Wildlife Village

Pris Från. 9600 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Få utlopp för din passion för djur i detta lilla land som har 6 % av världens artrikedom. Vid den mäktiga vulkanen Arendal omgiven av varma mineralkällor och vattenfall arbetar du med rehabilitering av Costa Ricas djurliv. Här skapar man bl a medvetenhet om djurens/naturens mångfald och ekologiska sammanhang.

Volontärarbeta med vilda djur i Costa Rica

 304077_10150886136680624_828816781_n

Pris från 9400 kr

Din roll som volontär

Nedan kan du läsa om de olika arbetsuppgifterna du kan ägna dig åt på vilddjurscentret. Beroende av arbetsuppgiften så varierar arbetstiderna.

Dina uppgifter på djurprojektet:

  • Mata djuren
  • Hålla rent i djurens inhägnader
  • Assistera djurskötarna i vård av djur
  • Jobba med återplantering av skog

Uppgifterna i volontärprojektet är inte strikta. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat så brukar sådana förslag tas emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som avgör hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Förkunskaper och kurser

Det krävs grundläggande kunskaper i engelska för att åka på denna volontärresa. Kan du spanska är det en klar fördel eftersom de flesta i Costa Rica inte pratar engelska. Det ingår en veckas spanskstudier om du är där minst tre veckor. Vill du ta mer spanskalektioner kan du välja att studera spanska på halv- eller heltid under alla veckor som du är där. Kontakta oss på Volontärresor för uppgifter om priser med mera.

Projektets syfte

Projektet finns till för att bevara den fantastiska biologiska mångfald som finns i Costa Rica, att arbeta för ett hållbart nyttjande av naturens resurser och bevarande av utrotningshotade arter.

Samarbetspartner

Costa Ricas natur är viktig både för landet och för världen då 6 % av världens artrikedom finns inom Costa Ricas gränser. Vårt projekt drivs av eldsjälar som vi har samarbetat med i flera år. Wildlife Village ligger i ett naturskönt område nära Vulkanen Arenal några timmars resa norr om San José. Projektet startades på 1990-talet av veterinären Jaime del Castillo Riggioni med målet att förbättra livsvillkoren för både djur och människor i området. Idag tar man hand om skadade djur, röjer och planterar och försöker skapa medvetenhet om naturens mångfald och ekologiska sammanhang. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en trygg och meningsfull upplevelse.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Mat och Boende

Som volontär bor du med en lokal costaricansk värdfamilj. Det kan förekomma att volontärer måste dela rum, men du delar aldrig rum med en av familjemedlemmarna. Du kommer att äta alla dina måltider med familj. Värdfamiljer har oftast lång erfarenhet av att ha tagit emot volontärer och de är insatta i projektet som volontären deltar i.

Fritid

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron.

I Arenal området kan du göra saker som paddla kanot, forsränning, kajakpaddling, ridning, vandra, åka zip-line, bada i varma källor, cykla med mountainbikes eller besöka hotell i närheten av La Fortuna.

Upplev mer

På helgerna är du ledig och kan då passa på att se dig om. Landet har många sevärdheter att erbjuda och det finns ett väl utbyggt bussnät vilket gör det lätt att ta sig till de båda kusterna. Vår samarbetspartner kan hjälpa till att ordna utflykter som forsränning, vandring och mountainbiking. Dessa utflykter står du för själv.

Om landet

Centralamerikas juvel – så brukar man kalla Costa Rica. Med kustlinje på båda sidor av landet inbjuder det till oändliga möjligheter för alla. Är du intresserad av ekoturism, fågelskådning, äventyr eller långa vita tropiska stränder så hittar du allt i detta lilla land. 6 % av världens biologiska mångfald finns här och man satsar mycket på att bevara det otroliga djurliv och den enorma naturskatt som finns i landet. Costa Rica brukar kallas Latinamerikas äldsta demokrati. Författningen slår ovanligt nog fast att landet inte ska ha någon armé. Den förre presidenten, Oscar Arias Sánchez, fick Nobels fredspris för sina insatser att skapa fred i Centralamerika på 1980-talet. Costa Rica är ett förhållandevis rikt och välutvecklat land. Välfärden ligger i många avseenden på samma nivå som i Västeuropa. Trots detta beräknas var femte person i Costa Rica leva i fattigdom.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Costa Rica behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomsten. Vill du stanna längre kan du skaffa ett nytt visum genom att göra en weekendresa till Nicaragua. Vår partner hjälper dig att ordna en bussresa dit, men du får själv stå för den reskostnaden.

Om du är under 18 år så måste du ha ett intyg underskrivet av dina båda föräldrar (obs!) att du får resa ensam som du kan visa upp för flygpersonalen redan på Arlanda.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du ska anlända till San José söndagen före projektet startar. Volontärarbetet räknas från startdatumet (måndag) och du lämnar projektet på en måndag efter antal valda veckor.

Vid återresan måste du betala flygplatsskatt för närvarande 26 US dollar.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset  Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Ankomst och transport San José- La Fortuna

Du möts på flygplatsen och första natten bor du i närheten av flygplatsen på ett enklare hotell (Vida Tropical B&B). Dagen efter får du transport till Interbus Shuttle Station och därifrån åker du med minibuss upp till projektet utanför La Fortuna. Vår partner ordnar både övernattningen och bussbiljetten.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Costa Rica. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev