Pris Från. 8100 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

New Delhi är Indiens huvudstad och tillsammans med Old Delhi en smältdegel för det gamla och nya med gatukök, häftiga restauranger, klubbar och telecombolag som alla trängs med stora fattiga slumområden. Som volontär i Delhi kommer du att arbeta med fattiga barn på så kallade shelter homes. Om helgerna och på kvällarna är du som volontär ledig och har tillfälle att utforska staden med dess fantastiska gatuliv, dofter, smaker och kulturarv.

Volontärarbeta med gatubarn i Indien

Din roll som volontär

Som volontär här arbetar du med olika projekt i och omkring Delhi med fokus på gatubarn. Framförallt handlar det om att ge så kallade informella engelskalektioner men även att stimulera barnen med allehanda lekar och utbildning i annan form. Det kan innebära att man utbildar barnen i såväl matematik och geografi som personlig hygien. Dessa barn behöver bli överrösta med kärlek, vänskap och mänsklig värme samt att få din odelade uppmärksamhet och tid.

Volontärarbete – Undervisning

  • Assistera informellt lärande med och för barnen
  • Lära ut engelska, matematik, geografi och samhällskunskap
  • Prata om och lära ut god hygien, attityd och  ”gott uppförande”
  • Hjälpa läraren med allehanda uppgifter gällande skolan

Inledande kulturvecka

Du kan välja till en inledande kulturvecka, före projektstart, där du får en djupare inblick i den indiska kulturen med bland annat hindilektioner, historielektioner, orientering i och omkring Delhi samt en dagstrip till Taj Mahal under helgen. Vill du välja till denna kulturvecka så noterar du det i rutan för fritext vid bokningstillfället.

Projektets syfte

Syftet med projekten är dels att lära ut den i Indien så viktiga engelskan för att på så sätt smidiggöra framtiden för fattiga och utsatta människor i Delhi och dels att vara en person med tid och lust att se varje barn i dessa shelter homes. Det är även viktigt att visa människorna som vi arbetar med att det finns stöd och att de med kunskap blir starkare och har större chans att skapa sig en tryggare framtid.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner i Delhi är en etablerad lokal organisation. De har ett flertal projekt som riktar sig till att skapa bättre möjligheter för människor i och omkring Delhi. De samarbetar med lokala NGO´s, non govermental organizations, och har funnits sedan 2004.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Inledande kulturvecka

Detta är för dem som önskar veta mer ännu lite mer om Indien. Kursen ger en djupare kunskap om landet och är dessutom en introduktion i hindi, Indiens officiella språk. Här lär deltagarna sig mer om den indiska kulturen, maten, språket och avslutas med ett biobesök för en klassisk indisk Bollywoodfilm. Kursen ligger utanför den ordinarie arbetsveckan. Det betyder att du har en extra vecka i Indien utöver de veckor du ska arbeta. Så här ser kulturveckan ut:

Schema

Arbetet på projekten startar den första och tredje måndagen i varje månad, ojämna veckor. Väljer du inte att medverka i den inledande kulturveckan åker du direkt efter en kort introduktionsträff till ditt nya boende och redan dagen därpå påbörjar du ditt arbete.

Dag 1: Välkommen till Indien. Genomgång av volontärprogrammet, säkerhetsfrågor, kort introduktion av det historiska landet Indien.

Dag 2: Ni får en djupare inblick i Indiens historia, kultur och traditioner. Första hindiklassen, 2 timmar.

Dag 3: 3 timmars hindilektion. Utförligare uttryck och fraser. På kvällen besöker ni den lokala marknaden.

Dag 4: Ni besöker de mest kända bygnaderna, exempelvis Qutab Minar, Akshardham Tempel, Humayun´s Tomb och det relativt nya Lotus Templet.

Dag 5: Hindilektioner. På kvällen går ni tillsammans ut i Delhi och avslutar kvällen med en Bollywoodfilm. Indien producerar fler filmer än Hollywood!

Dag 6: Agra och Taj Mahal, ett av världens sju underverk. För besöket reser ni med bil till Agra, en resa som tar ca 3-3,5 timmar enkel väg. Frukost och lunch är inkluderat i priset.*
* Resan till Agra är ett tillägg i introduktionsveckan och ingår inte i priset. Den kostar USD 100 + 15 USD för inträde till Taj Mahal.

Observera att utflykter och lektioner kan komma att ändras vid oförutsedda händelser samt att vissa entréer kan kosta extra.

Vill du välja till denna kulturvecka så noterar du det i rutan för fritext vid bokningstillfället

Helgdagar för 2018

1 & 26 januari

14- 17 april – påsk

15 & 25 augusti

11 oktober

31 december – nyår

Din vardag som volontär

Boende och mat

Representant från organisationen hämtar dig vid flygplatsen när du anländer till Delhi. Du kommer att bo på ett volontärboende tillsammans med andra volontärer. Två måltider om dagen är inkluderat, frukost och middag. Lunch löser du själv. På söndagar är enbart frukost inkluderad. Mat är dock väldigt billigt i Indien och dessutom ofta vegetarisk.

Alla transporter till och från projekten betalar du själv. Lokala transporter är billiga och projekten ligger omkring 30 minuter från din placering. Den första dagen får du sällskap av en handledare. Undervisningen pågår under fem timmar dagligen, måndag till fredag.

Fritid under ditt volontärarbete

Under kvällar och helger då du är ledig har du tid att utforska staden på egen hand.

Om landet du ska volontärarbeta i

Indien är, efter Kina, det mest befolkade landet i världen med 1,2 miljarder invånare!
Det innebär att ungefär var sjätte människa på jorden är indier. 1947 fick Indien sin självständighet från Storbritannien och är sedan dess världens största demokrati med en brokig historia, många kulturer och alla religioner representerade och accepterade. Merparten av indierna är dock hinduer och det officiella indiska språket är hindi. Precis som i Sverige räknas engelskan som ett andra språk och barnen lär sig tidigt engelska i skolan.

Indiens djur- och naturliv är stort och varierat.
I de nordvästra delarna sträcker öknen ut sig och här hålls årliga kamelmarknader, i de nordöstra delarna finner du den kulturella huvudstaden Kolkata och deltat Sundarbans där de bengaliska tigrarna strövar omkring. Som ett tak över norra Indien ligger bergsmassivet Himalya med storslagna vandringsleder och tibetanska bosättningar och runt kusterna och i söder hittar du långa stränder, kokospalmer och de ständigt närvarande kingfisherfåglarna.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Indien som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Indien om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Indien behöver du visum. För resor till Indien som varar 30 dagar eller mindre går det bara att söka ett E-Tourist Visa online. Visumet är öppet att söka 33 dagar före avresa. För resor till Indien som är längre än 30 dagar behöver du söka ett annat visum (Regular Visa).  All information och instruktioner finns på följande länk: https://indianvisaonline.gov.in/visa/.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris.

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.

Oavsett om du väljer alternativ A eller B ska du flyga tur och retur Delhi. Du ska landa i Delhi någon gång mellan klockan 06.00 och 23.00, lokal tid söndag innan projektstart.

Hemresan ska bokas till fredag kväll från Delhi då projektet slutar eller när som helst under lördagen, efter projektets slut.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.  Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev