Pris Från. 21200 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Några timmars bilfärd utanför den hektiska storstaden Quito hittar man Otavalo regionen som är välkänd för en av de största inhemska marknaderna i hela Latinamerika! Aldrig har du känt dig så nära inkafolket och det spännande traditionella folket i Ecuador. Några kilometer från mer kända Otavalo ligger det mindre kända Peguche. En liten by omringad av vacker natur som speglar den fantastiska ecuadorianska landsbygden och dess vänliga invånare.

Volontärarbeta med barn i Ecuador

Din roll som volontär

Ecuadorprojekten är lite speciella eftersom de kännetecknas av en stor flexibilitet. Ifall du är intresserad av att arbeta med ett visst projekt eller med en viss inriktning kan vår samarbetspartner förmodligen lösa detta. I de flesta fall kan vi skräddarsy en volontärplats som tar tillvara på just din kompetens och dina erfarenheter. Peguche består av ca 3000 invånare och i denna by är man mycket öppna för att ta emot volontärer. Varje volontär kan bidra till olika platser i byn och extraresursen som de lokala invånarna får uppskattas väldigt mycket.

Det finns olika typer av volontärarbete som du kan välja i Peguche:

  • Daghem
  • Skola/undervisning
  • Vård

Uppgifterna i de olika volontärprojekten är inte strikta, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod ska det inte vara några problem. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som sätter gränsen för hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Projektets syfte

Vår partner jobbar ständigt för att hitta projekt där du kan förbättra situationen för dem som behöver stöd av volontärer. Som volontär i Peguche kommer du med en kultur främmande för dem som lever i byn och mötet som sker mellan er kommer att bidra till ett mycket nyttigt och intressant kulturmöte.

Samarbetspartner

Ecuadorprojektet drivs i samarbete med en lokal ecuadoriansk organisation, en icke-statlig organisation. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Vid ankomst till Quito möts du på flygplatsen. Därifrån körs du till Otavalo som ligger ca 2h bilfärd från Quito, vår lokala samarbetspartner ger dig en kortare introduktion som förberedelse för din tid som volontär. Du övernattar första natten i Otavalo och dagen efter körs du till din värdfamilj. Du får information om din volontärplats och hur du kan bidra med arbetsuppgifter, om familjeboendet, om den latinamerikanska kulturen, om personlig säkerhet, om mellankulturella erfarenheter med mera. Ni går också igenom praktiska saker och hur spanskstudierna läggs upp. Vill du börja dina spansklektioner redan under dessa två dagar går det att ordna. Du bestämmer själv, i samråd med din lärare, hur dina studier i spanska läggs upp. Vill du kan du på plats betala för fler lektioner än 30 timmar.

Boende och mat

Alla volontärer blir inkvarterade i lokala ecuadorianska värdfamiljer. Du får ett eget rum och meningen är förstås att du ska bli i en familjen under dessa sju veckor. Familjerna som volontärerna bor hos i Peguche anses som fattiga familjer jämfört med medelklassfamiljerna i Quito. Standarden på de ecuadorianska husen är inte samma som svenska, men för den sakens skull inte låg. Ecuadorianska hus har som regel ingen centralvärme eller några element, så ibland kan det bli lite kyligt. Familjerna säger själva att de inte är rika på pengar, men de är rika på gemenskap och du som volontär kommer med stor sannolikhet ta lärdom från din värdfamilj, gällande vad som är viktigt i livet och vad som är mindre viktigt.  Vad vi vet är att du med säkerhet kommer att bli väl omhändertagen hos din familj. De har också berättat för oss hur mycket de uppskattar att ha en volontär i sitt hus, då det leder till att barnen utvecklar sin engelska och att de får mod att öppna sig för nya människor och för omvärlden. Du äter två måltider (frukost och middag) tillsammans med familjen varje dag. Om du skulle tröttna på den ecuadorianska maten kan det ju vara kul att bjuda familjen på lite svensk husmanskost!

Fritid

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Det finns ett fantastiskt vackert vattenfall i nära anslutning till byn som är ett måste att beskåda när du reser hit. Du bör inte heller missa ett, eller flera, besök på den stora marknad som hålls i Otavalo på lördagar. Här finner du vackra hantverk i all oändlighet och du kommer att hitta allt mellan himmel och jord att köpa, eller bara titta på. Det bästa är att du kan besöka denna marknad flertalet gånger utan att känna att de säljer samma saker. Varje hantverk är unikt och varje vecka hittar du nya saker här.

Spanska

30 timmars spanskstudier ingår i priset. Dina lektioner kommer att anpassas efter din nivå. Kan du ingen spanska börjar du förstås från början och har du redan lite kunskaper kommer du att placeras i rätt nivå. Hur du disponerar dessa lektioner är upp till dig och din lärare. Vill du ta alla lektioner i början går det och vill du sprida ut dem lite går det lika bra. Du kommer snabbt att komma in i språket eftersom du har möjlighet att prata spanska ”hemma” med din familj. Vill du kan du sedan köpa till fler spansklektioner på plats.

Galapagos

Du har möjligheten att kombinera din resa med en utflykt till Galapagos. Du blir inkvarterad på ett kryssningsfartyg som kommer att kryssa mellan öarna Baltra, Santa Fe, Floreana, Espaniola, och Santa Cruz. Denna resa är verkligen något utöver det vanliga och du kommer med all säkerhet att minnas den för resten av livet! Kontakta gärna oss på Volontärresor för mer information gällande hytt-val samt pris. Vår partner anordnar också volontärprogram och utflyktsmöjligheter vid kusten, så hör av dig till oss om det finns en annan del av Ecuador som du också önskar uppleva så ska vi se till att ordna detta efter dina önskemål.

Om landet

Ecuador är ett mikrokosmos av Sydamerika – allt som finns på kontinenten finns också i detta lilla land. Här möts man av färger och dofter, ett rikt djurliv och stolta människor. Visste du att landet fått sitt namn efter ekvatorn, och större delen av landet ligger söder om denna linje? Landskapet präglas av bergskedjan Anderna, Stilla havet och Amazonas. Kontrasterna är stora men avstånden är korta. I stora delar av landet lever människan i harmoni med naturen men storstadens puls gör sig påmind i Quito och Guayaquil. Ekvatorns pärla har något för alla!

Praktiskt

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Ecuador som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Ecuador om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

OBS! Från och med Februari 2018 krävs ett bevis på reseförsäkring som kan uppvisas vid inresa till Ecuador.

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Ecuador behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst i landet.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer i Quito dagen innan projektet startar, dvs söndag. Din sista arbetsdag är på fredagen efter de antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Ecuador och i det området där du ska vistas. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev