Indien runt på 15 dagar

Pris Från. 14900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Vill du upptäcka Indien och allt som är värt att se, tillsammans med andra? Då är denna rundtur genom Indien perfekt för dig! Här kommer ni besöka New Delhi och det magnifika Taj Mahal, Jaipur för kulturella upplevelser, besöka landsbygden och volontärarbeta. Vidare mot Pushkar för kamelsafari och en natt under bar himmel, avslutar resan i Goa för lite strandhäng och rundvandringar i den gamla portugisiska kolonin innan det bär av mot hemfärd. Det bästa av Indien i en och samma resa helt enkelt!

Din roll som volontär

Volontärarbetet på denna resa baseras på behovet för tillfället. Man kan oftast välja att arbeta med renovering, på daghem/fritidsgård eller kreativ konst med barn. Volontärarbetet sker på förmiddagen de dagar de är förlagda, ca 5 timmar om dagen.

Projektets syfte

Syftet med denna resa är att få uppleva det bästa av Indien, tillsammans med andra. Du får en djup inblick i kulturen då du kommer nära lokalbefolkningen, samt ger en hjälpande hand under din tid som volontär.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med vår indiska samarbetspartner som har tagit emot volontärer sedan 2002. Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterad meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Program

Dag 1 (Fredag): Ankomst i Delhi.
Du kommer mötas av vår partner på Indira Gandhi International Airport, New Delhi som kör dig till boendet där du får en introduktion.  Övernattning på boendet I Delhi (Inga måltider ingår).

Dag 2 (Lördag): Sightseeing i Delhi och transfer till Agra.
Efter frukost blir det sightseeing i New Delhi där ni besöker några av de viktigaste kulturella symbolerna i Indien. Efter lite lunch på en lokal restaurang kommer ni fortsätta mot Agra, där middag och boende på hotell väntar.

Dag 3 (Söndag): Besök Taj Mahal i Agra – Transfer till Jaipur.
Ni vaknar tidigt på morgonen för att besöka Taj Mahal- ett av världens sju underverk. Efter frukost checkar ni ut från boendet och besöker Agrafortet.  Därefter är det dags att påbörja resan till den rosa staden Jaipur. Resan tar ungefär fem timmar och inkluderar restaurangbesök för att äta lunch. Ankomst I Jaipur sent på eftermiddagen och incheckning på boendet, samt introduktion och genomgång av volontärarbetet ni kommer göra här.

Dag 4 (Måndag): Yoga, Volontärarbete och lektioner i Bollywood-dans i Jaipur.
Efter det att du har påbörjat dagen med en yogalektion kommer du ta del av en rejäl frukost och sedan börja med ditt volontärarbete. På eftermiddagen finns tid för vila för att ladda upp inför lektioner i bollywood-dans med en lokal instruktör. Övernattning på boendet I Jaipur. (Måltider: Frukost och medtagen lunch)

Dag 5 (Tisdag): Yoga, Volontärarbete, sightseeing, shopping och uppklädnad i Jaipur.
Starta dagen tidigt på morgonen med yoga följt av frukost innan du påbörjar ditt volontärarbete.  På eftermiddagen besöker ni ett välkänt monoment och besöker en lokal marknad. På kvällen får ni möjlighet att klä upp er i en traditionell indisk klädsel för fotografering. Middag och övernattning på boendet i Jaipur. (Måltider: Frukost och medtagen lunch)

Dag 6 (Onsdag): Yoga, Volontärarbete, henna-målning och middag hos en lokal familj i Jaipur.
Yoga och volontärarbete står först på schemat. Senare på eftermiddagen kommer vi lära oss om de välkända henna-målningarna, samt besöka en lokal familj där middag serveras – en riktig kulturupplevelse. Övernattning på boendet i Jaipur. (Måltider: Frukost, medtagen lunch samt middag med värdfamilj)

Dag 7 (Torsdag): Besök vid Amberfortet och volontärarbete i Jaipur.
Du vill inte missa besöken till de historiska forten i Rajasthan-regionen(där Jaipur är beläget). Efter besöket på amberfortet åker vi till vårt projekt för volontärarbetet för dagen. Resten av dagen är till för avkoppling och egentid. Övernattning på boendet i Jaipur (Måltider: Frukost och medtagen lunch).

Dag 8 (Fredag): Volontärarbete och besök hos en familj på landsbygden.
Efter volontärarbete på förmiddagen är det dags för en speciell upplevelse där vi kommer besöka en familj och se hur deras vardag ser ut på landsbygden i Indien. De kommer guida oss genom sitt hem och sin gård och dagen avslutas med en enkel måltid på klassiskt vis som familjen förbereder. Övernattning på boendet I Jaipur(Måltider: Frukost, medtagen lunch och middag).

Dag 9 (Lördag): Transfer till Pushkar, Kamelsafari och En natt under stjärnorna.
Idag går färden mot pushkar där vi under eftermiddagen ger oss ut i öknen för kamelsafari ”Ship of the Desert”. Turen avslutas i solnedgången vid ett tältläger där vi spenderar natten under stjärnorna. Övernattning I tältlägret vid Pushkar (Måltider: Frukost och Grillat till middag).

Dag 10 (Söndag): Tempel, Marknadsplatser i Pushkar och Transfer till Delhi.
Efter frukost I tältlägret kommer vi åka tillbaka till Pushkar för att utforska dess små gator, marknader och trapporna till den heliga sjön med de drygt 500 tempel runt om. Senare på eftermiddagen kommer vi ta med dig till tågstationen för att åka tillbaka till Delhi. Efter ankomsten till Delhi tar vi med dig till boendet för övernattning. (Måltider: Frukost och medtagen middag)

Dag 11 (Måndag): Ledig tid i Delhi, Flyg till Goa och strandbesök.
Efter frukosten kommer vi ha en genomgång av de senaste dagarna och resan i helhet. Senare blir det transfer till New Delhi Airport för att flyga till Goa och påbörja den nya delen av resan. I Goa blir du hämtad på flygplatsen av en representant som kör dig till ditt boende. Gör dig hemmastadd och genomgå planeringen för programmet de kommande dagarna, samt middag på stranden. Övernattning på boendet (Måltider: Frukost).

Dag 12 (Tisdag): Besök vid de välkända stränderna Palolem och Agonda för att koppla av och besöka de lokala marknaderna hela dagen. På kvällen tar vi med dig tillbaka till boendet för övernattning. (Måltider: Frukost) Delfinresa finns som alternativ denna dag om vädret tillåter.

Dag 13 (Onsdag): Vi besöker gamla kyrkor i Goa samt plantage för kryddor.
Efter frukost kommer vi idag åka iväg för att titta på gamla delar av Goa, känt för sina monument. Vi kommer också besöka plantage för kryddor och se hur de olika kryddorna i indisk matlagning är framtagna. Senare på eftermiddagen kommer vi återvända till boendet och ta en sväng till närmsta strand för att ta det lugnt.  (Måltider: Frukost)

Dag 14 (Torsdag): Baga-stranden, Donna Paula samt en fiskefamilj.
Dagens besök innefattar den populära Baga-stranden norr om goa, samt besök hos Indisk fiskefamilj.
Efter besöket kan du äta middag och sedan återvända till boendet. (Måltider: Frukost)

Dag 15 (Fredag): Ledig tid och Transfer till flygplatsen för att resa hemåt.
Denna dagen är det dags att säga farväl och avsluta vår resa. Du har möjlighet att spendera din lediga tid som du vill fram tills dess att vi kör dig till flygplatsen.

Hur bokar jag denna resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Om landet du kommer volontärarbeta i

Indien är, efter Kina, det mest befolkade landet i världen med 1,2 miljarder invånare! Det innebär att ungefär var sjätte människa på jorden är indier. 1947 fick Indien sin självständighet från Storbritannien och är sedan dess världens största demokrati med en brokig historia, många kulturer och alla religioner representerade och accepterade. Merparten av indierna är dock hinduer och det officiella indiska språket är hindi. Precis som i Sverige räknas engelskan som ett andra språk och barnen lär sig tidigt engelska i skolan.

Indiens djur- och naturliv är stort och varierat. I de nordvästra delarna sträcker öknen ut sig och här hålls årliga kamelmarknader, i de nordöstra delarna finner du den kulturella huvudstaden Kolkata och deltat Sundarbans där de bengaliska tigrarna strövar omkring. Som ett tak över norra Indien ligger bergsmassivet Himalaya med storslagna vandringsleder och tibetanska bosättningar och runt kusterna och i söder hittar du långa stränder, kokospalmer och de ständigt närvarande kingfisherfåglarna.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Indien som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Indien om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Indien behöver du visum. För resor till Indien som varar 60 dagar eller mindre går det bara att söka ett E-Tourist Visa (e-TV) på egen hand. Visumet är öppet att söka 33 dagar före avresa och instruktioner finns på följande länk: https://indianvisaonline.gov.in/visa/

För resa till Indien under längre tid än 60 dagar behöver du söka ett annat visum (Regular Visa).

Resenären ansvarar själv för att visumansökning och information finns på ambassadens hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.

Du ska boka din flygbiljett så att du landar i Delhi på fredagen och flyger hem från Goa på fredagen, dag 15. Du måste även boka ett inrikesflyg mellan Dehli och Goa på tisdagen, dag 11.  Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.  Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev