Pris Från. 17300 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Lima ligger vackert vid Stilla Havets rand och utbudet i denna huvudstad är otroligt rikt. Sprakande marknader, historiska muséer och ett myllrande folkliv samsas med långa stränder och vandringsleder som man lätt kan ta sig till under helgen. Det behövs volontärer i de fattiga förorterna på daghem, skolor, ett skolhem för handikappade barn och på vårdcentraler. Du kan också kombinera ditt volontärarbete med att läsa spanska. 

Volontärarbeta med barn eller inom vård i Peru

Din roll som volontär

Det finns en rad olika projekt att välja mellan där din volontärhjälp behövs och du kan också välja i vilket område du vill jobba. Det behövs volontärerdaghem, skolor och på vårdcentraler.

Skola

De flesta volontärer jobbar på kommunala skolor. Här kan du undervisa i engelska, matematik eller något annat ämne om du vill. Volontärerna kan även hjälpa idrottsläraren med fotboll, volleyboll eller någon annan sport. Barnen är mellan 4 och 17år gamla. Barnen har skollov mellan den 27 augusti och den 9 september. Från 17 dec till mars är skolan stängd för lov. Skolåret sträcker sig från mars till 17 december med ett två veckors lov mellan 25 juli och 8 augusti då skolan är stängd och inga volontärer tas då emot.

Daghem

Om du väljer att jobba på daghem kan dina uppgifter vara att leka med barnen, sjunga och prata med dem eller läsa sagor. Du hjälper även till med att förbereda mat. Barnen på daghemmen är mellan två och sju år gamla.
Daghemmet är öppet under hela året förutom 25 juli – 1 augusti då volontärer inte tas emot.

Vårdcentral

Som volontär på en vårdcentral blir du en i teamet och hjälper till med allt som sker där. Uppgifterna anpassas efter volontärens tidigare erfarenheter och kunskaper. Sjuksköterskorna är även mycket intresserade av att lära sig engelska då de får mycket mediciner från USA men de kan inte läsa vad det är eller används till. Vill du kan du försöka undervisa dem lite också.

Lektioner i spanska

Du kan välja till en till två veckors spanskstudier. Lektionerna anpassas efter din nivå, och du får göra ett litet språktest redan innan du åker från Sverige. Kan du ingen spanska börjar du från början. Du kommer snabbt in i språket eftersom du får prata spanska ”hemma” hos din familj. Vill du kan du sedan köpa till fler spansklektioner på plats.

Extra spanska 1 vecka: 2100 kr (10h), spanska 2 veckor: 4200 kr (20h). Du kan också ta intensivkurser vilket innebär 20h på en vecka eller 40h på två veckor, detta kostar 4200 kr för 1 vecka respektive 7500 kr för 2 veckor.

Projektets syfte

Det finns ett stort antal slumområden runt Lima där livssituationen är tuff och svår. Arbetslösheten är hög och familjernas inkomster är inte höga. Många har inte råd att skicka sina barn till skolan då de inte kan betala skolavgiften. I dessa slumområden kan du gör en stor insats som volontär!

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal icke-statlig organisation. Organisationen har många års erfarenhet av att ta emot volontärer och kan även hjälpa till med resor inom landet. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Vid ankomsten till Lima eller Cusco möts du av personal från vår samarbetspartner på flygplatsen. De introducerar dig även till din värdfamilj. Vår partner kommer också att ge dig en introduktion till de olika volontärprojekten, med tyngdpunkt på just din volontärplats. Du får också tillfälle att ställa alla frågor du kan komma på!

Boende och mat

Alla volontärer inkvarteras i lokala spanska värdfamiljer. Familjerna som volontärerna bor hos är medelklassfamiljer och de bor i stadsdelar som trygga och säkra. Standarden på de peruanska husen är inte samma som svenska. Peruanska hus har som regel ingen centralvärme så det kan bli lite kyligt och rått. Från och med februari 2015 ingår tre måltider måndag till lördag.

Om landet

Att resa som volontär till Peru är som att göra två resor. Du gör en resa till ett spännande land som har allt: Amazonas djungler, Andernas mäktiga toppar, Stilla havets med underbara stränder och pulserande storstäder. Du gör också en historisk resa till de stora civilisationerna som blomstrade i Anderna och som sedan försvann in i historiens dimma, men som efterlämnade fantasieggande lämningar. Dessvärre är kontrasterna stora även på det mänskliga planet. Klyftorna mellan fattiga och rika är enorma och skillnaderna mellan stad och landsbygd stora.

Lima ligger vackert vid Stilla Havets rand och utbudet i denna huvudstad är otroligt rikt. Sprakande marknader, historiska museer och ett myllrande folkliv samsas med långa stränder och vandringsleder som man lätt kan ta sig till på helgerna. Som volontär arbetar du i de fattiga förorterna och du tas emot med öppna armar!

Praktiskt

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Peru som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Peru om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

När du passerar passkontrollen på flygplatsen i Lima får du automatiskt ett 90-dagarsvisum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Om du ska jobba i Lima ska du anlända på en torsdag. Din sista arbetsdag är på en torsdag efter det antal hela veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs fredagen (vid hemresa lördag tillkommer en extranatt). Obs! När du lämnar Peru måste du betala en flygskatt för närvarande på USD 30 som inte ingår i resans pris.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Peru. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev