Pris Från. 10100 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Upplev Indiens största delstat Rajasthan och dess vackra huvudstad Jaipur som volontär. Här skimrar byggnader och tempel i en rosa nyans, en färg som satt prägel på denna destination.

Volontärarbeta med människor i Indien

Din roll som volontär

Som volontär i Jaipur har du möjlighet att välja mellan många olika arbetsområden, valet är ditt! Du kan arbeta med följande:

 • Kvinnors rättigheter
 • Undervisning
 • Daghem (så kallad aanganwari)
 • Barnhem

Som volontär jobbar du vanligen måndag till fredag och arbetstiden är cirka 5-6 timmar per dag men du kan i regel även jobba extra på eftermiddagarna. Vanligtvis jobbar man två och två, beroende på hur många som är på plats samtidigt. Du kommer att göra studiebesök på andra projektplatser än den du arbetar på och du har möjlighet att välja vad du vill arbeta med när du väl är på plats i Indien.

Volontärarbete med undervisning

Exempel på vad du kan göra som volontär är:

 • Undervisa i engelska och matematik
 • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera
 • Tillsammans med de lokala lärarna ta fram lämpligt undervisningsmaterial till låga kostnader och som hjälper lärarna att göra undervisningen roligare för barnen
 • Hålla koll på barnens skolnärvaro i syfte att minska avhopp
 • Göra en mer ”barnvänlig” miljö i skolorna genom att hjälpa till att dekorera och måla skolorna.

Volontärarbete på daghem

Barnen på daghemmen, aanganwaris, är från cirka två år upp till fem år. I Indien får barnen en hel del undervisning på daghemmet men utöver det kan dina uppgifter vara att:

 • Se till att så många barn som möjligt kommer till daghemmet
 • Ta hand om och leka med barnen på dagiset
 • Genom lekar uppmuntra barnen att använda sin kropp så att motoriken utvecklas
 • Skapa en trevlig och lekfull miljö för barnen på dagiset, genom utsmyckningar, leka lekar med mera. Allt nödvändigt material tillhandahålls
 • Laga och ge barnen näringsrik mat.

Volontärarbete på Barnhem

barnhem träffar du barn som av olika anledning saknar föräldrar. Din roll som volontär blir otroligt viktig då du har möjligheten att skapa trygghet hos dessa barn genom att ge dem din uppmärksamhet.

 • Ge barnen närhet och uppmärksamhet som de skulle ha fått från sina föräldrar
 • Mata de yngre barnen och hjälpa dem att klä sig
 • Ha koll på barnen i deras dagliga aktiviteter, som när de städar, badar eller leker
 • Hjälpa till att hålla barnhemmet rent och planera olika utflykter och aktiviteter
 • Arrangera läxläsningsgrupper när de kommit hem från skolan och hjälpa dem med sina läxor

Projektets syfte

Syftet är att främja ett kulturellt utbyte mellan Indien och utländska volontärer.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med vår indiska samarbetspartner som har tagit emot volontärer sedan 2002. Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterad meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på Volontärresor. Ring oss på 031 – 708 42 03 eller boka via hemsidan www.volontarresor.se klicka på ”Boka”.  När du har anmält dig så skickar vi en faktura på anmälningsavgiften som är 2000 kronor. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när du har betalat den är du formellt anmäld. I god tid före avresa får du förberedande information.

Din vardag som volontär

Introduktion

Vid ankomst till Delhi, alternativt Jaipurs flygplats möts du av personal från vår samarbetsorganisation. Anländer du till Delhi åker du antingen direkt därifrån till Jaipur med buss, resan tar 5-6 timmar. Skulle du anlända sent så kommer du sova en natt på centret i Delhi och åka vidare morgonen efter. När du anländer till Jaipur är det dags för ännu en  introduktion vid centret innan det är dags att inleda själva volontärarbetet. Introduktionen innehåller följande beståndsdelar: Kulturellt ansvar, personlig säkerhet & uppförande, information om volontärprojektet och volontärschema.

Boende och mat

Både i Delhi och i Jaipur bor du i ett volontärhus. I Jaipurs volontärhus bor du centralt i staden med närhet till butiker, marknader, polisstation, postkontor, sjukhus och tågstation. Här finns totalt nio sovrum som alla har AC , samt är anslutna till västerländsk toalett med duschmöjligheter. Varje rum har våningssängar och sammanlagt har detta boende en kapacitet att ta emot ca 30 volontärer samtidigt. På detta center för volontärer bor även 4-5 personer av projektets personal som finns där för dig. Ett gemensamt säkerhetsskåp för pengar och andra värdesaker finns också. Du både bor och äter på centret och här finns det tillgång till datorer, böcker, filmer med mera. Maten lagas av indisk personal och den kommer framförallt att vara vegetarisk.

Observera att lunch och middag inte ingår när du är på helgutflykt.

Utflykter och workshops under ditt volontärarbete

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Lokal transport är billig och lättillgänglig, den går mellan 07-23. Övrig tid finns taxi eller Tuk-Tuk att åka med. Under volontärtiden har du möjlighet att göra utflykter (kontakta oss för mer information). Du kan t.ex. vandra, besöka tempel eller testa paragliding. Exempel på platser att se är Ciy Palace, Amber Fort, Monkey Temple, Jal mahal mfl. Såväl under fritid som på arbetstid är lokala assistenter till din hjälp. Assistenterna ska ses som guider, tolkar och någon du kan vända dig till om du behöver råd eller stöd. De ger dig även tips på utflykter du kan göra på egen hand.

I programmet ingår olika workshops. Exempel på workshops är yoga, indisk matlagning, henna-målning, Bollywood dans och språkkurs i hindi.

Om landet du ska volontärarbeta i

Befolkningsmässigt är Indien det största landet i världen efter Kina. Det är ett land där alla världsreligioner har funnits representerade sedan århundraden men hinduism är i särklass störst. Indien, som kallas världens största demokrati, fick sin självständighet från Storbritannien 1947. Det finns en stor variation av djur och natur. I norr kan man vandra i Himalaya och i söder paddla i kanaler bland kokospalmerna. I nordvästra delarna sträcker öknen ut sig och här kan du ge dig ut på vandring med kameler. Indien är ett färgstarkt land så väl vad gäller människor och kultur som maten. Få är vi som kan motstå en rykande varm curry, och en härlig Bollywoodfilm! Kan du? Projekten i Indien finns framför allt i de södra delarna av landet och de sker i samarbete med flera olika lokala organisationer. Himachal Pradesh är en liten delstat i norra Indien. I öster gränsar delstaten till Tibet och regionen domineras av Himalayas toppar och glaciärer.

Jaipur är en välbesökt destination i Indien och känd som den rosa staden på grund av de vackra byggnaderna med en nyans av denna färg. Klimatet i Jaipur är halvtorrt. Den varma säsongen sträcker sig från april-juni är och då ligger temperaturen på ca 30 grader. Den största och mesta nederbörden kommer under regnperioden som infaller mellan juli-september. Vintersäsongen, som innebär 10-15 grader sträcker sig mellan november-februari. Då vintern är mild är klimatet skönt vid denna tid och det är under vinterperioden som turistsäsongen toppar med antal utländska besökare.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Indien som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Indien om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Indien behöver du visum. För resor till Indien som varar 30 dagar eller mindre går det bara att söka ett E-Tourist Visa online. Visumet är öppet att söka 33 dagar före avresa. För resor till Indien som är längre än 30 dagar behöver du söka ett annat visum (Regular Visa).  All information och instruktioner finns på följande länk: https://indianvisaonline.gov.in/visa/.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris.

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.
Din flygbiljett ska bokas t/r Jaipur. Du ska landa någon gång mellan 10:00-20:00 på projektets första dag vilket är en måndag. Hemresan bokas till söndagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Boka helst ett flyg på eftermiddagen/kvällen.

Alternativ B – Flyg och reseförsäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev