Australiens föräldralösa djur

Pris Från. 12100 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Allt fler vilda djur behöver hjälp, och vi har en situation där det inte finns tillräckligt många volontärer vilket gör att ditt bidrag som volontär till detta projekt blir enormt viktigt. För att tillgodose matningsbehoven för små djurungar krävs intensivt arbete och detta projekt behöver fler surrogatföräldrar som kan ta hand om de små.

Volontärarbete med föräldralösa djur i Australien

Din roll som volontär

Varje år råkar hundratusentals inhemska australiensiska djurarter ut för skador, sjukdomar eller blir föräldralösa, många gånger i mötet med människor. Du som volontär har en nyckelroll i arbetet med att rädda djuren och ta hand om dem.

Du kommer inte bara att få nya kunskaper och hjälpa djur i nöd, du kommer även att få nya vänner från hela världen.

Dina dagliga uppgifter som volontär består av:

  • Matning av djur från flaska, var fjärde timme
  • Utveckla deras färdigheter och möjligheter att genomföra sina basbehov
  • Assistera vid djurräddningar och nöduttryckningar
  • Städa och reparera inhägnader
  • Samla gräs, löv och äpplen bland annat som fungerar som föda för djuren
  • Hålla volontärboendet rent och fint
  • Assistera vid administration kring organisationen och engagera samhälle genom insamlingar

Ibland kan det även hända att du får gå upp mitt i natten för att mata djurbebisar, men då får du sovmorgon dagen efter. Varje vecka arbetar man 5 dagar och är ledig två, om man inte frivilligt vill jobba fler dagar.

Var beredd på att det kan bli väldigt varmt i denna del av Australien och att uppgifterna innefattar vandringar i skog och mark för att hitta föda till centret.

Projektets syfte

Detta hem för skadade djur är ett av Australiens största bland de privata organisationerna och har funnits i över 30 år. Då det är privat kommer inga donationer från regeringen men tack vare volontärer kan organisationen fortsätta att rädda och rehabilitera sjuka, skadade och föräldralösa djur. Med kärlek och omhändertagande har djuren återfått sin hälsa och kunnat återföras till sin naturliga boendemiljö.

Samarbetspartner

Vår partner i Australien har under flera år tagit emot volontärer till sitt projekt och tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda en säker och välorganiserad upplevelse. Eftersom detta center inte får någon sponsring från regeringen behöver de volontärers engagemang och samhällets donationer for att centret ska kunna fortsätta att existera.

Lokalisering av projekt

Albury ligger vid den vackra floden Murray river i delstaten New South Wales precis vid gränsen av Victoria i sydöstra Australien. Titta ut över Murray river och du kommer se ångfartyg glida fram över floden, transporterandes varor till de olika städerna längs med floden som är under snabb utveckling. Albury bjuder på härligt stadsliv, fast med tempot från landsbygden. Historiska och nutida sevärdheter blandas i en stad där det inte råder brist på varken konst eller äventyr. Restauranger längs med gatorna samsas med historiska pubar, uteställen och trendiga kaféer.

Området kallas Bungambrawatha, eller hemlandet, av Wiradjurifolket, aboriginerna som först bosatte sig här längs med floden. Floden och närområdena har reserverats som ett levande museum där man kan se spår av hur folket tidigare levde i dessa områden. Stenristningar vid Yeddonba vid staden Chiltern, Duduroafolkets stenmålningar av den tasmanska tigern vid Mount Pilot, och Table top-berget, är bara några av de fantastiska platserna att uppleva i närheten av Albury.

Centret ligger vid Stanley State Forest, ett vackert skogsområde med ett överflöd av vegetation och magnifikt djurliv. Detta blomstrande område är rikt på både historia och naturtillgångar, som exempelvis granit, guld och friskt källvatten, och är utvecklat i samma spår och visioner som nybyggare och gruvarbetarna kom hit med.

Många talangfulla konstnärer och hantverkare från hela världen har bosatt sig här vilket ger ett område som är fyllt av konst, hantverk och antikviteter och är vida känt för sina årliga festivaler och tillställningar.

Din vardag

Boende och mat

Som volontär delar man boende i en stuga (4 personer /stuga). Frukost, lunch och middag ingår men samtliga volontärer hjälper till att förbereda mat och att städa undan efter måltid. För att spara på ström finns ingen elektricitet på dagarna, men på kvällarna behövs det givetvis för att hålla lampor tända och så att du har möjlighet att ladda mobiltelefon och dator. Man är även sparsam med vatten så försök tänka på det genom att ta korta duschar. Internet finns ej på centret men du kan koppla upp dig när du besöker den lokala staden.

Vill du ha eget snacks att äta, utöver den mat som ingår, kommer du enkelt att kunna köpa detta i lokala affärer i närheten.

Fritid under ditt volontärarbete

Det kommer inte finnas mycket tid för fritid i detta projekt, då det finns väldigt mycket att göra på centret och det är nödinsatser nästan dagligen. Många volontärer tar endast resan in till stan i samband med att projektrelaterade ärenden skall göras. Då det därmed inte finns mycket tid för sightseeing när man är engagerad i projektet är det många som väljer att stanna i närområdet efter att projektet är avslutat. Det finns mycket spännande saker att upptäcka i de omgivande naturområdena, skogarna och städerna och du behöver inte resa långt för att uppleva en stor del av vad regionen har att erbjuda.

Hyr en bil och ta vägen Forest drive, där du längs med vägen kan se gamla gruvschakt och tunnlar. I nordväst hittar du den spektakulära skogen Beechworth Forest, som ligger i dalen av bergsområdet Victorian alps.

I Alburys turistbyrå kan du få tillstånd till att utföra gruvarbete och göra ett försök att hitta guld. Vem vet, du kan ha tur! Ett annat sätt att uppleva gruvorna är att boka en guidad tur av en av gruvorna som öppnades redan 1867.

Upplev mer som volontär!

Att börja din resa till Australien med detta volontärarbete är den perfekta starten på ett äventyr som du sedan kan fortsätta på egen hand. Australien är ett väldigt stort land, mycket större än många tror. Australien är större än Europa och nästan lika stort som USA.

Ta dig ut till östkusten där du kan varva häftiga storstäder såsom Melbourne och Sydney med mindre surfsamhällen såsom Byron Bay och Surfer’s paradise. Följ kusten norrut för att möta regnskog och den spännande ön Frasier Island. Fortsätt norrut och stanna vid något av samhällena där du har möjlighet att uppleva det helt otroliga Stora barriärrevet.

I norra Australien hittar du träskmarker med krokodiler, i mitten av landet finns ursprungsbefolkningen aboriginernas heliga berg Uluru (Ayers rock) och söder om ön hittar du Tasmanien med sina många nationalparker och vandringsleder. Hela Australien är ett paradis. Missa inte!

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Om landet du volontärarbetar i

Australien är ett väldigt stort land, mycket större än många tror. Australien är större än Europa och nästan lika stort som USA. Sydney är en stad som absolut ska upplevas när man reser till Australien, och landets djur och naturliv som du kommer att lära dig mer om vid detta projekt är unikt och på många sätt fascinerande.

Praktiskt

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Australien som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Det är på detta projekt obligatoriskt att kunna uppvisa ett giltigt bevis för försäkring.

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum till Australien. Detta söker du på egen hand online. Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Det är resenärens ansvar att på egen hand söka visum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.  Resan skall bokas så att du anländer till projektet på en torsdag. Från Melbourne tar du tåg eller buss till Beechworth. Från Sydney tar du ett inrikesflyg till Albury och sedan bussen till Yackandandah. Projektets lokala koordinator tar hand om din transfer från lokal ankomststad (Yakandandah eller Beechworth) till volontärcentret.

Om du planerar att resa hem direkt efter projektets avslut skall hemresan bokas på en torsdag.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Australien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev