Ranchterapi för barn i Mississippi

Pris Från. 8400 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Horse Haven Ranch Therapy erbjuder nu ditt livs äventyr! Som volontär kommer du spendera din vistelse på den drygt 80 hektar stora ranchen (med ytterligare 320 hektar att rida eller vandra på) och få chansen att spendera hela dagarna runt dessa fantastiska hästar samt göra skillnad för barn med särskilda behov. På gården finns cirka 80 hästar, gott om hundar, katter, getter och andra djur. Förutom att vara ett terapicenter så är ranchen en femte generationens hästranch där familjen Gascon föder upp, tränar och säljer USAs bästa Paso Finos. Michael Gascon är också en tränare av världsklass som tar emot och tränar hästar av alla olika raser, typer och åldrar.

Horse Haven Ranch Therapy

-Volontärarbete med hästar och barn med särskilda behov

 

Trail-ride

Pris från 8100 kr

Hjälp barn med särskilda behov på hästranch i Mississippi!

Kom och njut av den pittoreska ranchen som ligger mitt i Södra Mississippis vackra, kulliga landskap. Samtidigt gör du en god gärning när du hjälper barn med särskilda behov i deras häst- och djurterapi. Gården ligger 30 minuter från Mexikos golfkust och ungefär en timme från livliga New Orleans. ”Horse Haven Ranch Therapy” finns till för barn med autism och andra särskilda behov och är gratis för alla barn. Organisationen försörjer sig på donationer för att möjliggöra terapi för alla barn oavsett ekonomiska förhållanden. Barnen kommer till ranchen för att rida, interagera med hästarna och de andra terapidjuren och tidigare klienter har sett stora framsteg för barnen. Det finns även flera studier som visar på att terapi med djur är effektivt för barn med särskilda behov.

Din roll som volontär

Här blir du som volontär en naturlig del av det dagliga arbetet på ranchen. På ditt volontärarbete är du en av dem som ser till att hästarna blir omhändertagna på korrekt sätt och mår bra samt att ranchen sköts om med allt vad det innebär. Du tar också hand om de andra terapidjuren såsom katterna, getterna och hundarna. Under terapisessioner med barnen är du med och assisterar i form av att leda hästar, hjälpa barnen upp och ned, hjälpa de med balansen med mera.

Arbetet du bidrar med innebär mycket tid runtomkring och tillsammans med hästarna men det är inget ”ridläger”. Det handlar istället mycket om att se till att terapihästarna och de andra terapidjuren är omhändertagna på bästa sätt för att vara redo för sitt arbete med barnen samt att deras omgivning är ren och har allt de behöver. Som en bonus får du följa med på en uteritt i veckan!

Uppgifter för dig som volontär på Horse Haven Ranch Therapy

Dagliga sysslor kan innebära:

 • Rykta och sköta om hästarna
 • Ta hand om de små terapidjuren såsom hundar, katter och getter
 • Assistera under terapisessioner
 • Mockning
 • Fodring
 • Staketreparationer
 • Klippa gräset/andra sysslor för att hålla gården i fint skick
 • Laga lunch och middag med personal på ranchen (på ett rullande schema)

Projektet välkomnar även med öppna armar kreativa idéer och arbete kring marknadsföring, fotografering, användning av bloggar och sociala media eller vart just dina individuella kunskaper finns!

Projektets syfte

Projektets vision är att kunna erbjuda alla barn med särskilda behov terapi med djur oavsett bakgrund och ekonomiska förhållanden. Målet med projektet är att kunna hjälpa så många barn som möjligt att må bättre och få en ljusare framtid. För många av barnen är tiden på ranchen deras ljuspunkt i livet och det som de ser fram emot varje vecka. Syftet är att du som volontär ska få ökad kunskap om barn med särskilda behov, häst- och djurvård samt en självuppfyllande upplevelse där du gör skillnad!

Samarbetspartner

Mississippi projektet drivs som en non-profit organisation. Vi har en svensk representant på gården som ni kan ställa frågor till innan och under er vistelse. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och meningsfull upplevelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Boende och mat

Som volontär bor du i delat sovrum i stugor med andra volontärer och du får 3 mål mat om dagen. Maten lagas av personal på plats och med hjälp av volontärerna på rullande schema.

Upplev mer under din tid som volontär!

Du kan ta chansen att hyra en bil om du önskar för att besöka New Orleans eller åka på en roadtrip i anslutning till din vistelse. Tänk på att du behöver beställa ett internationellt körkort innan avresa från Sverige.

Vi har flertalet aktiviteter som du kan välja till för en mindre kostnad under din vistelse som exempelvis följande:

 • Uteritter (1 uteritt/vecka ingår)
 • Skjuta knallpulverpistol från hästryggen
 • Hinderbana till häst
 • Lerduveskytte
 • Prickskytte
 • Barrel racing
 • Fotboll till häst
 • Ridlektioner
 • Lektioner i unghästutbildning

*Allt du behöver göra är att ställa frågan så hjälper vi dig möjliggöra din efterfrågade aktivitet

Gascon Horsemanship erbjuder också en hästsemester du bara vågat drömma om! Boka antingen en helg eller en veckas (5 dagar) retreat där allt är all inclusive. Du bor i det häftiga cowboyhotellet eller i cowboyinspirerade stugor. All mat är inkluderad och är rustik, hemlagad mat som inger en familjär känsla. Du får en hel vecka med massor utav hästaktiviteter såsom uteritter, lära dig kasta lasso, hinderbana till häst, fotboll från hästryggen, lära dig köra häst och vagn samt lära dig om horsemanship och hur man på bästa sätt startar en unghäst.

Om Mississippi

Ingen annan plats är så synonym med ”the heart and soul of the true South” som Mississippi. Mississippi har fostrat många av världens mest berömda musikartister. Det platta, bördiga området vid Mississippi Delta och längs floden i nordväst, är rikt på bomull och här har bluesen och soulen sina rötter. Mer än 100 bluesmusiker och sångare har börjat sin karriär just här. Många byggnader står kvar och ger en inblick i hur Mississippis invånare levde före inbördeskriget. När bomullen var kung var Mississippi kungadömet. En promenad längs gatorna i Natchez eller Vicksburg, bara några meter från Ol´Man River, framhäver Old Souths skönhet. Många framgångsrika författare har hämtat inspiration i dessa områden. Om du söker ett fantastiskt äventyr eller en oförglömlig resa, följ dina sinnen, lyssna, se och upplev en resa utöver det vanliga i Mississippi där minnen skapas och vänner alltid är välkomna.

Praktiskt inför ditt volontärarbete

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du flyger till Louis Armstrong International Airport i New Orleans och ditt flyg bör anlända mellan klockan 09:00 och 20:00. Din sista arbetsdag är på söndag efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Hemresa ska du boka till dagen efter projektets slut, dvs måndagen. Du blir upplockad på flygplatsen. Observera att du bör vara noga med att informera om dina reseplaner innan du åker.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum innan din avresa till USA. Du söker ESTA turist visum (max 3 månader vistelse).  Passet måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att du som volontär ska ta rabiesvaccin före avresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev