Pris Från. 24900 SEK

ECUADOR, SYDAMERIKA

Djur- och naturbevarande på Galapagos

Är att resa till exotiska Galapagos på din ”bucket list”? Som volontär har du möjlighet att upptäcka dessa unika öar, och samtidigt göra skillnad för djur, natur och människorna där. Du reser med oss till öarna San Cristobal, Santa Cruz och Isabela. På öarna får du chansen att volontärarbeta på djur- och naturbevarande projekt, njuta av vackra sandstränder och uppleva allt det fantastiska som öarna har att erbjuda!

Projektets syfte

Organisationen som driver projektet har funnits på plats i över 20 år. Projektets syfte är att bevara Galapagosöarnas unika natur och djurliv. Projektet arbetar också med att öka levnadsstandarden hos lokalbefolkningen genom utbildning, stöd och återuppbyggnad av bland annat skolor och andra byggnader.

Volontärarbete

På detta projekt har du möjlighet att välja om du vill stanna 1 (10 dagar), 2 eller 3 volontärveckor.

Exempel på volontär aktiviteter på Galapagos:

 • Hjälp till i skogsplanteringsprojekt:
  skörd och plantering av växtarter, beroende på vilken tid på året
 • Underhåll av hytter och konstruktioner
 • Jordbrukssysslor för självförsörjning
 • Arbete i byggnads- eller undervisningsprogram på lokala skolor

Under de sista dagarna av dina volontärveckor ingår följande aktiviteter:

 • 1 natt på hostel på ön San Cristobal (1 v)
 • 2 nätter på hostel på ön San Cristobal, med tid att utforska ön (2 & 3 v)
 • Guidad tur till ön Kickers Rock (1v)
 • Båttur och snorkling vid ön Santa Cruz, övernattning hostel (1, 2 & 3 v)
 • Båttur till ön Isabela, med tid att utforska ön. Övernattning hostel (2 & 3 v)
 • Tur till vulkanen Sierra Negra på Isabela (2 & 3 v)

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Quito Airport (UIO) med bokad ankomst lördag som dina volontärveckor startar. Och hemresa tisdag (1v) eller lördag (2 & 3 v) när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från och till flygplatsen i Quito ingår i resans pris.

Projektet startar på söndagen med introduktion under en dag i Ecuadors huvudstad Quito. Under introduktionen kommer viktig information om säkerhet att gås igenom. Du får också tips på sightseeing i Quito och en guidad rundvandring i staden så att du kan hitta till internetkaféer, restauranger etc. Aktiviteterna ingår i resans pris.

Flygbiljetter Galapagos

Under introduktionen i Quito får du också din flygbiljett till Galapagos, samt detaljerad information om hur du tar dig till projektet på ön San Cristobal (denna transfer bekostar du själv). På måndagen flyger du vidare till Galapagos. OBS! Vid ankomst till Galapagos måste du betala en inreseavgift (INGALA) på cirka 20 USD, som betalas med kontanter.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
På ön San Cristobal där volontärprojektet äger rum bor du tillsammans med de andra volontärerna i ett enkelt volontärhus. Här finns elektricitet, men ingen tillgång till internet eller telefon. På öarna Santa Cruz och Isabela bor du på hostel i antingen i två- eller trebäddsrum, som du delar med andra volontärer.

MÅLTIDER
På volontärboendet på San Cristobal ingår tre mål mat om dagen På hostel på San Cristobal och Santa Cruz ingår frukost och på hostel på Isabela ingår frukost och middag.

WI-FI / INTERNET
På volontärboendet finns ingen tillgång till internet, och i Quito finns internetkaféer.
TIPS!
Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
San Cristobal är en lugn och charmig ö. På din fritid kan du bland annat njuta av både bad och surfing på härliga stränder. Playa Mann och Playa de Oro är stränder som definitivt är värda ett besök!

På ön Santa Cruz finns det mycket att både upptäcka och att göra. Ett tips är att besöka Charles Darwin Research Station där du kan ta del forskning som bedrivs på ön. Vill du hellre sola och bada finns Tortuga Bay Beach, med kristallklart vatten. Det finns också möjlighet att över dagen besöka öarna Bartholome, Floreana Island och Santa Fe Island.

Ön Isabela Island har massor av unika djurarter och natur att upptäcka, som till exempel saltvattenslaguner och mangroveträsk. På Isabela finns även den storslagna vulkanen Sierra Negra.

Upplev mer i Ecuador

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ecuador som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för inresa i Ecuador vid vistelse upp till 90 dagar under ett år. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst i sex månader vid inresa.

OBS! Det krävs att du kan uppvisa reseförsäkringsbevis för inresa till Galapagosöarna.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ecuador och Galapagosöarna. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev