Galapagos

Pris Från. 23900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Har du drömt om att resa till exotiska Galapagos? Nu har du möjlighet att upptäcka dessa unika öar som står på mångas ”bucket list”, och samtidigt göra skillnad för både människorna och naturen där! Res med oss till öarna San Cristobal, Santa Cruz och Isabela – här får du chansen att hjälpa till med bevarandet av flora och fauna, ta det lugnt på vackra sandstränder och se allt fantastiskt som öarna har att erbjuda!

 

Volontärarbeta på Galapagos

 

Projektet börjar med en dags introduktion i Ecuadors huvudstad Quito på söndagen och sedan flyger man vidare till Galapagos på måndagen. På detta projekt har du möjlighet att välja om du vill stanna 1 (10 dagar), 2 eller 3 veckor.

Din roll som volontär

  • Hjälp med skogsplanteringsprojekt: skörd och plantering beroende på tidpunkten för år.
  • Underhåll av hytter och konstruktioner.
  • Jordbruksverksamhet för självförsörjning.
  • Bistånd till skogsplanteringsprojekt som inrättats av lokala institutioner.
  • Arbete i byggnads- eller undervisningsprogram på lokala skolor.
  • Plantering av växtarter och annat skogsplanteringsarbete.

1 vecka (10 dagar):

På fredagen, efter en veckas arbete i San Cristobals högland spenderar volontärerna en natt i hamnen på ön San Cristobal. På lördagen är det en guidad tur till Kickers Rock.  Söndagen bjuder på en båttur på morgonen med snorkling vid ön Santa Cruz och på måndag eftermiddag går flyget tillbaka till Quito.

2 och 3 veckor:

På fredagen efter en eller två (beroende på valt alternativ) veckors arbete åker volontärerna ner till hamnen i San Cristobal där man bor på ett hostell i två nätter. Lördagen har inga planerade turer, och då kan du passa på att njuta av allt som San Cristobal har att erbjuda. På söndag morgon åker man vidare med båt till ön Santa Cruz och på eftermiddagen står en snorklingstur på schemat. På måndag eftermiddag åker man vidare med båt till ön Isabela, där du de följande dagarna får chans att upptäcka denna ö, och även en tur till vulkanen Sierra Negra ingår på tisdagen. På torsdag kväll reser volontärerna tillbaka till Santa Cruz och på fredagen flyger man tillbaka till Quito.

Projektets syfte

Syftet med detta projekt är att arbeta för att bevara flora och fauna på dessa unika öar. Projektet arbetar också med att öka levnadsstandarden hos lokalbefolkningen genom utbildning, stöd och återuppbyggnad av bland annat skolor och andra byggnader.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal partner som är ansvarig för samtliga aktiviteter. Organisationen har funnits på plats i över 20 år och har arbetat med just bevarandet av djur och natur på Galapagos öarna sedan dess.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Ansök” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du kommer att delta i ett första möte i Quito. Här kommer man gå igenom viktig säkerhetsinformation, du får också några tips om sightseeing-alternativ i Quito och en vandringstur i staden så du kan hitta internetkaféer, restauranger etc. Under ditt möte i Quito får du din flygbiljett till Galapagos och detaljerad information om hur du kommer till ditt projekt.

Boende och mat

På ön San Cristobal där volontärprojektet äger rum bor man i ett enkelt volontärhus som man delar med andra volontärer. Här finns elektricitet, men ingen tillgång till internet eller telefon. På öarna Santa Cruz och Isabela bor man istället på ett hostell i antingen dubbel eller trippelrum som man delar med andra volontärer.

På San Cristobal ingår tre mål mat om dagen, på Santa Cruz ingår frukost och på Isabela ingår frukost och middag.

Sista helgen på San Cristobal innan du åker vidare till de andra öarna kommer du att bo på ett hostell där frukost kommer att serveras.

Fritid

San Cristobal är en lugn och charmig ö, passa på att njut av den när du inte jobbar! Här kan du bland annat besöka fina stränder för både bad och surfing, ständerna Playa Mann och Playa de Oro är definitivt värda ett besök!

På Santa Cruz finns det mycket att både upptäcka och att göra! Ett tips är att besöka Charles Darwin Research Station där man kan ta del forskning som bedrivs på ön eller kristallklara Tortuga Bay Beach. Det finns även möjlighet att besöka öarna Bartholome, Floreana Island och Santa Fe Island över dagen.

Isabela Island är en annan närliggande ö med massor av unika djurarter och natur att upptäcka, som till exempel saltvattenlaguner och mangrove träsk.  Här finns även den storslagna vulkanen Sierra Negra.

Om landet

Ecuador är ett mikrokosmos av Sydamerika – allt som finns på kontinenten finns också i detta lilla land. Här möts man av starka färger och dofter, pulserande städer, ett rikt djurliv och stolta människor. Visste du att landet fått sitt namn efter ekvatorn och att större delen av landet ligger söder om denna linje? Landskapet präglas av bergskedjan Anderna, Stilla havet och Amazonas – kontrasterna är stora men avstånden är korta. I stora delar av landet lever människan i harmoni med naturen, men storstadens puls gör sig påmind i Quito och Guayaquil. Ekvatorns pärla har något för alla!

Galapagos ligger cirka 1000 kilometer väster om Ecuador och består av 13 stora öar och ett antal mindre öar.  Sedan 1978 har  Galápagosöarnas landområde varit med på UNESCO världsarvslista och 2001 inkluderades även det marina reservatet. Endast fem av öarna är bebodda.

Väder

Det finns två huvudsakliga klimatsäsonger på Galapagosöarna. Den varma säsongen varar från december till maj då temperaturen är högre och det är ibland mycket regn. Den något  kallare säsongen är från juni till november då är det mer moln och dimma som leder till lättare regn. Under den kallare perioden kan kalla vindar påverka havstemperaturen, vilket göra att den kan sjunka till 15 grader Celsius. Trots detta så har öarna ett relativt stabilt klimat då det ligger så pass nära ekvatorn, det är dock lite kallare under Juni och Juli månad.

Praktiskt

Försäkring

OBS! Från och med Februari 2018 krävs ett bevis på reseförsäkring som kan uppvisas vid inresa till Ecuador.

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Ecuador behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst i landet.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.  Din biljett ska bokas så att du anländer till Quito på en lördag.   Har du valt en vecka ska flygbiljetten hem bokas på en tisdag. För två och tre veckor ska flygbiljetten hem bokas på en lördag efter de antal veckor du har valt.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Ecuador och på Galapagosöarna. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev