Kulturmöten i Goa

Pris Från. 8600 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Varför inte uppleva ett av Indiens mest populära resmål samtidigt som du gör nytta som volontär? I Goa i västra Indien, som är landets minsta stat till ytan, kan du jobba för att göra livet lite bättre för barn i skola, barnhem eller med kvinnors rättigheter. På fritiden har du möjlighet att besöka Goas omtalade stränder eller ta en rundtur för att se det gamla Goa med sin fantastiska arkitektur.

Volontärarbete på sociala projekt i Indien

 IMG_4656

Pris från 6800 kr

Din roll som volontär

Vad du kan jobba med beror på hur lång period du är borta. Stannar du 2-7 veckor väljer du mellan att jobba på ett daghem, läxläsningshjälp för barn som bor i slumområden (vanligtvis barn inflyttade från andra delstater), eller datorundervisning på ett barnhem, för kvinnor eller flickor. Du kan även välja att arbeta med kvinnors rättigheter.

Uppgifter som volontär på Kulturmöte i Goa

Exempel på uppgifter med kvinnors rättigheter:

 • Grundläggande undervisning i Engelska
 • Utbilda om mänskliga rättigheter, inkomst och hygien
 • Aktiviteter för att stärka kvinnornas självförtroende

Exempel på uppgifter på daghem (Anganwari):

 • Leka och ta hand om barnen som kommer till daghemmet
 • Hjälpa till att hålla daghemmet rent och planera utflykter och andra aktiviteter
 • Hjälpa till att laga hälsosam mat och se till att barnen får i sig maten
 • Arrangera aktiviteter som föreställningar i sång, musik och dans. Särskilt viktigt är lekar där barnen får öva sin motorik

Det som i Indien kallas daghem ter sig mer som en skola i våra ögon. Barnen får lära sig att läsa och skriva. Lek och sång varvas med ren undervisning. Kom ihåg att detta bara är några tips. Din egen fantasi sätter gränser för vad du kan bidra med.

Exempel på uppgifter på skola :

 • Assistera de lokala lärarna i undervisningen i engelska och matematik och IT
 • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera.
 • Ta fram lämpligt undervisningsmaterial till låga kostnader som hjälper lärarna att göra undervisningen roligare för barnen
 • Hjälpa till med läxor
 • Hjälpa till med extra lektioner för barn som behöver lite mer hjälp

Exempel på uppgifter på skola för funktionshindrade barn :

 • Undervisa barnen efter instruktion av deras lärare
 • Hjälpa barnen med läxor
 • Organisera roliga och spännande aktiviteter för barnen
 • Göra enkla handarbeten med barnen
 • Hjälpa till med hygienen

Du arbetar hela tiden med en lokal lärare.

Kulturmöte i Goa har många spännande inslag! Du väljer vad du vill jobba med på plats i Goa efter besöken på de olika projekten. Programmet varar från 2 veckor men du kan förlänga volontärdelen veckovis. Arbetsplatserna ligger spridda i södra Goa och du blir skjutsad till ditt jobb varje morgon med campens buss. Transporten tar olika lång tid beroende på vart ditt projekt är lokaliserat i förhållande till ditt volontärboende. Transporttiden är ett tillfälle att observera det vardagliga livet i Indien. Du jobbar aktivt ca 5-6 timmar om dagen, med start på ett projekt på förmiddagen och efter lunch byter du till ett annat projekt.

Projektets syfte

Syftet är att hjälpa att främja ett kulturellt utbyte mellan Indien och utländska volontärer.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med vår indiska samarbetspartner som har tagit emot volontärer sedan 2002. Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på Volontärresor. Ring oss på 031 – 708 42 03 eller boka via hemsidan genom att klicka på ”Boka”.  När du har anmält dig så skickar vi en faktura på anmälningsavgiften som är 2000 kronor. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när du har betalat den är du formellt anmäld. I god tid före avresa får du förberedande information.

Din vardag som volontär

Introduktion

Vid ankomst till Goa möts du av personal från vår samarbetspartner som ser till att du kommer tillrätta på volontärcampen där du ska bo. Första veckan inleds med introduktion, om landets seder och bruk, projektbeskrivning, indiska kulturen, yoga, besök till lokal marknad och orientering av området, samt mycket mer.

Boende och mat

Ditt boende i Goa är på en volontärcamp där du delar boende med andra volontärer. Boendet ligger i Colva, södra Goa cirka 2 km från Colvastranden. Dusch och toalett finns i anslutning till rummen och ni bor 2 volontärer i samma rum. Till varje rum finns även en egen balkong. Dina måltider – frukost, lunch och middag – tillagas åt dig på campen.
På boendet finns gratis Wifi, sällskapsrum, dusch med varmvatten, mini bibliotek, trädgård och tv.

Utflykter och workshops under ditt volontärarbete

När det inte är arbetstid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Vår partner på plats hjälper gärna till att boka in er på olika utflykter och aktiviteter. Olika workshops ingår i programmet. Exempel på workshops är yoga, indisk matlagning, henna-målning, Bollywood-dans och språkkurs i hindi.

Om landet du ska volontärarbeta i

Befolkningsmässigt är Indien det största landet i världen efter Kina. Det är ett land där alla världsreligioner har funnits representerade sedan århundraden men hinduism är i särklass störst. Indien, som kallas världens största demokrati, fick sin självständighet från Storbritannien 1947. Det finns en stor variation av djur och natur. I norr kan man vandra i Himalaya och i söder paddla i kanaler bland kokospalmerna. I nordvästra delarna sträcker öknen ut sig och här kan du ge dig ut på vandring med kameler. Indien är ett färgstarkt land så väl vad gäller människor och kultur som maten. Få är vi som kan motstå en rykande varm curry och en härlig Bollywoodfilm! Kan du? Projekten i Indien finns framför allt i de södra delarna av landet och de sker i samarbete med flera olika lokala organisationer.

Goa blev delstat i Indien på 1960-talet. Innan dess var det en portugisisk koloni. För oss i Sverige är Goa kanske mest känt som chartermål och mängder av turister. Och visst finns det turister men absoluta majoriteten av dem är från andra delar av Indien. Även om påverkan från väst förkommer så är Goa verkligen Indien. Norra Goa är full av liv och rörelse och långa härliga stränder. I södra Goa är tempot lugnare. Det är här lyxhotellen finns men även öde stränder. Till den i indiska mått något sömniga staden Colva kommer mängder av indiska turister men fiske är här är den största näringsinkomsten

Regnperiod

Monsunen kommer till Goa i slutet av juni och du får räkna med regn och oväder i juli och en del av augusti. Åker du då blir det färre badmöjligheter men många häftiga tropiska stormar! Högsäsongen sträcker sig från december till mars.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Indien som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Indien om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Indien behöver du visum. För resor till Indien som varar 30 dagar eller mindre går det bara att söka ett E-Tourist Visa online. Visumet är öppet att söka 33 dagar före avresa. För resor till Indien som är längre än 30 dagar behöver du söka ett annat visum (Regular Visa).  All information och instruktioner finns på följande länk: https://indianvisaonline.gov.in/visa/.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris.

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din flygbiljett ska bokas t/r Goa. Du ska landa någon gång mellan 10:00 på projektets första dag (en måndag) och 06:00 dagen efter. Hemresan bokas till efter midnatt söndagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär eller fram till 23:59 på måndagen.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. 

Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.  Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev