Quito Skola

Pris Från. 19700 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Arbeta med undervisning i skolan med årskurserna 1 till 9. Du lär främst ut engelska och fungerar som en extraresurs för läraren. Eftersom de flesta i Ecuador talar dålig engelska är dina kunskaper verkligen behövda. Undervisningen är på grundläggande nivå och kunskaperna kan skifta kraftigt även inom klassen. Om du vill kan du även jobba som hjälplärare i andra ämnen. Det förutsätter dock att du kan lite spanska.

Volontärarbeta i skola i Ecuador

IMG_3886

Pris från 19500 kr 

Din roll som volontär

Ecuadorprojekten är lite speciella eftersom de kännetecknas av en stor flexibilitet hos alla inblandade. Om du är speciellt intresserad av att arbeta med ett visst projekt eller har egna önskemål eller visioner kan vår samarbetspartner ofta hjälpa till med att arrangera detta. I merparten av fallen kan vi försöka ”skräddarsy” en volontärplats som tar tillvara på just din kompetens och dina erfarenheter.

Dina uppgifter som lärare är att:

  • Undervisa i engelska. Undervisningen är på en grundläggande nivå. Du väljer själv vilken åldersgrupp du vill jobba med, det behövs hjälp i både låg -och mellanstadium och även på högstadiet.
  • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera. Din fantasi sätter gränserna.

Uppgifterna i de olika volontärprojekten är inte strikta, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod ska det inte vara några problem. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som sätter gränsen för hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Projektets syfte

Vår partner jobbar ständigt för att hitta projekt där du kan förbättra situationen för dem som har det sämst i Quito-området.

Samarbetspartner

Ecuadorprojektet drivs i samarbete med en lokal icke-statlig organisation. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Vid ankomst till Quito möts du på flygplatsen. Vår lokala samarbetspartner ger dig en kortare introduktion som förberedelse för din tid som volontär. Du får information om din volontärplats och vad du förväntas att göra, om familjeboendet, om den latinamerikanska kulturen, om personlig säkerhet, om mellankulturella erfarenheter med mera. Ni går också igenom praktiska saker och hur spanskstudierna läggs upp. Vill du börja dina spansklektioner redan under dessa två dagar går det att ordna. Du bestämmer själv, i samråd med din lärare, hur dina studier i spanska läggs upp. Vill du kan du på plats betala för fler lektioner än 30 timmar.

Boende och mat

Alla volontärer blir inkvarterade i lokala ecuadorianska värdfamiljer. Du får ett eget rum och meningen är förstås att du ska bli en i familjen under din volontärtid. Familjerna som volontärerna bor hos är medelklassfamiljer och merparten av dem bor i norra delen av Quito. Standarden på de ecuadorianska husen är inte samma som svenska, men för den sakens skull inte låg. Ecuadorianska hus har som regel ingen centralvärme eller några element, så det kan ibland bli lite kyligt och rått. Du äter två måltider (frukost och middag) tillsammans med familjen varje dag. Om du skulle tröttna på den ecuadorianska maten kan det ju vara kul att bjuda familjen på lite svensk husmanskost!

Fritid

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron.

Spanska

30 timmars spanskstudier ingår i priset. Dina lektioner kommer att anpassas efter din nivå. Kan du ingen spanska börjar du förstås från början och har du redan lite kunskaper kommer du att placeras i rätt nivå. Hur du disponerar dessa lektioner är upp till dig och din lärare. Vill du ta alla lektioner i början går det och vill du sprida ut dem lite går det lika bra. Du kommer snabbt att komma in i språket eftersom du har möjlighet att prata spanska ”hemma” med din familj. Vill du kan du sedan köpa till fler spansklektioner på plats.

Galapagos

Du har möjligheten att kombinera din resa med en utflykt till Galapagos. Du blir inkvarterad på ett kryssningsfartyg som kommer att kryssa mellan öarna Baltra, Santa Fe, Floreana, Espaniola, och Santa Cruz. Denna resa är verkligen något utöver det vanliga och du kommer med all säkerhet att minnas den för resten av livet! Kontakta gärna oss på Volontärresor för mer information gällande hytt-val samt pris.

Om landet

Ecuador är ett mikrokosmos av Sydamerika – allt som finns på kontinenten finns också i detta lilla land. Här möts man av färger och dofter, ett rikt djurliv och stolta människor. Visste du att landet fått sitt namn efter ekvatorn, och större delen av landet ligger söder om denna linje? Landskapet präglas av bergskedjan Anderna, Stilla havet och Amazonas. Kontrasterna är stora men avstånden är korta. I stora delar av landet lever människan i harmoni med naturen men storstadens puls gör sig påmind i Quito och Guayaquil. Ekvatorns pärla har något för alla!

Praktiskt

Försäkring

OBS! Från och med Februari 2018 krävs ett bevis på reseförsäkring som kan uppvisas vid inresa till Ecuador.

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Ecuador behöver du inget visum. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst i landet.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer i Quito dagen innan projektet startar, dvs söndag. Din sista arbetsdag är på fredagen efter de antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Ecuador. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev