Pris Från. 15900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Upptäck Indiens alla underbara sidor samtidigt som du gör skillnad för landets invånare! Det här projektet ger volontären möjlighet att kombinera volontärarbete med helgutflykter i New Delhi, Agra, Jaipur, Amritsar och Dharamsala! Under din volontärtid kommer du få upptäcka de mest populära destinationerna i norra Indien.  

Volontärarbeta i kombination med rundresa, Indien

 

Din roll som volontär

Första volontärprojektet du som volontär kommer arbeta på är olika projekt omkring Delhi med fokus på gatubarn. Framförallt handlar det om att lära ut engelska men även att stimulera barnen med pedagogiska lekar och utbildning i annan form. Dessa barn behöver bli överrösta med kärlek, vänskap och mänsklig värme samt att få din odelade uppmärksamhet och tid.

Andra volontärprojekt du kommer volontärarbeta på är ett childcareprojekt i Palampur. På det här projekt kommer du hjälpa till genom att skapa en inspirerande miljö för barnen på platsen, leka med barnen och ge dem uppmärksamhet.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att dels lära ut engelska till de barn du träffar under din volontärtid, men också rusta upp barnens skolor och barnhem genom att måla om och dekorera samt se varje barn och ge dem uppmärksamhet. Projektet är också till för att du som volontär ska kunna ta del av den indiska kulturen och få se de mest kända monumenten i landet samtidigt som du gör nytta för lokalbefolkningen.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner i Delhi är en etablerad lokal organisation. De har ett flertal projekt som riktar sig till att skapa bättre möjligheter för människor i och omkring Delhi. De samarbetar med lokala NGO´s, non govermental organizations, och har funnits sedan 2004.

Program

Dag 1 Ankomst Delhi

Ankomst till Delhi. Volontärer blir hämtade på Delhi International Airport och får transfer till sitt boende. Därefter är dagen fri att disponera precis som man själv vill. Antingen kan du ta det lugnt och återhämta dig efter resan, eller utforska omgivningarna på egen hand. Under er tid i Delhi bor ni på ett volontärcentrum tillsammans med andra volontärer.

Dag 2 Introduktion och Delhiguidning 

Efter frukosten kommer koordinatorer på plats att berätta om resplanen och ge er volontärer nyttig information om seder och bruk under er vistelse i Indien. Ni kommer börja er första del av Delhi guidningen med att besöka några av de mest kända platserna, så som Qutub Minar, Lotus Temple, Humayun’s Tomb och India Gate. På kvällen går ni ut och äter en äkta traditionell indisk måltid med resten av gruppen.

Dag 3-7 Volontärarbete i Delhi 

Nu börjar volontärarbetet! Ni kommer att arbeta med vårt gatubarnsprojekt i Delhi, eller ett barnhemsprojekt i Delhi. Här får ni hjälpa till med informella lektioner för dessa barn med exempelvis engelska och matematik men också lära barnen nya lekar, visa dem kärlek och omtänksamhet genom att finnas där för dem. Ni arbetar 4-5 timmar om dagen under dessa dagar.

Dag 5

Erbjuds möjligheten att delta i en indisk matlagningskurs där du får lära dig att laga traditionella indiska rätter.

Dag 6

Får du uppleva templet Swaminarayan Akshardham, följt av en vattenshow. En minnesvärd kväll lovas eftersom det är ett av Indiens största tempel, som har en fantastisk arkitektur.

Dag 8 Ledig dag i Delhi/ Nattbuss till Palampur

Denna dag är du ledig för valfria aktiviteter och du kan exempelvis boka en sightseeingtur i staden, eller uppleva någon utav stadens alla kända marknader. På kvällen kommer du att hoppa på en nattbuss från Delhi’s bussterminal för att åka vidare till Palampur.

Dag 9 Ankomst till Palampur-/ Lär känna Palampur

Efter ankomst till ditt boende i Palampur får du en introduktion kring vad som står på schemat inför nästkommande dag. Du kommer också att få en rundtur i Palampur stad för att bekanta dig med området och få nyttig information om vart du hittar bankomat, transport, restauranger, apotek mm.

Dag 10-14  Volontärarbete på Child care-projekt i Palampur

Dags att jobba som volontär på din nya placering på barnhem eller daghem, där du kan bidra med att skapa en kreativ och rolig atmosfär för barnen på plats. Du är också varmt välkommen att påverka trivselfaktorn genom att skapa en färgglad och trivsam miljö för barnen. Även utsidan av byggnader behöver renovering och du är en uppskattad resurs till förbättringar av detta center. Ett perfekt tillfälle att jobba utomhus vid en fantastisk miljö i Himalayas dalar. På fritiden finns det mycket att uppleva i området såsom områdets kända teträdgårdar, restauranger och marknader. Eller varför inte prova på yoga!

Dag 15-16 Vandring i Himalaya (2 dagar och 1 natt)

Ni beger er till Triund, ungefär 10km från Dharamsala. Vandringen kommer vara en av höjdpunkterna under er Indienresa! Vandring till Triund tar ungefär 4-6 timmar och är inte särskilt svår. När ni når ert mål kommer ni se den magnifika utsikten över snötäckta bergskedjan Himalaya. Ni övernattar antingen i tält eller i hus beroende på vädret. Dagen efter går ni tillbaka till Dharamsala, vilket tar ungefär 3-4timmar.

Under eftermiddagen är ni fria att göra vad ni vill. Man kan till exempel passa på att besöka Dalai Lama-templet, vattenfall i Bhagsu eller shoppa i McLeodganj. Kvällen är till för avslappning och middag vid någon av de många restaurangerna med takterass.

Dag 17 Dharamsala-Amritsar

Efter frukost beger ni er på morgonen vidare med tåget till Amritsar, staden som är känd för The Golden Temple, som ni kommer att få se.

Ni besöker även Jalianwala Bagh (Marty’s memorial) och får chansen att smaka specialiteter från det indiska köket på lokala marknader.

Dag 18 Aramitsar-Delhi/ Delhi-Agra

På morgonen avgår ett luftkonditionerat tåg till Delhi. Efter ankomst till Delhi kommer ni att få transfer till Agra där ni checkar in på ert boende.

Dag 19 Taj Mahal/ Agra-Jaipur/ Kulturell afton i Jaipur

Tidig morgon är det dags att åka till Taj Mahal. Taj Mahal anses vara ett av de finaste exemplen på Mughal arkitektur och är samt listat som ett av UNESCOs världsarv. Det är också listat bland ett av de nya sju underverken i världen. Taj Mahala är känt som templet av kärlek då det är byggt av kejsare Shahjahan till minne av hans älskade fru Mumtaz.

Efter en minnesvärd tur till Taj Mahal åker ni transfer till Jaipur där ni checkar in på ert boende. På kvällen kommer ni att besöka Choki Dhani, ett byområde där ni får uppleva live underhållning, folkdanser och traditionell vegetarisk middag.

Dag 20 Besök på historiska Amber fort och volontärarbete på Elephant village i Jaipur

Dagen börjar med ett stopp för fotografering vid Hawa Mahal (Vindarnas palats) och därefter kommer ni att få transport till Amber Fort. Se detta fantastiska fort och dess palats.

Efter besök på Amber Fort väntar volontärarbete på Elephant village där du kommer få möjlighet att assistera elefantvårdare genom att mata och tvätta elefanterna. Du kommer också ha möjlighet att lära dig mer om elefantvårdar familjena (Mahouts).

Dag 21 Sightseeing i Jaipur/ Jaipur-Delhi

På morgonen ingår transport till det historiska och magnifika city palatset (City Palace) i Jaipur. Genom att upptäcka palatsets gamla delar och besöka museum i anslutning till platsen får ni lära er mer om hur det var förr i tiden enligt ”Rajpur styret”.

Senare på eftermiddagen återvänder ni till Delhi för check-in på hotell. Här finns tid för avslappning, eller sista minuten shopping för de som vill det.

* Entréavgift på alla monument i Jaipur samt Qutab Minar, Humayun’s Tomb i Delhi och Taj Mahal i Agra.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Om landet du kommer volontärarbeta i

Indien är, efter Kina, det mest befolkade landet i världen med 1,2 miljarder invånare! Det innebär att ungefär var sjätte människa på jorden är indier. 1947 fick Indien sin självständighet från Storbritannien och är sedan dess världens största demokrati med en brokig historia, många kulturer och alla religioner representerade och accepterade. Merparten av indierna är dock hinduer och det officiella indiska språket är hindi. Precis som i Sverige räknas engelskan som ett andra språk och barnen lär sig tidigt engelska i skolan.

Indiens djur- och naturliv är stort och varierat. I de nordvästra delarna sträcker öknen ut sig och här hålls årliga kamelmarknader, i de nordöstra delarna finner du den kulturella huvudstaden Kolkata och deltat Sundarbans där de bengaliska tigrarna strövar omkring. Som ett tak över norra Indien ligger bergsmassivet Himalaya med storslagna vandringsleder och tibetanska bosättningar och runt kusterna och i söder hittar du långa stränder, kokospalmer och de ständigt närvarande kingfisherfåglarna.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Indien som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Indien om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Indien behöver du visum. För resor till Indien som varar 30 dagar eller mindre går det bara att söka ett E-Tourist Visa online. Visumet är öppet att söka 33 dagar före avresa. För resor till Indien som är längre än 30 dagar behöver du söka ett annat visum (Regular Visa).  All information och instruktioner finns på följande länk: https://indianvisaonline.gov.in/visa/.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.

Du ska boka din flygbiljett så att du landar i Delhi samma dag som projektets start, alltså på lördagen.

Hemresan ska bokas så att du flyger från samma flygplats som du anlände till, fredag kväll då projektet slutar eller när som helst under lördagen, efter projektets slut. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.  Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev