Sköldpaddor på Stora Barriärrevet

Pris Från. 15800 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Spendera dina dagar som volontär bland sköldpaddor i Stora Barriärrevets lugna vatten. Här lever du i ett verkligt tropiskt paradis på Australiens vackra östkust.

Skydda och rehabilitera sköldpaddor i Australien

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

 

Din vardag/Din roll som volontär

Detta rehabiliteringscenter behandlar sjuka och skadade sköldpaddor som hämtats från barriärrevet. Djuren tas in kan ha råkat ut för skador från båtar eller från att ha misstagit plaster i haven för mat, vilket lett till problem för dem. Sorgligt nog lider många sköldpaddor av ”floaters disease” som orsakas av plasten de svalt vilken stoppas matsmältningssystemet och skapar gaser i sköldpaddans kropp. Sköldpaddan kan inte längre dyka ner på djupet från ytan och svälter på sikt då de inte får i sig föda.

Som volontär är du med och räddar sköldpaddorna och rehabiliterar dem.

Projektets syfte

Själva syftet med projektet är framförallt att rädda sköldpaddor i nöd men även att sprida kunskap och engagemang till samhället för att skydda dessa arter i framtiden.

Samarbetspartner

Vår lokala partner har år av erfarenhet vad gäller att ta emot volontärer. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda en säker och välorganiserad upplevelse.

Volontärers och lokala företags donationer till detta center har hållt verksamheten vid liv. Mer än 170 sjuka djur har behandlats och räddats under de senaste 10 åren. Organisationen grundades år 2000 och får ingen statlig finansiering då det inte finns initiativ till bevarande och rehabilitering av denna art.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Boende och mat

Vid boendet i Cairns bor man som volontär i ett 6 bäddars rum, antingen uppdelat på kön eller ett blandat rum (mixed dorm). Frukost ingår. Det är ett mycket trevligt boende med en gemensam pool för gästerna att svalka sig i. Det är en plats där man alltid hittar någon att bekanta sig med och dessutom erbjuds trevliga aktiviteter såsom grillkväll och goda pannkakor till frukost. Gratis wifi finns tillgängligt.

Fritid under ditt volontärarbete

Det finns mycket att se och göra i denna livfulla del av Australien så spara gärna några extra dagar att på egen hand utforska lite av omgivningen. efter avslutad volontärtid.

Cairns med omnejd har dyksajter, nationalparken Fitzroy Island, kajaking, vandringar, segling, shopping, fallskärmshoppning, varma källor, stränder, sjöar, djurliv, nattklubbar och prisvinnande restauranger mm. Cairns är helt enkelt det bästa stället för att leva en tropisk livsstil. Precis utanför hittar du stora regnskogar och vildmark.

Upplev mer som volontär!

Att börja din resa till Australien med detta volontärprojekt är den perfekta starten på ett äventyr som du sedan kan fortsätta på egen hand. Res vidare längs östkusten för att möta regnskog och den spännande ön Frasier Island. I norra Australien hittar du träskmarker med krokodiler, i mitten av landet finns ursprungsbefolkningen aboriginernas heliga berg Uluru (Ayers rock) och sedan kan du varva häftiga storstäder såsom Melbourne, Perth och Sydney med mindre surfsamhällen såsom Byron Bay och Surfer’s paradise. Hela Australien är ett paradis. Missa inte!

Om landet du volontärarbetar i

Australien är ett väldigt stort land, mycket större än många tror. Australien är större än Europa och nästan lika stort som USA. Sydney är en stad som absolut ska upplevas när man reser till Australien, och landets djur och naturliv som du kommer att lära dig mer om vid detta projekt är unikt och på många sätt fascinerande.

Om barriärrevet

Stora barriärrevet är den största levande organismen på denna planet och sträcker sig över en yta på 2300 kilometer. Denna naturikon kan till och med ses från rymden! Revet är bostadsplats för 600 olika typer av koraller, 1625 olika sorters fiskar, 133 olika hajar-och rockor, över 100 manet-arter, 500 sorters maskar, 30 arter av delfiner och valar.

Praktiskt

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Australien som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum till Australien. Detta söker du på egen hand online. Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Det är resenärens ansvar att på egen hand söka visum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. När du bokar biljett se till att anlända till Cairns på en söndag mellan 08.00-20-00. Planerar du att resa hem direkt efter avslutad volontärtid ska du boka ditt flyg till måndagen efter det antal veckor du valt att stanna på projektet.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Australien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. Vaccin mot stelkramp är obligatoriskt. Medtag din gula bok med bevis på vilka vaccin du tagit.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev