Bali Turtle Conservation

Pris Från. 9800 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

På den charmerande ön Nusa Penida, belägen en kort båtfärd från Balis fastland, finns detta härliga sköldpaddsprojekt. Projektet är i sin linda och du som volontär kommer att bidra med mycket, bland annat samla in vital data gällande sköldpaddans population på Nusa Penida. Samtidigt bor du i vacker miljö och har nära till många spännande sevärdheter och ljumma bad i Indiska oceanen. Res till fantastiska Bali och upplev en underbar kultur samtidigt som du hjälper sköldpaddor och barn som vill lära sig engelska.

Volontärarbete med sköldpaddor på Bali

Din roll som volontär på Bali Turtle Conservation

Beroende på vilken tid på året du är på projektet (sköldpaddor bygger inte bo året runt) så kan du identifiera olika sköldpaddsarter, samla in ägg och se till att sköldpaddsungarna kommer säkert till havet. Man hjälper även till att hålla rent sköldpaddspoolerna samt med underhållning av centret. Du kommer också, om tillfälle ges, få chans att undervisa i engelska på dagarna i en lokal skola. Detta gäller om skolor är öppna vid den tidpunkt du befinner dig på projektet  samt om de är i behov av extra stöd från volontärer.

Arbetstimmarna kan variera från vecka till vecka, beroende på antal volontärer på projektet. Vanligtvis jobbar du på morgonen mellan 09:00-11:00 med att hålla rent sköldpaddspoolerna, tvätta sköldpaddor, mata dem m.m och mellan 14:00-16:00 städar du stränderna, samlar sjögräs eller undervisar m.m.

Arbetet med sköldpaddorna är inte tungt, det viktigaste är att de får omvårdnad och på skolan är man en värdefull resurs till eleverna, då engelska kunskaperna kommer kunna bidra till en bättre framtid för barnen.

Projektets syfte

Syftet med detta projekt är att övervaka och främja sköldpaddornas fortlevnad samtidigt som du ökar engelskkunskapen i din omgivning.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner som har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du kan välja att starta din resa med en spännande introduktionsvecka i staden Ubud som innehåller äventyr och kulturella utflykter för att lära dig mer om den balinesiska kulturen. Som ett första steg på introduktionsveckan kommer du ha grundläggande språkkurs och en introduktion till kulturen. Veckan innehåller också besök till olika tempel, en rundtur i Ubud och den kända ”monkey street”. Du kommer dessutom då uppleva mycket annat så som en traditionell balinesisk dansuppvisning, vandring på risfälten och du kan också lära dig laga mat på balinesisk vis. Slutligen kommer ni att ta en andlig tur till det berömda templet ”Pura Tirta Empul” för att doppa dig i det heliga vattnet och be för lycka. När introduktionsveckan är slut så är det dags att förflytta sig till projektet på Nusa Penida för att påbörja ditt volontärarbete. Det rekommenderas då att man stannar minimum 3 veckor för att hinna volontärarbeta i 2 veckor.

Väljer man att inte ha en hel veckas introduktion kommer man istället att få en härlig introduktionsdag där du även där kommer att få en inblick i kulturen, omgivningarna och ditt nya boende.

Boende och mat

Som volontär bor du tillsammans med andra volontärer från hela världen på ett volontärcenter både på Bali och Nusa Penida.  Du serveras tre mål lokal mat under vardagar, frukost, lunch och middag. På helgerna serveras du frukost och middag.

Fritid

På denna fantastiska ö finns inte alla bekvämligheter som vi är vana vid, men i utbyte mot detta har du den underbara stranden rakt utanför dörren.

Upplev mer

Under helgerna då du är ledig kan du upptäcka Nusa penida eller ta båten över till Bali för olika utflykter. Hör med din koordinator för mer information eller med Volontärresor innan avresa.

Om landet du ska volontärarbeta i

I Sydostasien ligger det fascinerande öriket Indonesien som består av 17 000 öar varav 6 000 är bebodda. Landskapet är storslaget med vackra vulkanlandskap, vidsträckta sandstränder och tropiska djungler. Bali är en ö och en av Indonesiens 34 provinser, som också innefattar några små grannöar till den stora ön Bali. Till skillnad från Indonesien i stort, där majoriteten är muslimer, så är ca 85 % av Balis invånare hinduer. Språket som talas är främst balinesiska och indonesiska och kulturen har influenser från indisk och kinesisk kultur. Förutom sin fantastiska kultur så är Bali mest känt för sina vidsträckta sandstränder och storslagna natur.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur belastningsregistret

När du har gjort din bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och skickar tillbaka till oss. Dessutom behöver vi ett utdrag ur belastningsregistret av dig. Detta kostar 192 kronor att få hemskickat och du ska välja blanketten för utlandsändamål. Projektet vill även att du ska ha med dig en kopia när du anländer.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Svenska resenärer som reser med vår lokala organisation, måste oberoende av tid man spenderar i Indonesien, söka ett särskilt visum för 60 dagar som heter Social visa. Hur du söker detta visum hittar du på Indonesiska ambassadens hemsida.

OBS! Du behöver boka flygbiljett tur och retur för att kunna komma in i Indonesien, detta gäller alla som reser till Indonesien oavsett längd på resan.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. OBS! Boka din biljett så att du anländer till Bali dagen innan projektet startar, dvs en söndag mellan 06:00-18:00. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal hela veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Indonesien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev