sina studier. Föreståndarinnan på soppköket är en riktig eldsjäl med stort hjärta, och är en viktig och trygg person för alla barnen, som alltid finns där.

 

Lektioner i spanska

Det ingår 1 veckas spanskkurs om du väljer att volontärarbeta i minst fyra veckor. Vill du ta fler spanskalektioner kan du välja att studera spanska på halv- eller heltid under dina volontärveckor. Om du läser spanska på heltid gör du inte det samtidigt som volontärarbetar, och då rekommenderar vi att du inleder din vistelse med spanskastudier.

Kontakta oss på 031-708 42 03 för mer information och priser.

Här kan du mejla oss

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen San José med bokad ankomst lördag eller söndag innan dina volontärveckor startar och hemresa lördag eller söndag efter dina volontärveckor är avslutade (sista arbetsdag fredag). OBS! Vid hemresan kommer du att behöva betala flygplatsskatt på omkring 29 US dollar, som du själv står för.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Du blir upphämtad på flygplatsen i San José av personal från projektet. OBS! Du står själv för transfer tillbaka flygplatsen inför hemresa, taxi från San José kostar omkring 24 US dollar.

Spanskkurs och introduktion

Din vistelse inleds med 1 veckas lektioner i spanska (för dig med 4 eller fler volontärveckor) eller en kortare introduktion i San José (för dig med 2-3 volontärveckor). Under dessa dagar lär du dig mer om Costa Ricas kultur och får du mer ingående information om hur det är att arbeta som volontär samt om projekt.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor hos en lokal värdfamilj. Familjerna är medelklassfamiljer vilket innebär att du ofta får eget rum, och ibland även eget badrum. Det kan förekomma att volontärer delar rum, men du delar aldrig rum med någon familjemedlem. Värdfamiljerna är noggrant utvalda, och är ofta mycket engagerade i hur du som volontär har det. Costaricaner är kända för att vara ett gästvänligt folk och det kommer inte dröja lång tid förrän du känner dig som en i familjen.

MÅLTIDER
Du äter alla dina måltider tillsammans med din värdfamilj. Om du inte har möjlighet att komma hem till lunch, får du med dig ett lunchpaket.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Costa Rica har ett väl utbyggt bussnät och det är lätt att ta sig runt på egen hand.

FRITID
På din fritid kan du välja att utforska San José, resa runt i landet eller bara njuta av tillvaron i staden.

På helgerna är du ledig och kan passa på att upptäcka mer. Costa Rica erbjuder många sevärdheter och det finns ett väl utbyggt bussnät vilket gör det lätt att ta sig till de båda kusterna.

Upplev mer i Costa Rica

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Costa Rica som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Costa Rica för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum för inresa i Costa Rica för vistelse under 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt för hela den tid som du avser vistas i Costa Rica.

Ska du stanna längre än 90 dagar kan du göra en weekendresa till Nicaragua, och genom ”ny” inresa i Costa Rica skaffa dig ”nya” 90 dagars uppehållstillstånd. Personalen på projektet hjälper dig ordna en bussresa till Nicaragua, men du står själv för dina reskostnader.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Costa Rica. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev