Wildlife Sanctuary i Sydney

Pris Från. 20300 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Australien är ett av världens mest kontrastrika och fascinerande länder med torra öknar, frodiga regnskogar, spännande storstäder och ett unikt djurliv. På det här projektet kommer du som volontär få en möjlighet att göra något åt den situation som skapats för djur och natur, genom människans sätt att leva på. Här kan du bidra till förändring! Beläget i 68 hektar vildmark erbjuder projektet en fristad och säker miljö för mer än 180 olika sorters däggdjur, fåglar, grodor och reptiler. På centret tar professionella vårdare hand om skadade och föräldralösa djur som utav olika anledningar inte kan återvända till det vilda. Samtidigt som centret tar hand om vilda djur, är det också en plats fylld av antika aboriginlämningar, så som bland annat grottmålningar.

Volontärarbeta för Australiens djurarter

Din roll som volontär

Kortsiktig inverkan
Djurvårdnad är en daglig syssla. På projektet finns det en grupp parkskötare som ser efter djuren, men det är ofta mer jobb som behöver bli gjort än vad dessa skötare hinner med, och därför är din roll som volontär en otroligt viktig pusselbit för att hela området ska kunna skötas om. Parkskötarna är väldigt tacksamma för den hjälp du kommer kunna bidra med.
Det finns också uppgifter som inte har direkt med djuren att göra, men ack så viktigt, såsom att hålla parken städad så att besökare förstår att naturen är välskött och respekterad. Vi vill självklart att besökarna ska vilja komma tillbaka, eftersom att projektet på så sätt kan utbilda och påverka människor till att ta bättre hand om djuren och deras hem. Medan du underhåller parken kommer djuren nyfiket betrakta och busa med dig.

Medelinverkan
Vissa djur hålls i inhägnader för att de antingen behöver skyddas ifrån andra djur, eller för att de andra djuren behöver skyddas från dem. Det är viktigt att dessa inhägnader påminner så mycket som möjligt om djurets naturliga miljö, och att de hela tiden uppmuntras till utveckling så att de ska må bra såväl psykiskt som fysiskt.
Du som volontär kommer hjälpa till med byggnationen, underhåll och ommöblering av inhägnader för att skapa en så rolig och motiverande miljö som möjligt för djuren.
Besökarna är som sagt en viktig del utav centret och det är viktigt att de får en trevlig och säker upplevelse. Väder och termiter tar hårt på spångar, stigar och träkanter, så du kommer även vara med att reparera drabbade platser och saker.

Långsiktig inverkan
Ibland kommer projektuppgifterna kännas onödiga och kanske till och med tråkiga, men din insats kommer göra en fantastisk skillnad. Ibland kommer du få rensa ogräs, plantera, plocka skräp, bygga stängsel och spångar, med vildlivet runt dig.
Du behöver varken vara superstark eller supertränad, bara ärlig och ta dig an de uppgifter som du klarar av.
Passa på att njut när du är här! Njut av omgivningen, dina medarbetare, kängururna och emuerna som följer dig vart du än går. Vetskapen av att du bidrar till att rädda Australiens natur och djurliv och tacksamheten projektpersonalen och djurvänner känner till dig.

Projektets syfte

Genom att vara en del av detta projekt kommer du att bidra till Australiens alla djur-och naturarter. Syftet med projektet är att skydda inhemska djur och växter. Du kommer att få delta i  aktiviteter såsom att  plantera eukalyptusträd som innebär långsiktigt matförråd för koalor, att förse kängurur och wallabies med gräs, att bygga nya staket och reparera gamla staket som skyddar viktiga historiska platser för aboriginer samt miljökänsliga områden. Det är otroligt viktigt att skydda de habitat som djur idag lever i så att de kan fortsätta att leva säkert i vilt tillstånd.

Samarbetspartner

Vi jobbar med en lokal partner som under lång tid arbetat för att skydda Australiens flora och fauna.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion till ditt volontärarbete

Du kommer bli upphämtad av vår lokala koordinator på den central stationen i Sydney och sedan bli skjutsad direkt till ditt boende som är lokaliserat i Beecroft. Det är en förort till Sydney med närhet till shoppingcenter, restauranger och tågstation, och där kommer du att ha stora möjligheter att resa till andra platser.

Väl på plats på projektet får du en härlig introduktionsdag av både området runtomkring och centret du ska bo och arbeta på.

Arbetstider som volontär

Arbetstider och fritid varierar beroende på djurens behov. De flesta dagar börjar arbetet direkt efter frukost då man tar tåg från boendet till projektet där man utför sina arbetssysslor. På eftermiddagen när man är klar med sina dagliga sysslor så tar man tåget tillbaka till boendet då det finns tid för att vila upp sig och umgås.

Boende och mat

Boende och mat inkluderas i din resa. Du kommer bo i ett volontärhus i Beecroft, vilket ligger ca 40 km från centrala Sydney. Här bor du med andra volontärer och det finns goda möjligheter till att utforska allt som Sydney har att erbjuda på er lediga tid, då det går bussar in till stan. Frukost och middag kommer ni själva tillaga på boendet, medans lunchen kommer personalen på projektet förse er med under dagen (medpackad lunch).

Fritid under ditt volontärarbete

Ni jobbar måndag till fredag och på helgen har du möjlighet att uppleva allt som man borde se när man är i Australien! Turistattraktioner som Bondi Beach, Coogee beach, Sydney Opera house och Darling Harbour är enkla att ta sig till från boendet.

Upplev mer som volontär!

Att börja din resa till Australien med detta två veckors projekt som volontär är den perfekta starten på ett äventyr som du sedan kan fortsätta på egen hand. Fortsätt upp längs östkusten och för att möta regnskog och den spännande ön Frasier Island. Stora Barriärrevet bör inte missas och där kan du från ytan beskåda otroligt vackra rev fullt av marint liv. I norra Australien hittar du träskmarker med krokodiler, i mitten av landet finns ursprungsbefolkningen aboriginernas heliga berg Uluru (Ayers rock) och sedan kan du varva häftiga storstäder såsom Melbourne, Perth och Sydney med mindre surfsamhällen såsom Byron Bay och Surfer’s paradise. Hela Australien är ett paradis. Missa inte!

Om landet du ska volontärarbeta i

Australien är ett väldigt stort land, mycket större än många tror. Australien är större än Europa och nästan lika stort som USA. Sydney är en stad som absolut ska upplevas när man reser till Australien, och landets djur och naturliv som du kommer att lära dig mer om vid detta projekt är unikt och på många sätt fascinerande.

Praktiskt

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Australien som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum till Australien. Detta söker du på egen hand online. Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Det är resenärens ansvar att på egen hand söka visum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.  Din biljett ska bokas så att du anländer till Sydney en söndag mellan 08.00-20.00.
Din sista dag på projektet är en fredag efter det antal veckor du varit på plats. Din hemresa ska bokas från Sydney en lördag.

Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Australien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev